Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De 10 bizarste Japanse games ooit

Daten met duiven, een menselijke vis en vliegende bodybuilders.

De Japanse cultuur inspireert al decennia lang het Westen. In film, tv series, strips en natuurlijk ook videogames kunnen we vaak heel snel identificeren of iets uit Japan komt of door Japan geinspireerd is. Maar wat wij te zien krijgen hier in het Westen is natuurlijk al gefilterd en zijn vooral de meest toegankelijke verhalen. Veel materiaal blijft in Japan hangen omdat wij het gewoon te bizar en onbegrijpelijk zouden vinden.

Iedereen die af en toe een videogame speelt, vangt wel eens een glimp op van dergelijke elementen die door het mazen van het net geglipt zijn. Denk maar aan de sportschool enkel voor mannen in Final Fantasy 7 of Tingle uit de Legend of Zelda-serie. De specifieke humor uit games als PaRappa the Rapper en Patapon zijn ook goede voorbeelden.

Er zijn echter ook games die alle gezond verstand missen en plaatsvinden in werelden die de gemiddelde inwoner van het westelijk halfrond nooit zou kunnen bedenken. In dit artikel bekijken we die vreemde, typisch Japanse games even van naderbij.

Deze heer zal je gids zijn.
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties