Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De 10 raarste games ooit

Toilet Tycoon

Net zoals sommige kunstenaars weigeren om platgetreden paden te betreden, zijn er ook developers moedig genoeg om niet automatisch het volgende deel in een succesvolle reeks te ontwikkelen. Ze zijn bereid om een atypische game te maken waarvan het doel is om de gamer een tot hiertoe ongekende ervaring te geven. Ook al nemen ze daarmee een groot financieel risico.

We hebben voor jullie een lijst opgesteld met een aantal opvallende games. Allemaal bieden ze innovatieve gameplay of zelden besproken onderwerpen. Deze lijst omvat zeker niet alle games met dergelijke elementen, maar het is een mooi begin. Denk je zelf nog aan games? Schrijf er dan zeker over in de comments!


Toilet Tycoon

Aan sim-games geen gebrek in video games. Virtuele ondernemers kunnen al sinds de jaren '80 aan de slag met games als SimCity, Railroad Tycoon, Rollercoaster Tycoon en Theme Hospital. Maar nog nooit stonden toiletten centraal. Tot Toilet Tycoon uiteraard.

Het is jouw taak om een winstgevend imperium van wc's op te bouwen. Naast het instellen van toegangsprijzen voor het gebruik van de toiletten moet je de wc-ervaring optimaliseren met handzeep-machines, haardrogers en natuurlijk condoomautomaten.

Als je je bedrijf de toekomst in wil leiden, moet je natuurlijk ook veel research en development doen. Zo ontwikkel je nieuwe toilet-technologiëen die jouw wc's onderscheiden van de concurrentie.

Zoals elke simgame heb je natuurlijk ook concurrentie. En het zou geen toilet-game zijn moest je niet vuil spel kunnen spelen. Voor een kleine prijs kan je saboteurs inhuren die toiletten van de concurrentie extra smerig maken. Inderdaad, deze game is compleet van de pot gerukt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur

Marcin M. Granat

Contributor

Reacties