Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo onthult nieuw accountsysteem voor consoles, pc's en smartphones

Vaarwel, Friend Codes! Hallo, cloud saves!

Nintendo onthult vandaag een nieuwe accountsysteem met de naam 'Nintendo Account'. Je kunt daarmee inloggen op spelcomputers van Nintendo, pc's en ook smartphones. Eventueel met je bestaande Nintendo ID, maar er is ook ondersteuning voor Facebook, Twitter en Google Plus.

Gebruik je die sociale netwerken niet, dan kun je ook een account aanmaken met enkel je e-mailadres. Met het Nintendo Account houd je een vriendenlijst bij, waarmee er een einde komt aan het uitwisselen van Friend Codes.

Tevens worden je savegames opgeslagen in de cloud en kun je op de pc aankopen doen in de eShop. Dat kan tot dusver alleen via de Wii U en Nintendo 3DS zelf.

Samen met Nintendo Account lanceert ook de opvolger van Club Nintendo, 'My Nintendo'. Door games en consoles te kopen, verdien je punten. Die geef je vervolgens uit aan beloningen in de vorm van in-game items, fysieke goodies en kortingsbonnen.

Daarnaast houdt Nintendo je activiteiten online bij en krijg je op je verjaardag een cadeautje.

Het nieuwe accountsysteem en My Nintendo lanceren in maart 2016. Miitomo voor smartphones is één van de eerste games die er gebruik van maakt en het wordt ook een belangrijk onderdeel van Nintendo's nieuwe spelcomputer, de NX.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Miitomo

Android, iOS

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties