Destiny

The Taken King biedt een verbluffende hoeveelheid aan inhoud en zorgt ervoor dat Destiny eindelijk zijn potentieel inlost.

Belangrijke events

22nd September 2015

Destiny: The Taken King review

2nd October 2014

Bungie patcht Destiny

18th September 2014

Destiny review

Eerder deze week werd Destiny 2 officieel aangekondigd en het lijkt wel of Bungie helemaal met het verleden wilt breken. Is dit het einde van Destiny 1? Wat met het zogenaamde 'tien jaren plan'? Mogen we de Destiny 2 bèta binnenkort al verwachten? Blijft je progressie behouden?

Vault of Glass keert terug in laatste Destiny event

UPDATE: alle raids keren terug.

UPDATE: Bungie heeft laten weten dat het Age of Triumph-event alle Destiny-raids laat terugkeren. Zowel de Vault of Glass en Crota's End krijgen tevens een extra moeilijke Challenge Mode. De update lanceert op 28 maart.

Destiny: The Collection onthuld

Paul McCartney niet inbegrepen.

Ontwikkelaar Bungie en uitgever Activision kondigen Destiny: The Collection aan. Het pakket is vanaf 20 september verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

Geen grote Destiny updates meer op de PlayStation 3 en Xbox 360

Destiny krijgt geen grote updates meer op de PlayStation 3 en Xbox 360. Dit laat ontwikkelaar Bungie op zijn website.

Dit onderscheid houdt ook in dat ontwikkeling van je personage niet gedeeld blijft binnen de consolefamilies. Je progressie op de oudere generatie consoles zie je dus niet terug zodra je inlogt op een huidige.

Rond augustus krijg je de mogelijkheid je karakter over te hevelen van je oude naar je nieuwere console. Dit moet binnen dezelfde consolefamilie en onder hetzelfde account, en niet alle betaalde content verhuist mee.

Lees meer...

Gelekte Destiny: Rise of Iron trailer toont nieuwe vijand

Gelekte Destiny: Rise of Iron trailer toont nieuwe vijand

UPDATE: Trailer officieel uitgebracht.

Ontwikkelaar Bungie kondigt later vandaag officieel de nieuwe Destiny-uitbreiding Rise of Iron aan.

De trailer voor de uitbreiding is echter al gelekt, nadat gisteren ook de Destiny: Rise of Iron releasedatum te vroeg was onthuld.

Rise of Iron bevat een nieuw gebied op aarde, nieuwe sociale features en een nieuwe vijand in de vorm van gemuteerde Fallen. De uitbreiding biedt ook een nieuwe raid en strike aan, plus nieuwe uitrusting en wapens in de vorm van hamers.

Lees meer...

Destiny DLC Rise of Iron release bekend

Eerder dan de bedoeling was.

De nieuwe DLC voor Destiny heet Rise of Iron en komt op 20 september uit voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Dit meldt een te vroeg geplaatste update op de Destiny-website.

Destiny update levert ontbrekende Sterling Treasure

Destiny krijgt een update waardoor een aantal spelers alsnog hun Sterling Treasure ontvangen. Dit meldt ontwikkelaar Bungie in een bericht op de Bungie-website.

Enkele spelers hebben hun Sterling Treasure nog niet gekregen van de Postmaster. Bungie introduceert voor volgende week een patch die dit rechtzet. Dit heeft geen betrekking op de Variks/Shaxx beloningen, die wel goed werken.

Verder werkt de ontwikkelaar aan andere problemen. Zo vind je bijvoorbeeld te weinig ammunitie tijdens enkele PvP-events. Ook ontvangen sommige spelers Ghosts als Nightfall beloningen.

Lees meer...

Bungie draait Destiny matchmaking updates terug

Bungie draait Destiny matchmaking updates terug

Matchmaking weer gebaseerd op goede internetverbinding met anderen.

Bungie draait online matchmaking updates in Destiny terug. Dit laat de ontwikkelaar in een blogpost weten.

In december 2015 veranderde de studio de manier waarop je online medespelers vindt. Het nieuwe systeem maakte teams op basis van spelervaardigheid. Bungie draait deze verandering nu terug, zodat je online tegen mensen speelt met wie je een goede internetverbinding hebt.

"Gezien de recente feedback is het duidelijk dat we nog werk te doen hebben," zegt Destiny community manager Deej in de blogpost. Hiermee doelt hij op de klachten over lag die sinds de verandering in december bij de ontwikkelaar zijn binnengekomen.

Lees meer...

FeatureDe beste games van 2015

De 10 games die dit jaar een Essentieel-badge verdienden.

Een van de leukste dingen van het eindejaar is terugblikken op de voorbije twaalf maanden. 2015 was een jaar met veel games om naar uit te kijken. De grote releases volgden elkaar in pijlsnel tempo op, maar er zaten ook enkele teleurstellingen tussen. Uiteindelijk wisten slechts 10 games de grootste 'Essentiële' onderscheiding van Eurogamer Benelux te bemachtigen.

Destiny's Refer-a-Friend functie nu te gebruiken

Nodig een vriend uit voor bonussen.

Bungie is gestart met het Refer-a-Friend programma voor Destiny. Zodra je een vriend of vriendin uitnodigt en diegene de online shooter ook gaat spelen, verdien je daar beide bonussen voor. Daarbij moet je wel allebei op hetzelfde platform spelen.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 39

Met o.a. Destiny: The Taken King, FIFA 16 en een vooruitblik op oktober.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

Destiny: The Taken King review

Bungie is terug. De studio kon na de release van Destiny vorig jaar op veel kritiek rekenen, maar met The Taken King biedt het een antwoord. Dit is niet zomaar een uitbreiding. Het is als het ware een transformatie en een terugkeer naar de Bungie die de plotrijke Halo-reeks op de wereld losliet. De studio wil de pijnpunten van de oorspronkelijke Destiny aanpakken en verbeteren, waaronder het verhaal.

Personages die je eerder enkel ontmoette als winkeliers in de Tower worden nu tot personages met diepgang verheven. Ze praten met elkaar en met je Guardian, tijdens cutscenes en tijdens het spelen zelf. Het verloop van de strijd tegen Oryx is daardoor logischer en de game doet zijn best om je te allen tijde op de hoogte te houden van waarmee je bezig bent. Je kunt ook bepaalde objecten in de wereld scannen, waarna je door Nolan North ingesproken Ghost je wat meer inzicht in de wereld van Destiny geeft.

Destiny-veteranen herinneren zich Crota nog, de Hive-godheid die diep in het hart van de maan sluimerde. In de basisgame maak je kennis met zijn dienaren. In Destiny's eerste uitbreiding The Dark Below dring je zijn wereld binnen om de goddelijke prins een koekje van eigen zwaard te geven. De dood van de Hive-prins gaat echter niet onopgemerkt voorbij. Crota's vader Oryx voelt het sterven van zijn zoon en stuurt zijn kolossale schip ons zonnestelsel binnen.

Lees meer...

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 37

Met Grand Theft Auto 5, Xbox One, Metal Gear Solid 5 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Destiny update 2.0 nu beschikbaar

Destiny update 2.0 nu beschikbaar

North-lottig einde voor Dinklebot.

Ontwikkelaar Bungie laat weten dat update 2.0 voor Destiny nu te downloaden is.

De update is 18GB groot en brengt een hoop veranderingen met zich mee. Zo is de stem van Peter Dinklage vervangen door die van Nolan North. Ook de level cap is verhoogd naar level 34. Character level en Light zijn nu twee afzonderlijke stats.

Patch 2.0 verandert ook het een en ander wat betreft de verschillende classes en wapens in Destiny. Zo zijn enkele Exotic en Legendary wapens verbeterd, terwijl andere juist zwakker zijn gemaakt. Een volledige lijst met veranderingen vind je op de officiële Bungie-site.

Lees meer...

Bungie kondigt Crucible Preview Event aan voor Destiny: The Taken King

Bungie kondigt Crucible Preview Event aan voor Destiny: The Taken King

Gratis voorproefje voor wie Destiny al bezit.

Van 8 tot en met 14 september zijn de competitieve multiplayermaps van Destiny: The Taken King gratis te spelen voor iedereen die de hoofdgame bezit. Dit meldt Bungie in zijn wekelijkse update.

De Crucible Preview Event geldt voor alle platformen. Je kunt dan aan de slag met de nieuwe PvP-modi en maps die de uitbreiding toevoegt. De preview geeft echter geen toegang tot nieuwe Super vaardigheden.

De preview geldt ook wanneer je de game (nog) niet hebt besteld. Om na 14 september door te spelen en ook bij de rest van de content te kunnen, dien je te betalen.

Lees meer...

Op 8 september begint het tweede jaar van Destiny met update 2.0. Op 15 september volgt dan de release van Destiny: The Taken King. Met die uitbreiding wil Bungie oplossingen bieden aan heel wat problemen die tijdens het eerste jaar van de shared world-shooter zijn komen bovendrijven. Hive-god Oryx brengt bij zijn aankomst in ons zonnestelsel niet alleen een leger Taken met zich mee, maar ook heel wat nieuwigheden en veranderingen die het leven van trouwe Guardians beïnvloeden. Hieronder vind je een overzicht.

Raid in Destiny: The Taken King niet beschikbaar bij launch

Bungie maakt bekend dat de nieuwe Raid genaamd King's Fall in Destiny: The Taken King niet beschikbaar is bij launch.

"Er is zeker een planning voor wanneer we de Raid beschikbaar stellen," zo zegt Bungie, "Maar dat ga ik nu niet bekendmaken. We zullen het wel op tijd laten weten aan spelers wanneer ze even vrij moeten nemen van hun werk."

Er wordt geen specifieke reden gegeven waarom de Raid niet meteen speelbaar is.

Lees meer...

FeatureMeest opvallende gamereleases van september

Met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, FIFA 16, Destiny: The Taken King en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 33

Vol najaarspreviews, waaronder Fallout 4 en Deus Ex: Mandkind Divided.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Destiny's 'Crucible Justice' krijgt volgende week meer info

Cheaters doelwit van Bungie Security Response Team.

In de volgende wekelijkse update geeft het Bungie Security Response Team meer informatie over de aanpak van cheaters in Destiny. Dit tweet community manager David Dague. Het is onduidelijk waar Dague op doelt. Een nieuwe ronde bans of een patch behoren tot de mogelijkheden.

The Taken King voor Destiny wordt ruim twee keer groter dan de vorige uitbreiding, The Dark Below. Dat bevestigt community manager Eric Osborne in een interview met IGN. In The Taken King kun je aan de slag met een volledig nieuwe verhaallijn, drie nieuwe strikes en een verkenbaar level.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 32

Met Mafia 3, Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, Halo 5: Guardians en meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Bungie kondigt Destiny: The Taken King DLC aan met trailer

Bungie kondigt de Destiny-uitbreiding The Taken King aan. Dit doet de ontwikkelaar tijdens de E3-persconferentie van Sony.

Voorheen waren er al geruchten over de uitbreiding van de first-person RPG gelekt, maar hierbij wordt het officieel bevestigd. In het nieuwe hoofdstuk ga je de strijd aan met de vader van Crota. The Taking King biedt daarbij een nieuwe co-op Strike.

De releasedatum van Destiny: The Taken King is 15 september. Bekijk hieronder de eerste officiële trailer van de uitbreiding.

Lees meer...

Releasedatum nieuwe Destiny-uitbreiding gelekt

The Taken King mogelijk uit in september.

Nieuwswebsite Kotaku heeft naar eigen zeggen marketingmateriaal voor de nieuwe uitbreiding van Destiny bemachtigt. Destiny: The Taken King zou uitkomen op 15 september en veertig dollar kosten. De uitbreiding bevat volgens de gameswebsite onder andere een nieuwe raid en drie nieuwe speelbare subklassen voor je Guardian.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 15

Met onder andere Deus Ex, Pillars of Eternity en Black Ops 3.

Drukke week achter de rug en daardoor de laatste nieuwtjes over het hoofd gezien? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Volgende patch Destiny verzekert je uitrusting

Volgende patch Destiny verzekert je uitrusting

Heeft nog geen releasedatum.

Ontwikkelaar Bungie komt met details over patch 1.1.2 voor Destiny. De volledige aankondiging lees je op de officiële Bungie-site.

De nieuwe patch voegt de mogelijkheid toe om je helm op te laten in de Tower. De update maakt het daarnaast ook mogelijk om bepaalde voorwerpen in je inventory vast te zetten zodat ze niet per ongeluk verwijderd worden.

Bungie is tevens van plan om de impact van special en heavy ammo in de Crucible Mode af te zwakken. Beide typen ammo worden dankzij de patch schaarser. Het duurt ook langer om ammo crates op te pakken. Spelers worden wel eerder gewaarschuwd zodra deze beschikbaar komen.

Lees meer...

Nieuwe update Destiny voegt opties voor kleurenblinden toe

Nieuwe update Destiny voegt opties voor kleurenblinden toe

Meer geluidsopties ook aangekondigd.

