Eurogamer.nl

Fortnite map update - Gold chest locaties

Vind snel de beste loot.

Aangezien er nog dagelijks nieuwe spelers Fortnite Battle Royale uitproberen, hebben we een gids samengesteld die een overzicht biedt van alle nieuwe locaties die recent aan de Fortnite map zijn toegevoegd.

We geven je een gedetailleerde omschrijving van elke locatie, of ze de moeite waard zijn om te bezoeken, en waar je de beste loot vindt. We geven ook een overzicht van alle plaatsen waar er Gold Chest kunnen verschijnen.

Lees ook onze andere Fortnite tips om je een plaats in de top 5 te garanderen.

Junk Junction

Gold Chests: een in de Llama Pinata (op de heuvel), drie in het hoofdgebouw, een in het bijgebouw, een in de tuin (bij het basketbalveld).

fortnite_map_1

Junk Junction bevindt zich in het noordwesten van de map en is niet de meest populaire locatie. Hoewel het soms de eerste plaats is waar de battle bus passeert, is het er meestal vrij rustig. Zoals de naam doet vermoeden, staat Junk Junction vol met gesloopte wagens die op elkaar gestapeld zijn. Aan beide zijden van het autokerkhof bevindt zich een gebouw.

Het hoofdgebouw heeft meerdere verdiepingen. De meeste Gold Chests bevinden zich in dit gebouw, en dan nog meestal op de bovenste verdieping. Het heeft weinig zin om het gebouw te proberen verdedigen aangezien er meerdere toegangswegen zijn. Spelers kunnen via stapels banden binnen klimmen, of via de garagepoort die open staat. De trappenhal in het midden van het gebouw is dan weer een potentiële flessenhals, maar ook daar blijft het gevaarlijk.

Het bijgebouw bevindt zich aan de overkant van het autokerkhof en is een stuk veiliger. Dit gebouw heeft immers slechts twee toegangswegen met meer dan voldoende beschutting. Meestal is het dan ook interessanter om hier te landen in plaats van aan het hoofdgebouw.

Waarom zou je hier naartoe gaan? Junk Junction is zonder twijfel de beste locatie in de game om metaal te bemachtigen. Aangezien alle wagen op het autokerkhof reeds gesloopt zijn, gaat er ook geen vervelend alarm af wanneer je met je pikhouweel op de wagens mept. Het maakt natuurlijk nog steeds lawaai, dus het is vaak interessanter om om al lopen op een paar wagens te meppen. Hoewel het hoofdgebouw riskant is, liggen er ook heel wat Gold Chest die belangrijke voorwerpen kunnen bevatten bij de start van de game. Indien nodig kan je ook Llama Pinata op de top van de heuvel bezoeken voor een extra Gold Chest. Die heuvel is bovendien een ideale uitkijkpost.

Haunted Hills

Gold Chests: een in elk gebouw. Daarnaast verschijnen er ook vaak Gold Chests in de heuvels in het oosten en het zuiden.

fortnite_map_2

Deze locatie is populairder dan Junk Junction, maar is nog steeds vrij rustig. Haunted Hills is een eerder kleine locatie die ten zuiden van het autokerkhof ligt. Ze bevindt zich onder een grote klif en bestaat uit vijf of zes tombes en een grote kerk. Hoewel Haunted Hills weinig Gold Chests heeft, is het meestal wel mogelijk om zonder veel problemen een of twee van die kisten te bemachtigen aangezien weinig spelers landen op deze locatie. Desondanks blijft het een risico om naar deze locatie te komen. Je hebt immers enkel de kerk als betrouwbare beschutting. Op het kerkhof zelf vind je meestal wel enkele wapens, maar daar stel je jezelf ook bloot aan tegenstanders die op de nabijgelegen klif geland zijn.

Waarom zou je hier naartoe gaan? Net zoals in Junk Junction vind je ook hier uitzonderlijk veel bouwmaterialen. Alle gebouwen op het kerkhof zijn uit steen opgebouwd, dus je kan hier heel wat bakstenen verzamelen die je later in het spel goed van pas zullen komen. Aangezien Haunted Hills niet echt populair is en er nog een aantal andere interessante locaties vlakbij zijn (zoals het verlaten huis in het zuiden waar je vaak twee Gold Chests en een grote hoeveelheid vindt), verzamel je hier meestal zonder veel moeite je basisuitrusting.

