Skip to main content

Elden Ring Malenia, Blade of Miquella tips en strategie

Zo win je het moeilijkste gevecht in Elden Ring.

Malenia approaches the player with her sword out in Elden Ring
Image credit: FromSoftware

Elden Ring's Malenia is een optionele baas, maar tegelijkertijd ook veruit de moeilijkste baas in het spel.

Je moet ze helaas verslaan om Millicent’s quest te voltooien en om Miquella’s Needle te krijgen, wat een key item is om het Lord of Frenzied Flame einde om te keren als je de Three Fingers al hebt bezocht.

Aangezien Malenia je snel in één slag uitschakelt, wordt ten zeerste aanbevolen om spirit ash summons te gebruiken voor dit gevecht, alleen al om je wat ademruimte te geven.

Op deze pagina:

Voorbereiding op Malenia, Blade of Miquella

Je moet minstens niveau 120 zijn (maar bij voorkeur zelfs hoger) voordat je überhaupt overweegt het tegen Malenia op te nemen, en zorg ervoor dat je je wapen (en schild) hebt geüpgraded naar hun maximale levels.

Welk wapen je bij hebt, kies je zelf, maar we raden aan om een wapen met een groot bereik mee te nemen. Malenia is gevoelig aan bleed damage, wat bijvoorbeeld de Bloodhound’s Fang een zeer effectief melee wapen tegen haar maakt. Ze is ook gevoelig aan frostbite.

Schilden zijn vrijwel zinloos tenzij je ongelooflijk hoge endurance (50+) hebt, dus je kunt je wapen beter met twee handen of met één hand gebruiken voor extra schade.

Het zal voor de meeste spelers essentieel zijn om een sterke summon van minsten +10 level mee te brengen, idealiter kan je de Mimic Tear oproepen. Naast de Mimic tear, zijn ook Lhutel the Headless goed als je een melee-speler bent of Black Knife Tiche als je iemand wil die Malenia afleidt.

Hoe hoger het level van jouw spirit ash, hoe meer leven ze hebben, daardoor kunnen ze daadwerkelijk aanvallen van Malenia overleven die normaal gesproken direct de dood betekenen voor een menselijke speler.

Terwijl je idealiter haar aanvallen kunt ontwijken, is het nuttig om een hoge guard boost en stamina gauge zodat je haar dodelijke reeks combo’s kunt doorstaan als je niet op tijd hebt ontweken.

Het kan ook helpen om een pantser of items zoals preserving boluses te hebben die je een hoge weerstand tegen scarlet rot geven tijdens haar tweede fase. Oh ja, er is een tweede fase.

Zo versla je Malenia, Blade of Miquella

Hoewel ze zo snel kan zijn als de wind, komt Malenia in het begin op haar gemak op je af gelopen, dit wil zeggen dat je meer dan genoeg tijd hebt om een spirit op te roepen, en een Flask of Wondrous Physick naar binnen te spelen voor het gevecht werkelijk begint.

In deze fase van het gevecht zal ze je vooral rechtstreeks met haar lange zwaard aanvallen. Ze is heel snel, dus we raden je aan haar nooit meer dan twee keer te slaan voor je wegrolt.

Ze zal vaak een combo gebruiken van twee slagen en een overhead slash. Na die overhead slash zal ze een paar seconden kwetsbaar zijn, het is nu het moment om haar aan te vallen. Soms eindigt ze deze combo met een tweede horizontale slag, ook dan kan je snel toeslaan voor je opnieuw wegvlucht.

Een minder voorkomende aanval is een waarbij ze naar je grijpt. Als ze je te pakken krijgt, zal ze je in de lucht gooien en dan op haar zwaard spietsen, wat hoogstwaarschijnlijk meteen je dood betekent. Een spirit van hoog niveau die in deze aanval wordt gevangen, kan deze aanval overleven.

De dodelijkste aanval die Malenia heeft, komt voor zodra je haar leven onder de 75% hebt gebracht. Deze aanval noemt de Waterfowl Dance.

Ze zal in de lucht springen, daar ongeveer een seconde hangen en dan op je afkomen met een vicieuze reeks aanvallen die genoeg schade toebrengen om je te doden. Als je nog niet dood bent, dan volgt ze met een tweede reeks, en dan een derde, die eindigt met een kleine stationaire flurry. Probeer haar nooit zelf aan te vallen tijdens de Waterfowl Dance, focus je gewoon op weglopen.

Haar angstaanjagende aanvalskracht wordt gecompenseerd door het feit dat ze lage poise heeft, dus haar aanvallen kunnen gemakkelijk onderbroken worden. Met 2 of 3 spelers kan je haar dus vrij gemakkelijk blokkeren. Je kan dat wel niet onbeperkt doen, dus pas op als je deze tactiek toe past.

Opeenvolgende aanvallen (zoals twee combo's van de unieke skill van de Bloodhound’s Fang en de follow-up) zullen haar neerhalen en openstellen voor een critical attack, hoewel ze behoorlijk behendig is en gemakkelijk uit je bereik kan dansen.

Haar aanvallen kunnen ook worden gepareerd, maar wees gewaarschuwd, je moet haar drie opeenvolgende keren pareren om een tegenaanval te kunnen uitvoeren, dus deze tactiek wordt niet aanbevolen tenzij je buitengewoon zelfverzekerd bent met je pareer-timings.

De grootste tegenvaller van dit gevecht is dat haar aanvallen haar leven herstellen bij elke hit, zelfs als je blokkeert (daarom is een schild dus nutteloos tijdens dit gevecht). Dit is bijzonder irritant als andere spelers je helpen of als je een spirit hebt opgeroepen, omdat dit potentieel betekent dat er meer kansen zijn voor haar leven om op peil te blijven.

Als je haar leven naar nul krijgt, feliciteer jezelf dan nog niet. Het is tijd voor haar tweede fase!

Zo versla je Malenia, Goddess of Rot

Helaas is Malenia een zeldzame Elden Ring baas die een nieuwe levensbalk krijgt in haar tweede fase.

Ze behoudt enkele van haar dezelfde bewegingen uit de eerste fase, inclusief de mogelijkheid om te genezen van haar aanvallen, maar nu geeft ze je ook scarlet rot. Ze is tenminste nog steeds gevoelig aan bleed en frost damage.

Als je er niet klaar voor bent, zal ze je waarschijnlijk onmiddellijk doden met haar nieuwe aanval. Ze begint hoog in de lucht te zweven en duikt dan op je af. Gelukkig kan dit eenvoudig worden vermeden door vooruit te rollen wanneer ze de duik maakt. Zodra je het hebt vermeden, ren onmiddellijk weg, want ze zal een reusachtige bloem oproepen die als een miniatoomnucleus explodeert rondom haar, waardoor scarlet rot mist achterblijft.

Beschouw dit gebied als radioactief totdat de bloemblaadjes zijn neergevallen en verdwenen, omdat dit je niet alleen beschadigt, maar je ook scarlet rot geeft.

Het goede nieuws is dat Malenia gedurende de hele duur stil blijft staan, dus spelers met afstandsaanvallen of magie kunnen deze kans benutten om hun krachtigste aanvallen vanuit een veilige afstand los te laten. Melee-spelers kunnen op het laatste moment nog steeds veilig naar binnen rennen om ook een paar hits te krijgen. Je kan deze tijd ook benutten om jezelf veilig te genezen.

Een tweede nieuwe aanval om op te letten is wanneer Malenia in de lucht vliegt en geestversies van zichzelf afschiet om je aan te vallen. Je kunt op haar locken en de geesten ontwijken terwijl ze komen, maar kijk ook uit, want ze eindigt dit met een aanval in een duikvlucht.

Ze heeft ook een aanval waarbij ze in de lucht springt en dan haar zwaard op de grond slaat, gevolgd door een uitbarsting van scarlet rot voor haar. Deze uitbarsting gebeurt een tijdje daarna, dus je hebt een klein venster om aan te vallen voordat je je terugtrekt.

Zorg er natuurlijk voor dat je zo veel mogelijk healing flasks bij hebt, en probeer er zo weinig mogelijk in de eerste fase van het gevecht te gebruiken. Door de zware schade en de mogelijke scarlet rot heb je de healing flasks nu echt nodig. Vergeet ook niet dat je Preserving Boluses kunt gebruiken om scarlet rot te genezen.

Malenia, Goddess of Rot beloning

Malenia, Goddess of Rot laat een behoorlijk grote som van 480,000 runes vallen wanneer ze verslagen is.

Je wordt ook beloond met het Remembrance of the Rot Goddess item, dat je kan inwisselen in de Roundtable Hold voor enkele krachtige skills en items, evenals Malenia’s Great Rune.

Je moet naar de Isolated Divine Tower gaan via het portaal bij Leyndell’s Divine Bridge om de Great Rune’s kracht te herstellen. Wanneer je deze Rune uitrust, krijg je Malenia’s kracht om je leven te herstellen door aan te vallen, wanneer je een Rune Arc consumeert.

Dat is nog niet alles. Als je Malenia hebt verslagen, rust dan bij de nieuwe Site of Grace die verschijnt en je zult zien dat er een bloem bloeide in het midden van de kamer.

Als je de Unalloyed Gold Needle hebt van Millicents quest, kan je met de bloem interageren om Miquella’s Needle te krijgen. Dit item heb je nodig om het Lord of Frenzied flame einde terug te keren. Je krijgt ook een Somber Ancient Dragon Smithing Stone waarmee je bepaalde speciale wapens kunt versterken tot hun maximale +10 niveau.

Gefeliciteerd met het overwinnen van Elden Ring’s grootste uitdaging!

Read this next