Ontwikkelaar Bungie meldt dat update 1.1.2 voor Destiny opties voor kleurenblinden toevoegt. De nieuwe patch heeft nog geen releasedatum.

"We hebben een optie aan Destiny toegevoegd die ervoor zorgt dat de game voor kleurenblinden beter speelbaar is. De optie vergroot het contrast tussen de verschillende kleuren die voor deze mensen zichtbaar zijn", aldus community manager DeeJ.

In de patch notes op de officiële Bungie-website lees je tevens dat Destiny nieuwe geluidsopties krijgt. Zo is het onder andere mogelijk om tijdens het spelen je eigen muziek af te draaien. De update voegt bovendien de optie toe om het chat-volume bij te stellen.

Lees meer...

Meer Vault Space in aankomende Destiny-update

Bungie brengt een update uit voor Destiny, die meer ruimte vrijmaakt in je Vault Space. Tot op heden is dat een van de meest gewilde nieuwe functies voor de online shooter.

Daardoor is er meer plek voor je uitrusting. Er is nu plaats voor twintig wapens, twintig armor en twintig andere voorwerpen. Omdat je deze ruimte met al je personages moet delen, raakt hij snel vol als je meerdere karakters hebt.

De ontwikkelaar maakt duidelijk dat de uitgebreide Vault Space een prioriteit is in update 1.1.2, die nog voor de House of Wolves uitbreiding lanceert: "We weten dat spelers meer ruimte willen om hun beloningen voor missies op te slaan, zeker nu er meer uitrusting aankomt in de aankomende uitbreiding." Ook werkt Bungie aan bugs die in twee van de raids zitten, Athenon en Crota.

Lees meer...

Destiny krijgt eind 2015 een grote uitbreiding

Maar House of Wolves komt eerst uit.

Destiny krijgt eind dit jaar een grote uitbreiding in content. Dat maakt Activision CEO Eric Hirshberg bekend. Het is vooralsnog onduidelijk of dit in de vorm van downloadbare content of een fysieke uitbreiding is.

Bungie gaat uitbuiting van Crota's End raid tegen met patch

Bungie gaat uitbuiting van Crota's End raid tegen met patch

En Iron Banner krijgt nieuwe beloningen.

Bungie gaat enkele uitbuitingstechnieken van de Crota's End raid in Destiny tegen met een patch die volgende week uitkomt.

Via deze technieken kunnen spelers onder andere de eerste helft van Crota's End helemaal op zichzelf voltooien, in plaats van met een team van zes. Ook wil Bungie een glitch herstellen waarbij spelers de eindbaas van de raid gemakkelijk kunnen verslaan wanneer de leider van het team zijn internetverbinding verbreekt.

Bungie maakt verder bekend dat het Iron Banner multiplayer-evenement vanaf volgende week nieuwe beloningen krijgt.

Lees meer...

De populairste gamereviews van 2014

FeatureDe populairste gamereviews van 2014

Naar deze games keken jullie het meeste uit.

In 2014 zijn er weer tal van langverwachte games gelanceerd. Destiny is uitgebracht en Driveclub maakte bijna een jaar na de oorspronkelijke releasedatum toch nog zijn opwachting. Succesvolle series hebben nieuwe delen gekregen in de vorm van Far Cry 4 en Call of Duty: Advanced Warfare. En de onafhankelijke ontwikkelaars zaten ondertussen ook niet stil.

Al die tijd heeft Eurogamer Benelux zich ingespannen om jullie op de hoogte te houden van de nieuwste releases. Naar welke games keken jullie het afgelopen jaar het meeste uit?

Daar geven we antwoord op door de meestgelezen recensies van 2014 voor je op een rijtje te zetten. Teksten die de redacteurs in kwestie overigens de nodige bloed, zweet en tranen hebben gekost. Allemaal om jullie zo goed mogelijk te informeren, natuurlijk. Daarom van onze kant: bedankt voor het lezen, en dat er nog veel reviews mogen volgen in het nieuwe jaar!

Lees meer...

Bungie brengt Destiny Patch 1.1. uit

Bungie brengt Destiny Patch 1.1. uit

Update stelt sterkte exotische wapens bij.

Bungie heeft Patch 1.1 uitgebracht voor Destiny. De patch is voornamelijk bedoeld om de sterkte van bepaalde exotische wapens bij te stellen.

