Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Fortnite Season 3: Wat het event 'The Device' voor het nieuwe season betekent

Veel te verwerken.

De weg naar Fortnite Season 3 is gestart. Het live-event van gisteren, 'The Device', heeft een goede show opgeleverd maar geeft ons ook meer vragen dan antwoorden. De meeste theorieën die fans eerder hadden, zijn uitgekomen: Midas activeerde zijn device om de storm terug te duwen, maar dat verliep niet zoals gepland.

Het is niet duidelijk waar Fortnite ons nu mee naartoe neemt, maar toch zijn er een aantal zaken die we in het event gezien hebben die een belangrijke rol kunnen spelen in het verdere verloop van de game.

De rol van Jonesy wordt belangrijker en krijgt een achtergrondverhaal

Jonesy is één van de favorieten onder de fans en waarschijnlijk ook bij de ontwikkelaars van Epic Games, aangezien hij al lang een hoofdrol speelt in de geschiedenis van Fortnite. Dat was nu ook het geval tijdens het The Device.

Jonsey's been through a lot from r/FortNiteBR

Tijdens het evenement werden de spelers meerdere keren geteleporteerd naar een kantoor. Je kon het kantoor niet verlaten, of zelfs niet naar buiten kijken. het is is echter wel opmerkelijk dat we voor de eerste keer ooit op een plek terechtkwamen die niet op de Fortnite-map ligt.

Het bureau van Jonesy tijdens het Fortnite event.

Spelers kregen de kans om het bureau van dichterbij te bekijken en merkten zo dat het toebehoort aan 'John Jones', ook wel bekend als Jonesy.

Aan de muur hangen ook foto's die inzicht geven in het leven van Jonesy. We zien Jonesy als tennisser, mediterend in een klooster in het Verre Oosten, tijdens een ontmoeting met een astronaut en als ontdekkingsreiziger. Dat zijn waarschijnlijk verwijzingen naar eerdere skins en onderwerpen in Fortnite.

De kaders in Jonesy's kantoor tijdens het Fortnite event geven een glimps in zijn leven.

Tijdens The Device bezoek je het kantoor drie keer. De tweede keer luister je een telefoongesprek af dat verband houdt met de werkzaamheden van Midas om het 'device' te maken. Bij het derde en laatste bezoek aan het kantoor kom je erachter wie het telefoontje doet: Jonesy in een Agent-pak, die er behoorlijk verbaasd uitziet wanneer hij de speler aantreft in zijn kantoor. Dat was ook de 'Agent Jonesy leak' die de ronde deed na de laatste patch. Het is nog onduidelijk of de skin verkrijgbaar zal zijn in de shop.

De manier waarop Jonesy reageerde op de speler tijdens het event maakt duidelijk dat er iets goed fout is gelopen.

Meer over Fortnite Chapter 3 Season 3:

De storm wordt een tsunami

De storm heeft in de loop der tijd verschillende veranderingen doorstaan, maar geen enkele is zo groot geweest als wat het device veroorzaakt. Op dit moment bestaat de storm volledig uit water en neemt de tsunami de map in op hetzelfde tempo als de storm vroeger. Het valt nog te zien of dat zo blijft.

De storm van Fortnite is nu een tsunami die het eiland in Season 3 waarschijnlijk zal overspoelen.

Spelers proberen intussen de nieuwe storm uit. Erin vliegen met een helikopter is alvast een slecht idee, want de golf gooit je meteen uit de helikopter wat het einde van de match betekent.

Een speedboot is niet veel beter. Met het zweefvliegtuig kan je in de tsunami vliegen en rondzwemmen in het water, maar ook zo kun je gemakkelijk sterven. Als je gewoon op de grond staat en in het water gaat, kan je wel langzaam rondzwemmen in het water, maar je wordt vanzelf terug op land geduwd.

Nog opmerkelijk: het is mogelijk om in of zelfs bovenop het water te bouwen. Luchtforten zijn zo weer helemaal de aan de orde, maar het valt te bezien of dat in Fortnite Season 3 nog zal werken.

You can build over the water from r/FortNiteBR

Shadow neemt The Agency over

Fortnite Season 2 richtte zich volledig op de geheime oorlog tussen twee organisaties: Ghost en Shadow. Geleidelijk aan kreeg Shadow de overhand en werd Ghost aan de kant geschoven. Het bureau was lange tijd het laatste fort van Ghost, maar nu is ook dat volledig in handen van Shadow. Het lijkt erop dat dit voor Midas een acceptabel verlies was zolang hij maar zijn plan ten uitvoer kon brengen.

Het bureau blijft de rest van Season 2 nog de basis van Shadow. Het is nog steeds een goede plek om te landen, want er is veel goede loot te vinden zoals een heavy sniper rifle en de minigun.

De laatste basis van Ghost in Fortnite is gevallen. Nu behoort het toe aan Shadow.

Iemand controleert het eiland

Voor Season 3 vermoeden we dat Fortnite Island definitief in handen valt van een organisatie die de touwtjes stevig in handen heeft. Jonesy hoort bij deze organisatie en heeft, afgaande op het telefoongesprek, waarschijnlijk een leidinggevende rol. Of zit er een van 'The Seven' achter dit alles? De toekomst moet het uitwijzen.

Waarschijnlijk zal de map aan het begin van Fortnite Season 3 onder water komen te staan. Morgen is het zover.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Fortnite

Android, iOS, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Mac, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties