Project Morpheus

Stevig, comfortabel en scherp geprijsd: de RIG 4VR slaagt met glans in zijn unieke opzet om headsets en virtual reality te combineren.

Belangrijke events

Je hebt vast en zeker gehoord: er is een grote PlayStation VR prijsverlaging gebeurd! Het is dus goedkoper dan ooit om een virtual reality headset voor je PlayStation 4 aan te schaffen, en we kunnen je dat enkel maar aanraden. Twijfel je nog? Lees hier dan de PlayStation VR review. Vergeet niet om ook ons overzicht met de 5 beste gaming headsets te lezen zodat je meteen een goede koptelefoon hebt voor je VR ervaring!

PlayStation VR headset krijgt hardware update

PlayStation VR headset krijgt hardware update

Nieuw model, dezelfde prijs.

Sony kondigt een hardware update voor de PlayStation VR headset aan. Het nieuwe model bevat meerdere verbeteringen, maar wordt wel voor dezelfde prijs verkocht.

Dankzij het nieuwe ontwerp zijn de kabels voor de koptelefoon volledig ge´ntegreerd. Verder is de verbindingskabel dunner en de processor unit verbeterd.

Daardoor is er nu altijd HDR-ondersteuning. Bij de huidige headset is dat alleen mogelijk wanneer de processor unit ontkoppeld is. Wel is het zo dat de headset zelf uit moet staan om van HDR gebruik te maken.

Lees meer...

PlayStation fans opgelet, want we hebben een buitenkansje voor jullie. Ben jij op woensdag 17 mei beschikbaar en wil jij graag als eerste de nieuwste games uitproberen? Dat treft, want Eurogamer Benelux mag tien gelukkige winnaars meenemen naar de PlayStation Gaming Day in Brussel.

PlayStation 4.5 patch verandert je PlayStation 4 grondig

PlayStation 4.5 patch verandert je PlayStation 4 grondig

Boost Mode, externe harde schijf, en meer!

Patch 4.5 is vanaf nu beschikbaar voor je PlayStation 4 en verandert je ervaring met Sony's console op enkele ingrijpende manieren.

Heb je een PlayStation 4 Pro, dan kun je na het downloaden van de patch gebruik maken van de PlayStation 4 Pro Boost Mode. Daarmee krijgt je console meer kracht, zodat je games vlotter kunt draaien.

Ook kun je vanaf nu een externe harde schijf voor je PlayStation 4 aansluiten. De schijf moet wel gebruikmaken van USB 3.0 of later, en ook minimaal 250 GB en maximaal 8 TB opslaggeheugen bevatten.

Lees meer...

FeatureIn 2016 worstelen we met het hier en nu

Het jaar van PokÚmon GO, No Man's Sky en virtual reality.

2016 was een markant jaar. Het was het jaar waarin de zorgwekkende trend van brakke pc-ports onverstoord wordt doorgezet, de Wii U op zijn sterfbed ligt, de PlayStation 4 Pro zijn beloftes (nog) niet nakomt en gamers over het algemeen nog steeds niet voor de Xbox One warmlopen. Kortom, genoeg stof om over te zeiken, zagen en ouwehoeren.

RIG 4VR headset review - VReselijk kwalitatief

Plantronics gelooft helemaal in virtual reality. Het bedrijf heeft dan ook met Sony samengewerkt om de RIG 4VR-headset te ontwerpen. De headset wil kwalitatieve audio aanbieden, maar streeft ook een unieker doel na: een design dat het tegelijk dragen van een headset en een VR-bril aangenaam wil maken. Het belang van een goede headset tijdens een virtual reality-sessie kan niet onderschat worden. Op die manier ben je namelijk afgesloten van de buitenwereld, en volledig in de game ondergedompeld.

De RIG 4VR is eerst en vooral een solide apparaat dat nergens een goedkope indruk geeft. Elk onderdeel hangt stevig vast en is mooi afgewerkt - een hele prestatie voor een headset die amper 70 euro kost. Het allergrootste pluspunt is dat de headset extreem licht is: iets meer dan 200 gram om precies te zijn. Het lijkt een kleine factor, maar in de praktijk heeft het een enorme impact. De PlayStation VR weegt namelijk al 600 gram. Dat de RIG 4VR een lichtgewicht is, zorgt dan ook dat je prima beide apparaten tegelijk kunt dragen.

Ook het gebruiksgemak van de headset is een groot pluspunt. Bij aankoop worden er twee afzonderlijke draden geleverd. Een redelijk lange draad, waarmee je de Dualshock 4 controller en de headset kunt verbinden, en een kortere die de headset met de PlayStation VR verbindt. Door die korte draad weet Plantronics op een heel elegante manier een afschuwelijk kluwen aan kabels te vermijden.

Lees meer...

PlayStation VR hardware review - VReview

Virtual reality. Het is een term die al sinds de jaren '80 niet meer uit de gamewereld weg te denken is, maar pas dit jaar werkelijkheid geworden is. De Oculus Rift en de HTC Vive vechten allebei om een plekje bij gamers te veroveren, maar de hoge prijskaartjes en pittige pc-vereisten zorgen ervoor dat voorlopig enkel de happy few VR-gaming kunnen beleven. Sony wil het met de PlayStation VR anders aanpakken: een virtual reality headset met een laag prijspunt die enkel een PlayStation 4 en een PlayStation Camera nodig heeft om te functioneren. Is dit dan de definitieve doorbraak voor virtual reality? Dat valt nog even af te wachten.

Comfort

Een eventueel falen van de PlayStation VR kun je in elk geval niet aan het draagcomfort wijten. De bril is tamelijk zwaar, maar dankzij de stevige hoofdband en het slimme design dat het gewicht naar je voor- en achterhoofd leidt, krijg je geen nekpijn. Zelfs niet na urenlang spelen. Je kunt bovendien je bril tijdens het spelen blijven dragen, want er is genoeg ruimte voorzien dat die niet tegen je gezicht wordt platgedrukt.

Lees meer...

PlayStation VR launch line-up - Alle 31 launch games op een rij

Vandaag komt de PlayStation VR officieel uit. Sony wil met deze virtual reality headset een nieuwe manier van gamen introduceren in de woonkamer. Maar een stuk hardware is natuurlijk niks zonder enkele topgames. Daarom hebben wij al enkele toppers getest en geven we je hier een overzicht van die reviews. Deze recensies worden steeds onderaan de lijst met alle PS VR launch games aangevuld. Laat ons in de comments onderaan weten welke games jij gaat kopen!

Volledige lijst van PS VR launch games

Hieronder alle 31 launch games en de respectievelijke ontwikkelaar:

Lees meer...

Vandaag komt de PlayStation VR uit. Sony hoopt daarmee de markt van de virtual reality te veroveren. Maar wat moet je precies weten over deze headset van de consolefabrikant? Wij zetten de vijf belangrijkste weetjes op een rij.

Sony onthulde tijdens zijn persconferentie in New York zowel de afgeslankte PlayStation 4 Slim als de splinternieuwe PlayStation 4 Pro. De klassieke PlayStation 4 ruimt dan ook plaats voor die twee nieuwe modellen. Maar welk model moet je nu eigenlijk kopen? Dat is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden. Daarom leggen wij je het verschil uit tussen beide consoles en vertellen we welke op jouw maat gesneden is.

Los Angeles. De stad waar dromen gemaakt of gebroken worden. Samuel bracht voor zijn studie een half jaar in de Amerikaanse metropool door. Daar begaf hij zich tussen indie-ontwikkelaars, academici, kunstenaars; mensen die allemaal net even een andere kijk op de gamesindustrie hebben. Samuel verkende eerder al de impact van virtual reality. Dit keer richt hij zich vooral op de besturing en in hoeverre die uiteindelijk de VR-race gaat beslissen.

PlayStation VR - Release date, prijs, games, specs

De virtual reality-gekte staat op het punt om uit te breken. Nadat de Oculus Rift als allereerste 'high-end' VR-apparaat de markt betreedt, is het over enkele maanden de beurt aan Sony's apparaat: de PlayStation VR. Met een scherpe prijs en een heleboel games in ontwikkeling laten de Japanners in elk geval zien dat het hen menens is. Voor we de bril ook effectief op onze neus mogen schuiven, is het echter tijd om een overzicht te geven van alle informatie die we tot nu toe hebben.

Doelgroep

Sony streeft naar toegankelijkheid. Terwijl de andere VR-headsets ervan uitgaan dat consumenten een krachtige pc ter beschikking hebben, heeft Sony de PlayStation VR volledig rond de PlayStation 4 en diens design opgebouwd. Ook de PlayStation VR moet gestroomlijnd en gemakkelijk te gebruiken zijn. Waar de eerste testversie soms zorgde voor verwarde reacties van gebruikers, werd de bril opnieuw ontworpen zodat die gemakkelijker aan te doen is.

Lees meer...

FeatureVirtual Reality - Overzicht van alle VR-brillen

Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR en meer.

De game-industrie staat aan de vooravond van de virtual reality-revolutie. Althans, dat hopen de makers zelf. Als je geen VR-bril in ontwikkeling hebt, loop je het risico de boot te missen. Daarom lanceren er de komende maanden een hoop verschillende headsets. Hoog tijd om de belangrijkste spelers eens onder de loep te nemen.

PlayStation VR prijs en release date bekend

Sony kondigt tijdens de GDC persconferentie aan dat de PlayStation VR in oktober 2016 voor de prijs van €399 lanceert.

Het virtual reality toestel voor de PlayStation 4 ondersteunt positional tracking, lage latency en 360 graden audio.

Meer dan 50 games zijn in ontwikkeling en lanceren tussen de launch en het einde van het jaar. Een van deze games is een speciale versie van Star Wars Battlefront exclusief voor de PlayStation VR.

Lees meer...

Gerucht: PlayStation VR prijs gelekt

Virtual Reality toch duurder dan gedacht?

Op Amazon Canada is mogelijk de prijs van de PlayStation VR headset gelekt. De reeds verwijderde pagina vermeldde een prijs van 1,125 Canadese dollar, wat neerkomt op 800 dollar of 730 euro.