Bungie vertelt in de officiële patch notes dat exotische wapens 'gemaakt zijn om zeer krachtig te voelen'. De ontwikkelaar geeft tegelijkertijd aan dat sommige wapens op dit moment zo krachtig zijn dat ze de game uit balans halen. Om die reden is onder andere de Suros Regime auto rifle minder sterk gemaakt.

De patch brengt ook veranderingen aan wat betreft het verbeteren van exotische wapens en harnassen. Zo heb je nu geen Ascendant Shards of Energy meer nodig om je exotische voorwerpen te verbeteren. In plaats daarvan heb je nu zogenaamde Exotic Shards nodig. Deze kan je onder andere verkrijgen door exotische voorwerpen te ontmantelen.

Lees meer...

Destiny update 1.0.3 nu beschikbaar

Destiny update 1.0.3 nu beschikbaar

Iron Banner keert terug.

Bungie heeft een nieuwe patch uitgebracht voor Destiny. Via update 1.0.3 wordt onder andere het eerder tijdelijk geïntroduceerde Iron banner-gametype in de Crucible-modus opnieuw aan de game toegevoegd. Iron Banner Reforged is te spelen tot 24 november aanstaande.

De patch maakt het tevens mogelijk om shaders van tevoren te bekijken. Je hoeft nu niet meer te gissen naar de kleur die een bepaalde shader aan je harnas geeft. Ook nieuwe shaders maken deel uit van de update.

Overige nieuwe features zijn onder andere Team Chat, veranderingen aan bepaalde multiplayer-maps en een verhoging van het aantal Bounty slots. Public Events komen dankzij de update tien tot vijftien procent vaker voor.

Lees meer...

Bungie geeft details over nieuwe Destiny-updates

Destiny-gamers hebben de mogelijkheid zich volgende week opnieuw aan de Iron Banner te wagen. In tegenstelling tot de gebruikelijke Crucible-matches, telt hier het level van je personage mee. Daarnaast kunnen ze ook gebruik maken van stemcommunicatie tijdens matchmaking. Dat maakt ontwikkelaar Bungie bekend tijdens de wekelijkse nieuwsupdate.

Tijdens de vorige editie bleek het levelsysteem niet goed te werken, omdat het volgens de ontwikkelaar te vergevend was. Bungie ging daarna aan de slag om het evenement aan te passen.

Bij de volgende versie moet de party-leader van je groep minstens level 20 zijn. Als je een lager level hebt kan je wel meedoen, maar op eigen risico. Een personage van level 13 doet immers weinig tegen iemand van level 30.

Lees meer...

Destiny-vervolg is in ontwikkeling

Eerste deel heeft bijna tien miljoen spelers.

Een Destiny-vervolg is in ontwikkeling bij Bungie, zo meldt uitgever Activision in diens laatste financiële rapportage. Daarnaast zegt het bedrijf dat het eerste deel bijna tien miljoen geregistreerde spelers heeft.

Bungie patcht Destiny

Bungie patcht Destiny

Patch 1.0.2 past onder andere Engrams aan.

Ontwikkelaar Bungie heeft patch 1.0.2 voor Destiny doorgevoerd. De patch is voornamelijk bedoeld om loot drops aan te passen. Eerder was het zo dat je voor paarse (Legendary) gecodeerde Engrams meestal voorwerpen van lagere kwaliteit terug kreeg. Bungie heeft dit probleem middels patch 1.0.2 rechtgezet.

"Legendary Engrams produceren nu altijd Legendary items," aldus de Destiny patch notes op de website van Bungie.

De patch past daarnaast ook het een en ander aan op het gebied van Daily Heroic Missions, Weekly Heroic Missions en de Vanguard: Tiger Strike Playlist. Deze activiteiten worden nu beter beloond, onder andere met Rare en Legendary Engrams.

Lees meer...

Destiny review

Destiny review

Op naar de sterren, en daar voorbij?

Zwevend boven de atmosfeer van de aarde is de sterrenkaart van Destiny een belofte van grootsheid. Een vooruitzicht van een avontuur dat niet alleen jou, maar talloze andere ontdekkingsreizigers naar de planeten brengt waar je eerder enkel van kon dromen. Waar je laarzen het exotische ecosysteem van Venus betreden en het rode zand van Mars tussen de scharnieren van je helm kruipt. Maar ook waar het gevaar om elke hoek wacht, om je grensverleggende expeditie genadeloos te beëindigen.

