Verschillende artiesten klagen Epic Games aan om de danspasjes die in Fortnite te koop zijn. Volgens hen heeft de ontwikkelaar nooit om toestemming gevraagd en verdient de studio er veel geld mee, terwijl de bedenkers van de dansmoves niet gecompenseerd worden.

Zo is er de Amerikaanse rapper 2 Milly. Zijn Milly Rock komt overeen met de Swipe It-emote in Fortnite. De Fresh-emote komt een-op-een overeen met de danspasjes van acteur Alfonso Ribeiro, beter bekend als Carlton in The Fresh Prince of Bel-Air. De move wordt dan ook wel 'The Carlton' genoemd.

Tot slot is er nog internetpersoonlijkheid Backpack Kid. Ook hij onderneemt actie tegen Epic Games, in zijn geval om The Floss. Eerder spraken tevens andere sterren zich over de kwestie uit. Acteur Donald Faison gaf aan dat de standaard dansmove gestolen was uit de serie Scrubs, waar hij de dans uitvoerde als Turk.

De vraag is nu of de artiesten van de rechter gelijk kan krijgen. In dat geval is Epic Games hen nog een hoop misgelopen inkomsten verschuldigd. Volgens de Amerikaanse wet vallen danspasjes zelf niet onder het auteursrecht, maar uitgebreide choreografie wel.

Meer Fortnite PS4 tips nodig? Voltooi de Fortnite Season 7 Week 7 Challenges: Fortnite Expedition Outposts vinden.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content