Meer dan 20 miljoen gamers volgden Fortnite event The Device

Waarvan 12 miljoen in game.

Gisteren volgden meer dan 20 miljoen gamers het Fortnite Season 2 slotevent 'The Device' live. Dat laat Epic weten via Twitter.

Het 'The Device'-evenement sluit Fortnite Season 2 af en opent de weg naar Fortnite Season 3. Dat seizoen gaat op woensdag 17 juni om 10:00 uur 's ochtends van start.

Eerder meldden we al dat de servers van Fortnite de enorme toevloed aan spelers niet aankon tijdens het event. Nu is dus duidelijk waarom.

Epic Games laat weten dat al een half uur voor het evenement van start ging, het maximum van 12 miljoen Fortnite-spelers bereikt was. Daardoor was de ontwikkelaar verplicht om de toevloed aan spelers een halt toe te roepen.

De ontwikkelaar raadde gamers die er niet bij konden zijn toen aan om een Twitch- of YouTube-stream van The Device te bekijken. Ook daar was de interesse enorm: maar liefst 8,4 miljoen mensen volgden de streams.

Epic belooft de capaciteit van de Fortnite-servers te verhogen zodat in de toekomst meer gamers de evenementen in Fortnite kunnen bijwonen.

De invasie is begonnen! Oftewel, Fortnite Chapter 2 Season 7 is gearriveerd. Naast een nieuwe Fortnite Season 7 Battle Pass zijn er ook aanpassingen aan de Fortnite map en zijn de Fortnite Legendary Quests gearriveerd. Bovendien maakt in de toekomst Superman zijn opwachting. Deze week moet je weer langs de payphone passeren en onder andere Spy Probes zetten, met een detector alien billboards breken en bioscanners plaatsen. Oh, en vergeet ook het Ariana Grande Fortnite concert niet!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread