Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony wil tegen 2026 tien live service games uitbrengen

Met de hulp van Bungie.

Sony heeft tijdens een gesprek met zijn investeerders meer uitleg gegeven over de recente overname van ontwikkelaar Bungie. Sony wil met behulp van de kennis van Bungie meer inzetten op live service games. Tegen 31 maart 2026 wil het bedrijf maar liefst 10 verschillende live service games uitbrengen.

Bungie vergaarde de afgelopen heel wat kennis op dat vlak tijdens de ontwikkeling van Destiny en Destiny 2. Sony wil die kennis nu ook gebruiken om zijn andere franchises een live service-component te geven. Concrete voorbeelden daarvan geeft het bedrijf voorlopig niet.

Wel geeft Sony nog mee dat het de bedoeling is om tegen 2025 zijn omzet op het vlak van first party games te verdubbelen. Dat wil het bedrijf onder andere doen door nieuwe gebruikers aan te trekken, ook op andere platformen. Om die reden zijn enkele first party games de afgelopen periode ook naar de pc gebracht.

Die pc-ports zijn met veel enthousiasme onthaald door de fans. Onze indrukken lees je in de God of War review en Death Stranding review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Destiny

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

Destiny 2

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties