Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Bungie geeft info rond Destiny's klassen, vijanden en wereld

Ga je aan de slag als Warlock, Titan of Hunter?

Sinds vandaag is er een boel info verschenen op de site van de MMO-shooter Destiny. Ontwikkelaar Bungie gaf onder meer info over de drie spelersklassen, enkele vijanden en het universum waarin het verhaal zich afspeelt.

Allereerst spitst de info zich toe op de drie speelbare types: Warlocks, Titans en Hunters. Zij lijken aan de hand van hun beschrijvingen erg gelijkaardig aan de drie klassieke klassen uit MMO's: Warrior, Mage en Rogue.

De Warlocks zijn de slimste van de drie. Zij bestudeerden de Traveler. De kennis die ze opdeden rondom de legendarische figuur die alle problemen van de mensheid oploste, zorgde ervoor dat ze enkele mystieke krachten van de man kunnen gebruiken.

Als tweede klasse worden de Titans toegelicht. Zij zijn de krachtpatsers die The Wall bouwden en verdedigen. Zij hielden de restanten van de mensheid in The City vele jaren veilig van de monsters aan de andere kant van de muur. Deze jongens moeten het niet hebben van speciale foefjes en laten hun wapens voor hen spreken.

Wie voor de Hunters kiest, zal het vooral van hun vindingrijkheid moeten hebben. Deze kerels wisten jarenlang te overleven in de onherbergzame gebieden buiten The Wall. Zij zijn degenen die die de wetten buigen naar hun eigen wil en zijn vooral uit op poen.

Naast de klassen werden ook nieuwe locaties onthuld. Zo zal je natuurlijk op de Aarde spelen die met de door oorlogen geteisterde Twilight Gap en de hoge steppes in Oud-Rusland alvast twee totaal verschillende locaties aanbiedt. De maan wordt dan weer bestempeld als een 'Verboden Zone' die te gevaarlijk is. End-game content, iemand? Ook Mars en Venus zullen een rol spelen tijdens je reizen, maar daarover is nog geen info beschikbaar.

Tenslotte werden twee soorten vijanden onthuld. De Fallen zijn een oorlogsras dat zowat elke planeet bezet die ze tegenkomen. Ze werken steeds in groep en zijn in minimaal drie verschillende soorten onderverdeeld. De Dreg zijn dieven die het liefst vanop korte afstand vechten met een pistool of mes. Zij hebben in tegenstelling tot de rest van hun ras slechts twee armen. De Vandals staan hoger in rang dan de Dreg en dragen een langeafstandswapen naar het strijdveld. Een groep Fallen staat steeds onder leiding van een Captain. Deze vierarmige jongens zijn erg krachtig en dragen twee zwaarden waarmee ze je het leven willen ontnemen.

Over het tweede type vijanden, de Cabal is echter minder geweten. Zij zouden afkomstig zijn van Mars en zitten momenteel verborgen in de Twilight Gap.

Voor meer info kan je altijd de site van Destiny bezoeken. De game zal verschijnen op de PS3, PS4, Xbox 360 en diens opvolger en wordt de eerste game van Bungie na het Halo-epos.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties