Skip to main content

Bloodborne - Gehrman, the First Hunter doden en zijn aanvallen overleven

Laatste baas (?)

Gehrman, the First Hunter is de dertiende baas van Bloodborne. Als beloning om hem te verslaan, krijg je de Old Hunter Badge.

Wanneer je Mergo's Wet Nurse hebt verslagen, praat je met de pop in Hunter's Dream. Ze vertelt je dat Gerhmann op je wacht. Ga naar de andere kant van de zone en stap door de geopende poort. Hier wacht Gehrman die je vraagt je leven op te offeren. Wijs zijn voorstel af om met hem te vechten.

Gehrman, the First Hunter verslaan

Gehrman gebruikt tijdens de eerste fase van het gevecht zijn zeis. Deze doet aanzienlijke schade. Hoe je dit gevecht benadert, hangt sterk af van welk wapen je zelf gebruikt. Als je een snel wapen hebt, neem je het gevecht best in handen door op de vijand af te stormen.

Wanneer je dichtbij komt, valt de baas je aan. Ontwijk de aanval en deel zelf wat schade uit. Je hebt even de tijd om enkele rake klappen uit de delen voordat hij terugtrekt. Probeer hem tegen een muur te drijven, zodat hij niet langer kan vluchten en je langer kan aanvallen. Hou echter voldoende stamina over om zijn aanvallen te ontwijken. Hij doet een combo van twee of drie aanvallen. Rol tijdens de laatste slag naar hem toe om jezelf meteen goed te positioneren.

Houd altijd Gehrman's animaties in het hoog. Bij de minste beweging, moet je klaar zijn om hem te ontwijken. Wanneer hij zijn zeis achter zich houdt, kan je hem met je geweer verlammen. Schiet echter niet te vroeg of de verlamming mislukt. Heb je wel succes, haal dan uit met een visceral attack.

Wanneer Gehrman de helft van zijn levenspunten kwijt is, gebruik hij een Beast Blood Pellet. Zijn aanvallen worden sterker en hij kan teleporteren. Hij springt ook in de lucht en doet een aanval waarvan zelfs de wind je schade berokkent. Blijf tot Gehrman terug op de grond staat. Hou je omgeving in het oog en laat je niet tegen een muur insluiten.

Bekijk op YouTube

Als je je aandacht goed bij het gevecht houdt, let op de baas zijn reikwijdte en zelf de druk hoog houdt, is dit gevecht niet zo moeilijk. Zorg er echter ten alle kosten voor dat Gehrman het gevecht in handen krijgt, want dan wordt het een heel pak moeilijker. Wees proactief en breng het gevecht naar hem toe, ontwijk zijn aanvallen en verlam hem zo veel mogelijk!

Wanneer je hem verslaat, krijg je de Old Hunter Badge en de optie om de game opnieuw op de New Game Plus moeilijkheidsgraad te starten. Proficiat!


Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Moon Presence

Read this next