Destiny: The Taken King - Court of Oryx walkthrough

Alle locaties, Runes en Tiers.

Deze gids legt alles over het Court of Oryx public event uit: de locatie, hoe je het event start en wat je kan verwachten. We bespreken eveneens de verschillende Runes en enkele strategieën voor de boss fights.

Trommel je beste Fireteam op, Guardian. The Court of Oryx is geen lachertje!

Court of Oryx tips

  • Om het Court of Oryx event te bereiken, kies je de Level 35 Patrol op de Dreadnaught. Je moet eerst de quest Dread Patrol voltooien om deze patrouille te ontgrendelen.
  • In de hal voor de Court of Oryx staan drie standbeelden die elk een moeilijksheidsgraad voorstellen. De makkelijkste stelt 190 Light voor.
  • Breng een driekoppig Fireateam mee en zorg dat je goed kunt communiceren. Je aanvallen coördineren is één van de grootste sleutels tot succes.
  • Spreek op voorhand ook af wie welke damage type meeneemt. Op deze manier ben je op elk elemental shield voorbereid.
  • De speler die de Rune opoffert krijgt de grootste beloning. Deze vind je bovenaan het platform (vlakbij de portal) wanneer de boss fight voorbij is.

Court of Oryx locatie

Je vindt de Court of Oryx door de Level 35 Patrol op Dreadnaught te beginnen. Dit brengt je naar de regio Hull Breach. Ga verder langs de rechtse muur tot je bij een grote deur met hoge pilaren komt. De binnenkant van de deur licht op en de vloer komt wat omhoog wanneer je er door stapt.

Ga door de deur en ga rechts door de volgende. Volg de gang die eerst naar links en vervolgens naar rechts afbuigt tot je in de Hall of Souls komt. Je komt nu terug buiten. Beklim de grote trap die naar rechts gaat. Aan de top van de trap zie je een soort van grot recht voor je. Ga door die deur en ga op de twee trappen links van de kamer.

De weg wordt in het midden door een Hive rots gesplist. Neem het rechtse pad en loop de grote ramp op. Boven ga je door de deur en naar rechts. Volg de gang die naar links afbuigt. Je komt een kamer binnen en hier neem je de linkse trap. Bovenaan ga je naar links en kom je bij de Court of Oryx aan.

Court of Oryx Tiers

Momenteel weten we zeker dat de Court of Oryx drie Tiers heeft, maar de kans is groot dat er nog meerdere worden ontdekt naarmate Guardians in Light level stijgen. Voor nu beperken we onze uitleg enkel tot de drie Tiers die we zeker weten.

Als je de hal voor de Court of Oryx binnenkomt, zie je drie standbeelden. Het standbeeld dat het dichtste bij de doorgang naar de arena staat, activeert de laagste Tier. Het middelste kunstwerk representeert de tweede Tier. En, zoals je nu al kan verwachten, het standbeeld dat het verste van de arena staat, geeft de moeilijkste Tier aan.

Elke Tier heeft een aangeraden Light level, al weten we nog niet zeker welke level de derde Tier heeft. Voor elke Tier heb je een specifieke Summoning Rune nodig. Deze offer je op om een sessie in de Court of Oryx te starten:

  • Tier 1 - Light 190 - Reciprocal Rune
  • Tier 2 - Light 240 - Stolen Rune
  • Tier 3 - Light ??? - Antiquated Rune

Hoe Runes verzamelen

Reciprocal Runes zijn het makkelijkste te vinden: tijdens het questen en het ronddwalen op de Dreadnaught kom je ze automatisch tegen. Wij verzamelden er op enkele uurtjes tijd een vijftal. Over het algemeen vormen ze dus geen probleem om te vinden.

De Stolen Runes zijn wat moeilijker vast te krijgen en we zijn nog niet helemaal zeker hoe je ze verzamelt. Je krijgt ze voor het voltooien van taken op de Dreadnaught en we zijn er vrijwel zeker van dat de Tier 2 Summoning Rune tijdens een Strike kan droppen. Wanneer je er één bemachtigt, moet je eerste drie Tier 1 events in de Court of Oryx om de Tier 2 Rune op te laden.

Antiquated Runes zijn natuurlijk de moeilijkste om te vinden en we zijn niet zeker hoe je ze krijgt. Het meest logische is dat ze droppen tijdens de King's Fall Raid. Er gaan ook geruchten dat er een kans is om ze tijdens Nightfall activiteiten en Tier 2 events in de Court of Oryx te verdienen. We volgen het voor je op de voet!

