Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo's eerste smartphonegames zijn mogelijk gratis

Microtransacties zorgen voor inkomsten.

Een verslag in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldt dat Nintendo's eerste smartphonegames gratis zijn. De toevoeging van microtransacties moet voor inkomsten zorgen.

"De games die we momenteel ontwikkelen zijn allemaal gratis te spelen," aldus DeNa-topman Isao Moriyasu. DeNa is een Japans bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van games voor mobiele apparaten.

Eerder kondigde Nintendo al aan dat de samenwerking met DeNa moet resulteren in vijf Nintendo smartphonegames voor april 2017. Moriyasu geeft niet aan hoeveel games het bedrijf nu aan het ontwikkelen is.

Onlangs raakte bekend dat Nintendo's eerste mobiele game Miitomo heet. De titel is een soort sociaal netwerk waarin je Mii-personages aanmaakt en vriendschappen met andere spelers sluit. Het is ook mogelijk om kledingstukken en accessoires voor je personage te kopen.

Er is meer Nintendo-gerelateerd nieuws. Zo organiseert het bedrijf vandaag een nieuwe Nintendo Direct. De uitzending is vanaf 23:00 Nederlandse tijd te volgen via het Nintendo Twitch-kanaal.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Read this next