Skip to main content

Week-eindbazen #25

Wat spelen we dit weekend?

Nog even en dan vertrekt iedereen naar een vakantiebestemming. Nu hebben we nog mooi de kans om enkele titels uit te spelen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke jij dit weekend gaat spelen!

Johnny - Opnieuw verslaafd aan The Witcher 3: Wild Hunt

Ja, die Cyberpunk 2077 trailer heeft wat in mij losgemaakt. Direct daarna heb ik The Witcher 3: Wild Hunt weer opgestart. De map van Skellige heeft geen vraagtekens meer en nu ben ik volop quests aan het doen. Ik was vergeten hoe goed de game is en kan sindsdien eigenlijk niet meer stoppen met spelen. Iedere dag doe ik wel een klein stukje. Inmiddels ben ik de 130 uur in totaal gepasseerd en nader ik langzaamaan het einde van het hoofdspel. Je begrijpt dat beide uitbreidingen direct na afloop volgen. Sorry Kratos, er is een nieuwe man in mijn leven.

Mancrush

Marcel - Maakt de Switch

Na de drukke E3 periode besteed ik eigenlijk weinig tijd aan het spelen van games. Misschien speel ik hier en daar een match in Plague Inc. Evolved, maar ik ben bovenal bezig met het afronden van artikelen en het opstellen van wishlists. Ik ben vooral voor de Switch een flinke lijst aan het samenstellen. Wat heeft dat apparaat toch een hoop interessante games. Octopath Traveler, Dragon Ball FighterZ en Super Mario Party zijn enkele games waar ik naar uitkijk. De lijst wordt ieder kwartaal langer en langer. Nu nog een Switch aanschaffen, maar volgens mij gaat dat niet lang meer duren.

Switch-a-roo

Randolf - In het holst van de nacht

Indiegames en de Switch zijn een gouden combinatie. Daarom wachtte ik al een hele poos op de Switch-versie van Hollow Knight. Er was tijdens de E3 dan ook geen leukere verrassing dan dat die game per direct in de eShop te downloaden was. Gelijk gekocht dus, en ik ben vérkocht. Interessant detail is dat je de map in deze metroidvania pas ziet wanneer je op onbekende plekken bent geweest en dan later bij een save point de nieuwe gebieden er bij kunt schetsen. Dat versterkt het avonturiersgevoel enorm. En dan met zo'n dromerig, duister sfeertje erbij... Zo'n titel die me op het lijf geschreven is.

Nachtwerk

Yvo - Steam Sale Slave

Het salaris is weer gestort. Een van de maandelijkse hoogtepunten. En zoals altijd neem ik mezelf voor de aankomende maand de verleidingen des levens te weerstaan en mijn geld eens nuttig te besteden. Deze maand even geen terrasjes, kleding en weekendjes weg, waarbij geld blijkbaar altijd in mijn handen brandt. Nee, de komende maand ga ik als een ware calvinist door het leven. Niet gebukt onder decadent consumeergedrag, maar alles netjes aan de kant zetten. Je weet maar nooit, dat geld kan later altijd nog van pas komen. Oh wacht, het is Steam Summer Sale. Helaas, ik heb het geprobeerd. Volgende maand weer een poging.

Gat in de hand

Carl - Met Marlow en Blake op stap

Phew, de lijst reviewgames is eindelijk afgewerkt, dus is het tijd voor de backlog. Ben ik dan eindelijk aan Fez en Shadow Complex begonnen, zoals ik eerder deze maand beloofde? Wel, nee. Je weet hoe dat gaat: plannen zijn er om veranderd te worden. Aangezien mijn vriendin over anderhalve week bij mij intrekt, probeer ik nu namelijk op die korte tijd zoveel mogelijk horrorgames te spelen. Hoewel ze ook graag gamet, is dat immers een genre waar ze écht niet tegen kan. Gisteren ben ik dus voor het eerst naar Arizona getrokken in Outlast 2. Tegelijk ben ik op de Xbox One per ongeluk (ik vertel je later wel eens hoe dat kan) begonnen aan Marlow Briggs and the Mask of Death. Die superbizarre maar heel entertainende God of War-kloon werd me indertijd aanbevolen door Michiel. Aanrader voor iedereen met een passie voor goede B-games.

Passion for the Briggs

Bert - ¯\_(ツ)_/¯

Zo, die platina trofee van God of War is binnen, dus nu is het tijd voor… Ja, voor wat precies? Ik zit momenteel in dat beruchte dipje-na-een-topgame, met als gevolg dat ik alles en niks speel. Shadow of the Colossus ben ik na zeven dode colossi alweer beu, The Last of Us Remastered grijpt me voorlopig niet bij de keel en Hollow Knight boeit me ook niet meteen. Ja, ik ben verwend. Maar het toeval wil dat ik gisteren eindelijk Father Gascoigne (lees: Gankscoigne) in Bloodborne heb verslagen, dus de kans is groot dat ik daar de komende twee maanden ziekelijk verslaafd aan zal zijn.

Gaat niet op vakantie


Read this next