Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Week-eindbazen #18

Wat spelen we dit weekend?

Ondertussen heeft bijna iedereen God of War uitgespeeld en nu blijft er een grote leegte achter. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Carl - Oh hai doggie

Het is eindelijk zover. God of War is uit, dus trek ik na maandenlang aandringen van Randolf en Sander nu eindelijk naar de Spencer Mansion. Ja, de originele Resident Evil was me tot nu toe steeds ontglipt. Opgroeiend met een PlayStation 2 was mijn eerste ervaring met de reeks Resident Evil 4. De eerste trilogie heeft uiteraard amper gelijkenissen met dat meesterwerk, dus vergeet ik alles wat ik weet en doe ik alsof het 1996 is. Close-ups van piepende deuren, Ink Ribbons om te saven en een roedel zombiehonden? Allez allez.

Johnny - Geen leegte, alleen maar oorlog

Tja, ik ben niet 'bijna iedereen', dus God of War is nog lang niet uitgespeeld. Dat komt omdat de game niet liegt over de uitdaging als je kiest voor 'Geef mij God of War'. Dat lage tempo door het vele doodgaan maakt mij niet uit. Het wordt alleen steeds moeilijker en moeilijker om spoilers te vermijden. Ik ben dan ook noodgedwongen een standje lager gaan spelen en moet nu dagelijks met die schaamte door het leven, maar daar ben ik inmiddels aan gewend. Met een beetje geluk maak ik dit weekend flink wat vooruitgang. Gehard ben ik in ieder geval al, dus dit moet een fluitje van een cent zijn.

Yvo - Zonaanbidder

Met het mooie weer op komst is het zonde om binnen te blijven hangen. Daarnaast is het zaterdag in Nederland Bevrijdingsdag en zijn er een duizendeneen non-gamegerelateerde dingen te doen. Maar vooruit, er is vast wel een momentje om tussendoor God of War weer op te pakken. Toch is de kans groot dat ik zondag lekker ergens met mijn Switch in het park ga liggen en verder met Donkey Kong Country: Tropical Freeze ga. In horizontale stand onder de schaduw van een boom, terwijl ik na amper tien minuten gamen al langzaam mijn ogen voel sluiten. Liever lui dan moe, zullen we dan maar zeggen.

Michiel - Zeker geen Bloodborne

Marcel heeft ons uitdrukkelijk gevraagd om in deze rubriek de komende weken niet meer over Souls-like games te spreken, kwestie van herhaling te vermijden. Best jammer, want ik had jullie anders met veel plezier verteld over mijn weekendplannen voor Bloodborne. Over hoe ik van plan ben om mij een weg te banen door de belachelijk moeilijke Forbidden Woods. Of hoe ik eindelijk van plan ben om de PvP eens uit te proberen, want dat heb ik tot op heden nog niet aangedurfd. Ik respecteer echter Marcel zijn verzoek, dus mijn Bloodborne-update zal voor een volgende keer zijn.

Bert - Bezweken

Ik ben eindelijk bezweken. God of War was de druppel waarmee de emmer der gemiste PlayStation exclusives na al die jaren eindelijk is overgelopen. Vorige week heb ik me dan ook een PlayStation 4 Pro met Kratos' nieuwe avontuur erbij gekocht. Dankzij de Big in Japan-sale staan nu ook Bloodborne, The Last Guardian en Shadow of the Colossus klaar om gespeeld te worden, en heb ik bovendien Persona 5 van iemand geleend. Je kunt er dus donder op zeggen dat ik dit weekend niet veel zon zal zien, of het moet die boven Midgard zijn.

Read this next