Wat zit er in de Destiny bta?

Alle missies en voertuigen opgesomd.

Vanavond start de bèta van Destiny eindelijk op PlayStation 3 en PlayStation 4. Als alles volgens plan loopt natuurlijk, want ontzettend veel gamers staan klaar om Bungies eerste game post-Halo uit te proberen. Maar wat zit er nu zoal in die bèta? We hebben een namiddag de Cosmodrome verkent en een inventaris opgesteld met alles wat we hebben ontdekt. Ook kunnen we je al wat tips geven. Je tijd met Destiny is voorlopig namelijk beperkt, dus haal je er maar best het meeste uit!

Hoe krijg in een Destiny bèta key?

De eenvoudigste manier is Destiny pre-orderen. Als je dat doet krijg je een code die je op Bungies website kan inruilen voor maar liefst drie Destiny bèta keys. Zo ben je zeker dat je Destiny meteen met je vrienden kan spelen. En dat is meteen de tweede manier om in de bèta te geraken: je vrienden die al een pre-order geplaatst hebben tot in het oneindige vragen of je een bèta key mag.

Wat kan je doen in de bèta?

Nadat je je keuze gemaakt hebt tussen de Titan, Warlock en Hunter klasse, wordt je door Bungie geïntroduceerd in de wereld van Destiny met een cutscene. Vervolgens zet je je eerste stappen in de City en krijg je een tutorial voorgeschoteld. Hier maak je ook kennis met Ghost, de AI wiens stem ingesproken werd door Peter Dinklage. Helaas is zijn inmiddels beroemde zin 'that wizard came from the moon!' inmiddels uit Destiny gehaald. Tijdens de tutorial leer je hoe de game in elkaar zit, hoe je kan levellen, wat de abilities zijn van je klasse en waar je de Cosmodrome kan vinden. Vervolgens is het tijd voor vier verhaalmissies, die je natuurlijk allemaal samen met je vrienden kan spelen.

Restoration, Old Russia

In de level 2 verhaalmissie Restoration keer je terug naar de buitenrand van de Cosmodrome om wat Fallen af te maken. Deze vijanden komen in verschillende vormen. Zo heb je de Dregs, die doen denken aan de Grunts uit Halo. Ook zijn er de Vandals, die eerder lijken op de Jackals uit Bungies vorige game. Erg moeilijk is deze missie niet en al snel heb je de onderdelen voor je ruimteschip verzameld zodat je interplanetair kan reizen.

The Dark Within, Old Russia

Deze level 3 verhaalmissie zat ook al in de alfa en is meteen je eerste kennismaking met de Hive. Om de Halo-vergelijking voort te zetten: deze kun je vergelijken met de Flood, alleen wat minder irritant. Met een shotgun door deze missie lopen is uitzonderlijk leuk. Hier kom je ook de bekende Wizard tegen: een zwevende, goed beschermde Hive die zich niet zomaar laat neerleggen. Peter Dinklage zijn tekst is echter geknipt. Misschien komt 'ie later nog terug als easter egg!

The Warmind, Old Russia

in deze level 4 verhaalmissie krijg je je eerste voertuig voorgeschoteld: de Sparrow. Deze hover bike laat zich gemakkelijk besturen terwijl je je een weg door de Cosmodrome schiet. Hier kom je opnieuw Dregs en Vandals tegen, maar ook Shanks. Dit zijn kleine zwevende mechanische vijanden die relatief gemakkelijk neer te halen zijn. De Captains zullen een grotere uitdaging vormen. Dit zijn de Elites van Destiny; bovendien kunnen zij teleporteren. Het wordt nog beter: op het einde van deze missie komen er een hoop tegelijkertijd op je af en moet je je positie vasthouden terwijl Ghost een oud artefact hackt.

The Last Array, Old Russia

Deze laatste missie heeft een level 5 moeilijkheidsgraad. Het is een sterk afscheid van Destiny want de Hive en Fallen zitten achter je aan in de Cosmodrome tot je de Hallowed Knight tegenkomt. Dit is een beresterke Hive die heel wat schade kan incasseren. Je avontuur hoeft hier echter niet te eindigen. Er zijn nog een hoop dingen te doen in de bèta.

De Tower

Tussen missies in kun je de Tower verkennen. Dat is Destiny's centrale hub omgeving. Hier vind je handelaars waar je loot kan verkopen voor glimmer (de munteenheid in Destiny) en nieuwe wapens en armor kan kopen. Ook is dit de plek waar je nieuwe bounties vindt. Zo zie je ook wat van het open wereld gedeelte van Destiny.

Strike

De Devil's Lair kennen we al van in de alfa, maar is ook hier in de bèta weer beschikbaar. Deze missie duurt een kwartier tot een half uur en is perfect om samen met je vrienden te spelen. Je moet een Devil Walker (spider tank in de volksmond) en de baas Naksis verslaan, voordat je het kan opnemen tegen Sepiks Prime. Wees voorzichtig en blijf op een afstand. Hoe dichter je bij zijn energy beam staat, hoe meer damage je te verduren krijgt.

Verken

Je kan de Cosmodrome verkennen in de Destiny bèta en het is daar dat je andere spelers en willekeurig spawnende vijanden ontmoet. Sommige gebieden zijn echter niet te bereiken omdat de vijanden een veel hoger level hebben dan de limiet van de bèta je toelaat te hebben. Die limiet is level 8, en het duurt zo'n drie tot vier uur voordat je dat level bereikt.

De Crucible

De Crucible wordt unlocked op level 5. Hier kan je het PvP (player versus player) gedeelte van de bèta eens uittesten. Nu wordt deze beperkt tot één game modus, Control, maar er zijn wel vier verschillende maps beschikbaar om te spelen in de loop van de bèta. Elke map vindt plaats op een andere locatie. Blind Watch is op Mars, Rusted Lands op aarde, Shores of Time op Venus en First Light op de maan. Jeweetwel, waar de wizards vandaan komen.

Destiny's voertuigen

Vliegende voertuigen zijn er (nog) niet in Destiny. Wat je wel krijgt is de Sparrow (een kleine hover bike) de Pike (een voertuig van de Fallen met wat klein geschut) en de Interceptor. Die laatste is een iets groter voertuig met kanonnen aan de zijkant die explosieven afvuren. In de bèta zijn er nog geen voertuigen voor meerdere passagiers beschikbaar. In de volledige game zouden die er normaal gezien wel moeten zijn.

1
Een mooie jump op het juiste moment en je kan de verste uithoeken van Old Russia bereiken.

Kan ik mijn save overdragen van de bèta naar de volledige game?

Daar is nog niets over zeker. Bungie twijfelt momenteel nog. Aan de ene kant willen ze dat iedereen op de launch op hetzelfde punt start. Aan de andere kant willen ze ook de spelers die veel tijd gestoken hebben in de bèta belonen. Hopelijk hebben we hier snel een antwoord op!

Wanneer verschijnt de Destiny bèta op Xbox One en Xbox 360?

De bèta start 17 juli op PlayStation 4 en Playstation 3. Op 21 juli en 23 juli zal de bèta even offline zijn voor onderhoud. Wanneer de bèta op 23 juli terug online komt, kunnen Xbox One- en Xbox 360-eigenaars ook van start met Destiny. Op 27 juli eindigt de Destiny bèta voor iedereen. Daarna is het wachten tot de release van Destiny op 9 september om terug te keren naar de Cosmodrome.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread