Volgens Gamestop-baas Paul Raines ligt PlayStation VR deze herfst in de winkel.

Raines doet de uitspraak in een interview met Fox News over de opkomende VR industrie. "We maken ons nu klaar voor de lancering van de grote VR producten. We zijn in onderhandeling met Oculus, HTC Vive en Sony."

"Het is een grote launch, we maken ons klaar. We lanceren het Sony product [PlayStation VR] deze herfst en we onderhandelen met de twee andere spelers", aldus Raines.

De Gamestop-baas citeert verder ook een voorspelling van zakenbank Goldman Sachs dat de VR industrie tegen 2025 80 miljard dollar waard is. Hij doet zijn uitspraken rond 2:54 in het onderstaande filmpje.

Sony heeft de releasedatum van de PlayStation VR nog niet bekendgemaakt. Begin dit jaar dook het gerucht op dat de prijs van de PlayStation VR is gelekt.

Nog vragen over de verschillende virtual reality brillen? Klik dan door naar: Virtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen.

Minuutje tijd? Lees ook:

ADVERTENTIE

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Meer artikels van Bruce Vandeweyer