Dit fenomenale perspectief van een astronomische tocht is echter een zorgvuldig vormgegeven dekmantel. De 'shared-world shooter' van Halo-studio Bungie is vaak een lust voor het oog. Maar onder de lagen van deze buitenaardse schoonheid bevindt zich een game waarin herhaling en oppervlakkige verhaalvertelling centraal staan. Wanneer de aftiteling al snel voorbij rolt, word je aan je lot overgelaten en is het eindeloos opnieuw spelen van dezelfde content je enige doel.

Volgens Bungie begint de game op dat moment pas. Het plot van een aarde in onrust na een invasie van intergalactisch kwaad is daarbij slechts de opstap naar digitale roem. De komst van de mysterieuze Traveler is een intrigerend gegeven, wat veel meer kan zijn dan slechts een figurantenrol. Er wordt veel gepraat over deze grote zwevende witte bol, maar deze dient als niets meer dan een visueel spectaculaire achtergrond.

Lees meer...

Vault of Glass raid Destiny is al uitgespeeld

De clan Primeguard deed er bijna 11 uur over.

Destiny clan Primeguard is de eerste groep die de Vault of Glass raid heeft uitgespeeld. Ze deden er maar liefst 10 uur, 42 minuten en 3 seconde over om de moeilijkste confrontatie in de game tot een goed eind te brengen. Het team van drie Titans, twee Hunters en een Warlock hebben in totaal 5733 kills gemaakt en zijn 1606 keer dood gegaan. Dat zet de kill/death ratio van de groep op een gemiddelde van 3.59.

Destiny cheats, codes

Verkrijg Grimoire cards, shaders en emblems met deze codes.

Bungie is ongetwijfeld blij met Destiny. De opvolger van Halo bracht op één dag maar liefst 500 miljoen dollar op. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Destiny meteen de grootste lancering van een nieuw intellectueel eigendom ooit is geworden.

Bungie legt 1.0.1 patch voor Destiny uit

Bungie legt 1.0.1 patch voor Destiny uit

Veranderingen aan vijanden, wapens en classes.

Ontwikkelaar Bungie legt uit wat de 1.0.1 patch aan Destiny verandert. De veranderingen komen er als reactie op de feedback die Bungie kreeg na de bèta-fase van de game.

De Assault Rifles in de game zijn minder krachtig gemaakt. Zo doet die wapenklasse vanaf nu minder schade en is die ook minder accuraat en stabiel. Pulse Rifles hebben dan weer betere statistieken gekregen; zij zijn nu doorgaans krachtiger en stabieler. De Hand Cannons zijn eveneens verbeterd. De zoom, schade en magazijngrootte van die klasse zijn allen toegenomen.

De Spidertank-baas is gemakkelijker gemaakt. De benen van de tank hebben nu zestien procent minder gezondheid. Spelers kunnen vanaf nu eveneens Bounties verzamelen vanaf level vier, in plaats van level zes.

Lees meer...

Bungie lanceert Destiny Planet View

Geeft toegang tot exclusief Sign of the Finite embleem.

Bungie lanceert de Destiny Planet View waarmee je de verschillende locaties uit de game kunt ontdekken al voordat de releasedatum aanbreekt.

Destiny pre-loaden mogelijk op Xbox One

Haal de open-wereld shooter vroeg in huis.

Het pre-loaden van Destiny is mogelijk op de Xbox One, zo meldt Microsoft aan IGN. De open-wereld shooter van ontwikkelaar Bungie is daarmee al voor de release te downloaden.

Loot uitwisselen niet mogelijk in Destiny

Stoere uitrusting 'moet je verdienen.'

Spelers van Destiny kunnen geen loot uitwisselen onder elkaar, zo meldt Bungie op diens website. De wapens en andere voorwerpen die je vindt in de open-wereld van de first-person roleplaying-game kan je daarentegen wel delen met je eigen personages.

FeatureMeest opvallende gamereleases van de maand september

Met o.a. The Sims 4, Destiny en FIFA 15.

Iedere maand komen er weer nieuwe games bij en daardoor is het soms nog wel eens lastig bij te houden wat je dit keer weer te wachten staat. Daarom lees je op Eurogamer Benelux aan het einde van iedere maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

'Destiny krijgt geen grote gameplay wijzigingen na bèta'

'Destiny krijgt geen grote gameplay wijzigingen na bèta'

Activision is tevreden over kosmische first-person RPG.

