Skip to main content

Bloodborne - Mergo's Wet Nurse doden en haar aanvallen overleven

Moeilijke bevalling.

Mergo's Wet Nurse is de twaalfde baas van Bloodborne. Als beloning om hem te verslaan, krijg je One Third of Umbilical Cord.

Vingervlugheid is het sleutelwoord in het volgende gevecht, aangezien Mergo's Wet Nurse een aantal zwaarden gebruikt die snel een einde aan je maken als je je concentratie verliest. Het wezen kan ook van een verrassend lange afstand aanvallen en kan heel wat aanvallen snel na elkaar afslaan. Je kunt de baas op twee manieren verslaan: ofwel blijf je zoveel mogelijk aan de rugzijde van het monster, ofwel lok je aanval uit en ontwijk je deze alvorens zelf aan te vallen.

Mergo's Wet Nurse verslaan

Zoals je zou verwachten, is het het eenvoudigst om aan de rugzijde van het wezen te blijven. Je krijgt een aantal aanvallen te slikken, maar als je zelf genoeg aanvalt, kan je een beetje verloren levenspunten herstellen. Houd er rekening mee dat de Wet Nurse regelmatig van je wegspringt, dus je moet je tijdens het gevecht vaak opnieuw positioneren.

Als je zin hebt in een uitdaging, kan je het wezen langs voren aanvallen. Gebruik een snel wapen als je van dichtbij wilt aanvallen of een trager wapen met een groter bereik als je voorzichtiger wilt zijn.

Pas op als de Wet Nurse de handen in de lucht steekt en een purperen bal tevoorschijn tovert. Ren zo snel mogelijk naar de rugzijde van het wezen als dit gebeurt. Als het donker is, gaat de baas als een waanzinnige aanvallen. Als je achter het wezen staat, zou je niet te veel problemen mogen ondervinden.

Een groter probleem tijdens dit gevecht zijn de klonen van de baas. Ze verschijnen vlak naast je, en je moet hun aanval ontwijken terwijl je relatief dicht bij de baas blijft. Als je je te ver weg begeeft, verdwijnt je doelwit en is het moeilijk om dit terug te vinden. Mocht dit toch gebeuren, zoek je doelwit dan zo snel mogelijk terug op. (De klonen proberen je van de baas weg te duwen, dus het is heel belangrijk dat je van de aanvaller wegrolt in de richting van je echte doelwit.)

Bekijk op YouTube

Als de baas dood is, activeer dan de Wet Nurse's Lunarium lamp. Als je nu naar Hunter's Dream terugkeert, merk je dat de workshop in brand staat. Je kunt er echter nog steeds gebruik van maken.

Blood Rock vinden

Alvorens je je aan het volgende baasgevecht waagt, wil je zeker een Blood Rock vinden zodat je je wapens tot +10 kunt upgraden. Om één te vinden, ga dan naar de Mergo's Loft: Middle lamp, ga naar boven en neem de linkse trap.

Je zou een lift in de hoek rechts van je moeten zien. Terwijl hij naar beneden gaat, spring eraf als je een opening ziet en loop de gang door tot je bij een kist bent. Neem er de Infected Organ uit, maar pas op voor de Brain Trust buiten. Je loopt het wezen best gewoon voorbij als het met zijn rug naar jou staat.

De volgende twee zijn echter heel wat moeilijker te vermijden. Ga naar links en wacht tot de dichtstbijzijnde rechts van de brug gaat. Ren nu zo snel mogelijk naar het gebouw vlak voor je. Je zult nog steeds heel wat schade oplopen, maar je kunt je genezen en een Sedative gebruiken om de volgende kamer te halen. Blijf weg van de deur om nog meer schade te vermijden.

Gebruik Pebbles om de spinnen één voor één te lokken en te doden. Als ze dood zijn, ga je door de deur in de hoek en blijf je rechtdoor gaan tot je in de volgende kamer bent. Ga naar de rechterkant van de kamer en ga door een deur tot je bij een schakelaar bent. Zet deze om om de Brain te laten zakken. Ga dan terug naar de kamer en spring door het gat naar beneden.

Ga terug naar de Mergo's Loft: Middle lamp en ga over de brug zodat je naar de locatie van het Micolash gevecht kunt terugkeren. Neem de trap aan je linkerkant en blijf naar beneden gaan. Daarna ga je rechtdoor en neem je de ronde trap naar beneden. Als je op een kruising komt, kan je nog verder naar beneden gaan om de Tiny Gents en Lady Gent te verslaan en zo een Moon rune en wat Sedatives te krijgen.

Ga anders naar links door de mist en neem de volgende twee trappen naar beneden. Ga naar rechts, maar let op een doorgang aan je linkerkant. Ga deze gang in tot je bij een poort bent die je met de Iron Door Key opent die je eerder gevonden hebt.

Loop het pad verder af tot je bij een paar lijken komt. Loot deze en ga naar boven tot je nog een berg lijken vindt. Als je niet eerder aan die hendel had getrokken, zou je nu tegen de Brain moeten vechten. Gelukkig is dit probleem reeds verholpen. Spring naar beneden om een Blood Rock te krijgen, kruip dan door het gat naar beneden tot je op de brug bent en ga terug het kasteel binnen.

Choir Bell vinden

Neem de trap voor je naar boven tot je in een grote kamer komt. Links van je zijn een paar spinnen en aan de andere kant wachten een Brain Trust en een kist je op. Het is de moeite om voor de kist te vechten, want het bevat een Choir Bell - een zeldzame genezende spreuk in Bloodborne.

Ga terug naar Mergo's Loft: Base lamp en ga het kasteel binnen. Gebruik de lift om op de volgende verdieping te raken, en neem dan de trap naar beneden tot waar je de eerste Lady Gent bent tegengekomen. Er is nu een lift in het midden van dit gebied, ga deze binnen en ga naar beneden. Loop rechtdoor en vernietig het brein om het Living String voorwerp te krijgen.


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Gehrman, the First Hunter

Read this next