Shifty Shafts

Gold Chests: twee vlakbij de gecrashte Battle Bus, vier op de locatie zelf

fortnite_map_3

Dit is waarschijnlijk een van de slechtste locaties om te laten. Shifty Shafts is niet alleen een nachtmerrie om loot in te vinden, maar ook om in te overleven. De locatie is aan beide kanten omringd door kliffen, heeft meerdere in- en uitgangen en verschillende gebouwen met meerdere verdiepingen. Het is een doolhof van tunnels en paden waar het nooit mogelijk is om alles in de gaten te houden. Het is dus bijzonder makkelijk voor andere spelers om je ongezien te besluipen. Hoewel er overal beschutting te vinden is, zijn de meeste gebouwen rudimentaire hutjes met wei manoeuvreerruimte.

Waarom zou je hier naartoe gaan? Eerlijk gezegd blijf je best zo ver mogelijk uit de buurt van Shifty Sands. Als je hier toch wil landen, ga je best zo snel mogelijk naar de neergestorte Battle Bus in het oosten. Als je niet recht op die Battle Bus landt, bouw je best een trap om daar te geraken. Rond de bus vind je meestal minstens een of twee Gold Chests, alsook verschillende andere waardevolle voorwerpen. Bovendien staan hier heel wat bomen die je meestal ongestoord kan omhakken. De meeste gevechten in Shifty Shafts spelen zich af in de mijnen, dus probeer gewoon stilletjes de loot in de buurt van de Battle te verzamelen. Nadien kun je meestal je weg verder zetten richting Salty Springs of Tilted Towers zonder ook maar een schot te lossen.

Snobby Shores

Gold Chests: Mogelijks meer dan 15 kisten in totaal, verspreid over de verschillende huizen. Het meest zuidelijke huis bevat vaak de meeste kisten (het huis met de bewakingstoren en camera's).

fortnite_map_4

Snobby Shores bevindt zich in het westen van de map en is een vrij grote locatie met vrij luxueuze huizen. De locatie ligt achter een brede rotsformatie waar je rond moet trekken of bouwen. Snobby Shores is vrij populair aangezien het een aantal strategisch interessante plekken bevat, zoals een huis met slechts één verdieping bovenop een klif. Ook zijn er heel wat Gold Chests te vinden, waardoor je hier quasi altijd wel de nodige voorwerpen vindt om de game mee aan te vatten.

Snobby Shores is uniek omdat elk huis een aparte stijl heeft. Wij raden aan om altijd eerst naar het meest zuidelijke huis (het huis met de bewakingstoren) te gaan. Dat huis is niet alleen omring door een hoge stenen muur, maar heeft bovendien maar een toegangsweg. Bovendien vind je in dit gebouw meestal de meeste Gold Chests. Van zodra je dit huis hebt geplunderd, trek je best naar een andere locatie om andere spelers te vermijden.

Waarom zou je hier naartoe gaan? De grote hoeveelheid Gold Chests maakt van Snobby SHores een bijzonder interessante locatie om te starten. Aangezien veel andere spelers diezelfde logica hanteren, zoek je best zo snel mogelijk een shotgun om je te verdedigen. Je kunt er echter ook voor kiezen om snel een van de huizen leeg te roven en je daarna zo snel mogelijk uit de voeten te maken.

Tilted Towers

Gold Chests: minstens 28, verspreid over de hele locatie en min of meer evenredig verdeeld tussen de verschillende gebouwen.

fortnite_map_5

Tilted Towers is zonder twijfel de meest risicovolle nieuwe locatie, maar geeft je ook de meeste beloningen als je het overleeft. Het is een klein dorpje met een achttal gebouwen en is volledig omringd door heuvels. Elk gebouw heeft een unieke lay-out en meerdere verdiepingen. De meeste gebouwen zijn nog in opbouw en bieden dus geen volledige bescherming. Tilted Towers bevat extreem veel Gold Chests, en is dan ook een bijzonder populaire locatie. De eerste gevechten starten dan ook meestal al na een paar seconden. Aangezien het onmogelijk is om je langs alle kanten te verdedigen, is het cruciaal om je omgeving goed in de gaten te houden en te proberen inschatten waar er gevechten gaan uitbreken. De hoogste gebouwen zijn het meest riskant, aangezien je daar nog moeilijker kan inschatten waar de vijand zal opduiken. Door de straten lopen maakt je dan weer kwetsbaar voor snipers.

Waarom zou je hier naartoe gaan? Voornamelijk hebzucht. Als je er in slaagt om hier als laatste te overleven, is de beloning immens. Meestal is dat echter niet het geval en staat Tilted Towers garant voor een snelle dood. Als je zo snel mogelijk in de actie wil duiken, is deze locatie ideaal. Als je daarentegen de game wil winnen, blijf je hier beter zo lang mogelijk uit de buurt.

ADVERTENTIE

Reacties

Registreren

OF