De bèta-fase van Destiny was zo succesvol dat de volledige game slechts kleine wijzigingen krijgt, aldus Activision. De uitgever is tevreden over de gameplay van de first-person role-playing titel van ontwikkelaar Bungie.

Volgens uitgever Eric Hirshberg van Activision zijn de kernwaarden van de game zeer sterk. "Je moet de wijzigingen zien als kleine tweaks en niet als grote veranderingen", legt Hirshberg uit.

"En het goede nieuws is dat we uitvoerig hebben kunnen testen hoe stabiel de game loopt, aangezien er 4.6 miljoen mensen hebben deelgenomen aan de bèta. We denken dat we klaar zijn voor een grootse lancering met onze partner Bungie."

Lees meer...

FeatureHoe de Destiny bèta doet verlangen naar meer

Bungie maakt veelbelovende indruk met korte testfase.

Is het een RPG? Een first-person shooter? Of toch een MMO? Bungie combineert meerdere speelstijlen en noemt het Destiny. Het universum dat de ontwikkelstudio achter de Halo-reeks hiermee openstelt, belooft een hoop. De bètafase van de game verwelkomt spelers om reeds een klein deel te verkennen. Na een bezoek aan post-apocalyptisch Rusland, een landing op de maan en vele PvP-sessies, is een deel van Destiny tentoongesteld.

Wanneer je van Bungie een code hebt gekregen om mee te doen in de bèta van Destiny, krijg je drie unieke downloadcodes. Daardoor kun je twee vrienden uitnodigen om de MMO-shooter ook te proberen (via DualShockers).

Bungie toont speciale edities Destiny

Ghost-, Digital Guardian- en gelimiteerde editie.

Bungie kondigt de speciale edities van Destiny aan. De online multiplayer first-person shooter heeft naast de standaard uitgave drie verschillende edities om uit te kiezen.

Bungie kondigt specifieke releasedata Destiny bèta aan

17 tot 28 juli met tweedaagse onderbreking.

De Destiny bèta is vanaf 17 juli te spelen op de PlayStation 3 en PlayStation 4. Op 21 en 22 juli gaat de bèta twee dagen offline voor onderhoud. Op 23 juli keert de bèta terug tot 28 juli en is dan tevens ook speelbaar op de Xbox 360 en Xbox One.

Ingesproken teksten Peter Dinklage in Destiny bijgewerkt

Ontwikkelaar Bungie reageert op het kritiek van de spelers.

De ingesproken teksten van de computerbestuurde partner Ghost in de game Destiny hebben een update gekregen, zo laat ontwikkelaar Bungie weten. Het karakter is van een stem voorzien door Peter Dinklage (Tyrion Lannister in Game of Thrones) en kreeg tijdens de alfatest veel kritiek.

Destiny onthult exclusieve PlayStation content

Sony's consoles krijgen extra wapens, uitrustingen, schepen en meer.

Tijdens de persconferentie van Sony op de E3 (Electronic Entertainment Expo) van vorige week kondigde ontwikkelaar Bungie al aan dat de PlayStation 3- en PlayStation 4-versies van zijn MMO-shooter Destiny exclusieve content krijgen. Vandaag maakt Sony op de PlayStation blog bekend wat die exclusieve content voor Destiny precies bevat.

'Pc-versie Destiny zeker in overweging'

Past het platform als een handschoen, aldus Activision.

Uitgever Activision overweegt een pc-versie van de MMO-shooter Destiny. Volgens Activision-topman Eric Hirshberg past dat platform de game als een handschoen, zo blijkt uit een interview met gamesite Polygon.

Witte PlayStation 4 onthuld door Sony

Komt in bundel met Destiny, maar is ook los te koop.

Sony onthult tijdens diens E3-persconferentie dat er een witte PlayStation 4 op de markt komt. Het is de eerste keer dat de spelcomputer in een andere kleur dan zwart verkrijgbaar is.

Ontslagen Destiny-componist klaagt Bungie aan

Martin O'Donnell meent nog geld te moeten krijgen van de ontwikkelaar.

Componist Marty O'Donnell sleept ontwikkelaar Bungie en diens algemeen directeur Harold Ryan voor de rechter. De ontslagen werknemer van de ontwikkelaar beweert nog recht te hebben op financiële vergoedingen.

Uitgever Activision Blizzard is van plan 500 miljoen dollar in MMO-shooter Destiny te investeren. Activision-baas Bobby Kotick heeft dit vorige week tijdens een conferentie in Los Angelos bekendgemaakt en dat is sindsdien opgepikt door persbureau Reuters.

Halo-componist Martin O'Donnell ontslagen

Werkt per direct niet meer bij Bungie.

Halo-componist Martin O'Donnell werkt niet langer bij Bungie. O'Donnell meldt via Twitter dat zijn contract per 11 april is verbroken dankzij een besluit van het bestuur. Een reden voor het ontslag is niet gegeven.

Releasedatum Destiny bekend

Bèta eerst voor PlayStation-platforms.

Destiny lanceert wereldwijd op 9 september 2014 voor de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One. Dat maakt ontwikkelaar Bungie bekend op diens officiële blog.

Destiny toont twaalf minuten aan gameplay

Destiny toont twaalf minuten aan gameplay

De game verschijnt volgend jaar.

Vannacht kreeg de wereld eindelijk gameplay te zien van Bungie's niet-MMO-shooter Destiny. Het aantal open monden na de vertoning was haast ontelbaar.

De presentatie startte in een woestijnlandschap, ging daarna over naar de binnenkant van een futuristische stad tot de finale aan de andere kant van de gigantische muur waar de spelers zich een weg door moesten schieten. De omgevingen zagen er stuk voor stuk erg mooi en gedetailleerd uit.

De vuurgevechten begonnen vrij rustig met enkele zwakkere tegenstanders. Die moesten al snel plaats bieden voor een zwaardere vijand die er in sloeg om één van de spelers om te leggen. Nadat deze mini-baas werd verslagen, werd het loot systeem aan het licht gebracht. Elke gamer kreeg verschillende beloningen die aansluiten bij zijn klasse.

Lees meer...

Weg naar E3 2013: de games

Deze games willen wij zien op E3 2013.

We zijn er bijna, na dit weekend is de E3-beurs van 2013 eindelijk bij ons. Als je woensdag al ons eerste deel van deze reeks las weet je dat deze helemaal over de games zal gaan die wij willen zien. Er zitten daar enkele voor de hand liggende titels tussen, maar ook enkele games waar je waarschijnlijk zelf nog niet bij stilstond. Of je nu volop met je examens bezig bent, of een zware werkweek tracht te vergeten, hier is jouw toevlucht naar de droomwereld van de next-gen games.

Destiny krijgt actievolle CGI trailer

Destiny krijgt actievolle CGI trailer

Over wolven en jungles.

Bungie's MMO-shooter Destiny heeft een prachtige CG trailer gekregen waarin Giancarlo Esposito (Breaking Bad's Gustavo Fring) een rolletje speelt.

De trailer getiteld "Law of the Jungle" biedt je een minuut aan felle actie. Geen gameplay, maar wel een zicht op de drie beschikbare spelersklassen (Warlock, Hunter en Titan) die het opnemen tegen een grote groep vijanden genaamd The Fallen.

Uitgever Activision beloofde om gameplaybeelden te tonen gedurende Sony's E3 voorstelling op 10 juni.

Lees meer...

Destiny ook naar PlayStation 4

Bungies nieuwe first-person shooter komt op Sony's next-gen console.

Eric Hershberg (hoofddirectuer van Activison), Jason Jones (medeoprichter en projectleider bij Bungie) en Herald Ryan (president van Bungie) hebben bevestigd dat Destiny te spelen zal zijn op de PlayStation 4. Afgelopen week onthulde de studio haar ambitieuze project reeds voor de PlayStation 3, Xbox 360 en "next-gen consoles." Nu is dat laatste dus concreet. Of de opvolger vsn de Xbox 360 ook dit spel aan haar bibliotheek kan toevoegen, is nog afwachten.

Destiny is Bungie's nieuwe altijd-online FPS

Halo-ontwikkelaar onthult ambitieus, tien-jarig project.

De nieuwe game van Bungie heet Destiny, wordt uitgegeven door Activision en gaat verschijnen op de PlayStation 3, Xbox 360 en 'next-gen consoles.' Dat heeft de oorspronkelijke ontwikkelaar van Halo gisteravond dan eindelijk officieel bekend gemaakt.

Ontwikkelaar Bungie heeft een teaser site rond hun volgende game, Destiny, op het web gezet. De webpagina zal zijn geheimen over zes dagen onthullen, maar ondertussen kan je er al op beginnen graven.