Court of Oryx gevechten

Nu je weet hoe je de events activeert, is het tijd om uit te leggen hoe je ze ook effectief verslaat.

Bekijk voor je begint echter de omgeving van de arena waar de Court of Oryx plaatsvindt. Als je naar binnen kijkt voor je een Summoning Rune hebt geplaatst, zie je een mist of brij op de grond. Deze is giftig, ga dus niet naar binnen tot je de Court of Oryx hebt geactiveerd.

Aan de overkant zie je ook een platform met een portal. Hier begint de speler die de Rune plaatste de boss fight en pikt hij achteraf zijn loot op.

Wanneer het gevecht begint, moet je goed opletten voor de instructies op je scherm. Deze geven je doorgaans een hint over hoe je de baas (of bazen, afhankelijk van je Tier) verslaat. Tier 2 en Tier 3 hebben we zelf nog niet gespeeld (we werken er zo snel als we kunnen aan!), maar we kunnen wel al tips geven over de makkelijkste: Tier 1.

Court of Oryx Tier 1 gids

De eerste Tier van de Court of Oryx herbergt zes potentiële boss fights en het zijn allemaal Level 36 vijanden. Het is aangeraden om minstens 190 Light te hebben. Dit is een ideaal gevecht voor een driekoppig Fireteam dat het The Taken King verhaal net heeft afgewerkt. In geen specifieke volgorde zijn dit de bazen:

Bracus Horu'usk

Dit lid van de Cabal is niet erg moeilijk te verslaan als je Fireteam goed samenwerkt. Zijn schild is enkel actief wanneer zijn vrienden van een lager level in de buurt zijn. Focus je dus eerst op het uitschakelen van zijn versterking en richt dan enkele seconden met z'n allen jullie schade op Bracus Horu'usk zelf. Of laat twee Guardians de adds vernietigen terwijl de derde de baas in het oog houdt en zich klaarmaakt om toe te slaan. Wij gebruikten zelf onze Void Edge, Sol Edge en Arc Edge zwaarden met erg veel succes.

Krughor

De sleutel om Krughor te verslaan, is om te focussen op de Cursed Thralls die rond hem verschijnen. Iedereen die Destiny speelt haat de Cursed Thralls, maar in dit gevecht kunnen ze effectief in je voordeel spelen. De enige manier om Krughors schild te verlagen, is namelijk om Cursed Thralls in zijn nabijheid te laten ontploffen. Wanneer zijn schild weg is, focus je alle schade op hem. Herhaal dit proces tot hij dood is.

Lokaar

Lokaar is de zieligste van alle Court of Oryx bazen. De special ability van deze Wizard is teleporteren, maar dit maakt hem alleen maar meer vermoeid. Dit gevecht vereist geen speciale trucs. Breng gewoon een wapen mee dat zijn elemental shield doorboort en maak hem snel een kopje kleiner.

Vorlog

Deze boss is bijna identiek aan de Prison of Elders baas die zijn elemental shield verandert naarmate het aan kracht verliest. Vrolog doet namelijk net hetzelfde. Deze Hive Knight heeft ofwel een Arc, Solar of Void shield. Vernietig het schild, berokken hem wat schade en enkele seconden later heeft hij een nieuwe bescherming. Het type is willekeurig uit de drie gekozen. Het is dus het beste dat de verschillende teamleden elke een verschillend elemental damage wapen meebrengen.

Alzok Dal, Gornuk Dal en Zyrok Dal

Lokaar is dan wel een watje, maar deze drie Wizards zijn eikels. Ok, we overdrijven, maar ze zijn toch knap lastig. Ze doen niets speciaals, maar je moet hen alledrie binnen enkele seconden van elkaar doden voor ze doodleuk respawnen. De strategie is duidelijk: je brengt de drie doelwitten elk op ongeveer drie percent van hun leven en dan kiest elk Fireteam lid één doelwit uit. Raketlanceerders die hun doelwit volgen zijn een aanrader.

Cra'adug and Mengoor

Dit is waarschijnlijk het leukste gevecht van Tier 1. Beide bosses zijn Knights, één van de Hive en één Taken. Hun schild gaat enkel naar beneden wanneer ze zich naast elkaar bevinden. Een Hunter Nightstalker in je team is in dit gevecht dus super handig. Breng ze dicht bij elkaar en kies één doelwit uit om met z'n drieën op te focussen. Wanneer de eerste Knight dood is, verdwijnt het schild van de tweede voorgoed.

- Nog meer informatie over de Taken King nodig? Lees dan zeker onze Destiny: The Taken King walkthrough en gids.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread