Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony koopt Bungie

De race om de overnames in volle gang!

Sony koopt ontwikkelaar Bungie over. Van zodra de overname is afgerond, maakt Bungie officiëel deel uit van Sony Worldwide Studios.

Bungie staat bekend als de ontwikkelaar en bedenker van de originele Halo-trilogie. Van 2000 tot en met 2007 maakte de studio ook deel uit van Microsoft. Nadien heeft Bungie de enorm populaire games Destiny en Destiny 2 uitgebracht.

Cover image for YouTube videoDestiny 2: The Witch Queen - Reveal Trailer

"We hebben een sterke samenwerking gehad met Bungie vanaf het moment dat Destiny werd uitgebracht, en ik kan niet enthousiaster zijn om iedereen van Bungie bij Playstation Studios te verwelkomen", aldus Playstation-CEO Jim Ryan.

Bungie stelt de fans dan weer gerust, er komt immers geen exclusiviteit op PlayStation voor Destiny 2 of toekomstige games: "Nee. We willen dat de werelden die we creëren zoveel mogelijk mensen die games spelen bereiken. We zullen doorgaan om de games onafhankelijk, zelf uit te geven en op die manier één grote Bungie community te vormen."

De aankondiging van de overname lijkt een reactie op het recente nieuws van de overname van Activision Blizzard door Microsoft. Ook laat Jim Ryan weten dat we "absoluut meer kunnen verwachten" als het gaat om overnames. Het lijkt een heus begin van een wapenwedloop tussen Microsoft en Sony.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Destiny

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Destiny 2

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Menno Burgers avatar

Menno Burgers

Redacteur

Menno begon op zijn zesde met gamen en heeft het nooit meer losgelaten. Tegenwoordig is hij vaak te vinden in Sea of Thieves waar je hem van verre al aan ziet komen, oppassen geblazen dus!

Reacties