Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Miitomo - 5 dingen die je moet weten

Miijlpaal voor Nintendo.

Miitomo lanceerde een paar weken geleden in het land van de rijzende zon. Nintendo's mobiele app heeft daar binnen drie dagen één miljoen geregistreerde gebruikers gekregen. Vandaag is Europa aan de beurt, dus is het hoog tijd om de vijf belangrijkste weetjes over Nintendo's uitstapje naar Android en iOS op een rijtje te zetten.

1. Miitomo is Nintendo's eerste mobiele app

In maart 2015 komt Nintendo met opmerkelijk nieuws. De gamesfabrikant gaat namelijk met mobiele ontwikkelaar DeNA samenwerken om gezamenlijk mobiele games maken. Hideki Konno leidt Nintendo's ontwikkelingsteam van mobiele games. De Japanner werkt al sinds 1986 voor Nintendo en is onder andere de producent van meerdere Mario Kart-games.

2. Miitomo is een social media platform

Miitomo is een soort sociaal netwerk. De applicatie stelt de speler vragen, waarvan de antwoorden vervolgens met bevriende gebruikers worden gedeeld. Je communiceert met vrienden door middel van een Mii-avatar die je op jezelf kunt laten lijken.

3. Komend jaar lanceert Nintendo nog vier apps

Nintendo heeft gezegd voor het einde van fiscaal jaar 2017 in totaal vijf mobiele games uit te brengen. Dat houdt in dat naast Miitomo voor 1 april 2017 nog vier apps hun opwachting maken. Verwacht overigens geen Super Mario World of The Legend of Zelda: A Link to the Past op je mobieltje. Het worden namelijk geen poorts, maar nieuwe games gebaseerd op de intellectuele eigendommen van Nintendo.

4. Miitomo is free-to-play

Miitomo is een free-to-play titel en gratis in de Apple App Store of Google Play Store te downloaden. Wel zijn er microtransacties in de app aanwezig. Via in-app aankopen kun je bijvoorbeeld kleding en andere items voor je Mii kopen.

5. My Nintendo vervangt Club Nintendo

Naast Miitomo lanceert Nintendo vandaag het nieuwe beloningsprogramma My Nintendo, de vervanger van Club Nintendo. Door gebruik van Nintendo-applicaties en -diensten te maken, krijg je platina punten. Als je games via de Nintendo-website of eShop aanschaft, krijg je gouden punten. Beide My Nintendo-punten zijn uiteindelijk voor games, extra content, in-app items en kortingen in te wisselen.

Benieuwd naar Nintendo's app die je je vrienden leert kennen? De Miitomo hands-on preview lees je hier.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Miitomo

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties