Amygdala is de tiende baas van Bloodborne. Als beloning om hem te verslaan, krijg je de Ailing Loran Chalice.

Eindelijk is het zover: je gaat met een Giant Being vechten. Je hoeft je niet langer te verstoppen of hun aandacht ontwijken. Deze baas heeft een groot arsenaal aan verschillende aanvallen, dus wees voortdurend op je hoede.

Amygdala verslaan

Tijdens dit gevecht komen wapens met een groot bereik extra van pas. De Threaded Cane is ideaal dankzij zijn snelheid en bereik, maar met een Hunter Axe is weer wat moeilijker omdat het zo traag is.

bloodborne_amygdala

Amygdala heeft een heleboel armen. Het is de bedoeling dat je haar ledematen of hoofd aanvalt. Spijtig genoeg zijn dit ook de moeilijkste plaatsen om te raken. De benen zijn relatief makkelijk te raken, want ze zijn traag en bevinden zich altijd op de grond. Het hoofd komt enkel even naar beneden na specifieke aanvallen en de armen bevinden zich bijna constant in de lucht. Daarom is de Threaded Cane zo handig. Door het grote bereik kan je de armen aanvallen, ook als ze in de lucht hangen. Het wapen maakt het ook makkelijk om na aanvallen meteen op het hoofd af te stormen.

De beste plaats om met Amaygdala te vechten, is bij de armen aan de zijkant. Vanuit deze plaats en hoek ben je veilig voor de frontale en AOE aanvallen, terwijl je dicht genoeg staat om schade uit te delen. Tijdens het begin van het gevecht moet je enkel Amaygdala's zijwaartse slag ontwijken. Soms schiet de baas ook lasers uit haar hoofd, maar deze kan je makkelijk ontwijken.

Amygdala springt in de lucht en wil op je landen. Of ze probeert je te vermorzelen wanneer je te dicht bij haar voeten komt. Wanneer je de helft van haar levenspunten vernietigt, rukt ze twee armen uit en begint ze hiermee te zwaaien. Dit vergroot haar bereik aanzienlijk, maar je bent nog steeds aan de zijkant veilig. Blijf haar armen en hoofd aanvallen.

De laserstraal wordt ook groter, maar is niet veel moeilijker te ontwijken dan de vorige. Na een laseraanval is Amygdala's hoofd erg dicht bij de grond. Het blijft daar niet lang, maar als je snel bent krijg je toch de kans om aan te vallen. Dit veroorzaakt aanzienlijke schade en is ook de beste manier om het gevecht snel te beŽindigen.

Wanneer Amygdala is verslagen, neem je de trap naar boven en steek je de Amygdala's Chamber lamp aan.

Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Nightmare of Mensis

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Hoofd walkthroughs

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Meer artikels van Bruce Vandeweyer

Comments (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Threading

Gerelateerde content

Meest recente

Fortnite Battle Royale tips en tricks, tips om te bouwen, en verschillen met PUBG

Of je nu nieuw bent bij Battle Royale games, of een veteraan bent.

Fortnite - Bullseye locaties uitgelegd

Hier moet je op de Bullseyes landen in Fortnite.

Fortnite - De Llama, Fox en Crab locaties uitgelegd

Hier vind je de mysterieuze Llama, Fox en Crab in Fortnite.

Fortnite - Forbidden dance locaties uitgelegd

Hier zijn de vele 'forbidden places' waar je kunt dansen in Fortnite.

Fortnite Season 3 Battle Pass beloningen, skins en items uitgelegd

Alles dat je kan unlocken in het laatste seizoen van Fortnite

Advertentie