Skip to main content

Fortnite in februari succesvoller dan PUBG

Streeft PUBG voorbij wat betreft inkomsten en Twitch-kijkers.

Fortnite Battle Royale is in februari PlayerUnknown's Battlegrounds op een aantal vlakken voorbijgestreefd. Zo heeft Epic's game in die maand meer inkomsten binnengehaald en voor het eerst meer Twitch-kijkers getrokken.

Het onderzoeksbureau SuperData vergelijkt in een publicatie de bovenstaande statistieken van beide games. De totale omzet in februari voor Fortnite bedraagt omgerekend 102 miljoen euro, terwijl PUBG een bedrag van ruim 83 miljoen euro heeft binnengehaald.

Daarnaast vermeldt het bedrijf dat Fortnite in de laatste week van februari 14 miljoen unieke kijkers op Twitch had, terwijl PUBG op 8,7 miljoen viewers bleef steken. Dat is voor Fortnite bijna een verdubbeling ten opzichte van een maand daarvoor.

Bekijk op YouTube

Volgens SuperData is Fortnite's succes aan toegankelijkheid te danken. De game is free-to-play, ook op de PlayStation 4 speelbaar en trekt meer jonge spelers. PUBG kampt met valsspelers, waardoor ontwikkelaar Bluehole minder tijd overhoudt voor het creëren van nieuwe content.

Toch is het nog niet te vroeg PUBG daarmee definitief af te schrijven. Zo heeft de ontwikkelaar recentelijk een PUBG roadmap voor 2018 bekendgemaakt waarin het onder meer nieuwe maps aankondigt. Daarnaast is het met ongeveer 3 miljoen actieve spelers nog steeds de meest populaire Steam-game

Read this next