Skip to main content

Zo begin je aan Shadow of the Erdtree in Elden Ring

Ga naar de Shadow Realm en begin je Erdtree-avontuur met deze eenvoudige stappen.

A warrior approaches a giant cocoon with an arm sticking out of it in Elden Ring
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Het is eindelijk tijd om aan Elden Ring's langverwachte uitbreiding te beginnen. Maar er zijn enkele belangrijke stappen die je eerst moet voltooien voordat je aan je reis door de Shadow Realm kunt beginnen. Dus als je zo snel mogelijk in de machtige schaduw van de Erdtree wilt wandelen, lees dan hieronder verder om de exacte stappen te ontdekken die je moet volgen om Shadow of the Erdtree in Elden Ring te starten.

Zo begin je aan Shadow of the Erdtree

Voordat je Shadow of the Erdtree kunt starten, moet je twee belangrijke late-game bazen in Elden Ring's basisgame verslaan. Deze zijn:

Om Radahn te verslaan, moet je Redmane Castle in Caelid voltooien terwijl het Radahn Festival actief is - dit kun je doen door Ranni's quest of Blaidd the Half-Wolf's quest te voltooien, of door het Atlus Plateau te betreden en bij een Site of Grace in het gebied te rusten, voordat je naar Redmane Castle gaat (waar het festival al aan de gang zal zijn, ongeacht hoe ver je bent gevorderd in Ranni of Blaidd's quests).

Om Mohg, Lord of Blood te verslaan, moet je Mohgwyn Palace betreden, ofwel door Varré's quest te volgen, of door de bebloede teleporter in de Consecrated Snowfield te gebruiken. Maak gewoon je weg door het gebied en versla Mohg aan het einde ervan.

Nadat je deze twee bazen hebt verslagen, kun je interageren met de arm die uit de cocon in Mohg's arena steekt. Als je deze bazen al lang geleden hebt verslaan, reis dan snel terug naar de Site of Grace 'Cocoon of the Empyrean'.

A warrior with a plumed helmet speaks to another knight in Mohgwyn Palace in Elden Ring.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Daar vind je een nieuwe NPC genaamd Leda die bij de cocon staat. Je kunt met haar praten, en ze zal je vertellen de arm aan te raken die uit de cocon steekt. Dit zal je transporteren naar "the realm of shadow where Miquella the Kind now dwells".

Je krijgt een prompt om de arm aan te raken, en als je dat doet, wordt je gevraagd of je naar de 'Shadow Realm' wilt gaan, waarop je Yes of No kunt antwoorden.

A warrior touches a giant withered arm in Elden Ring.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Selecteer Yes, en het scherm wordt zwart. Je wordt dan wakker in een grot in het openingsgebied van de uitbreiding, Gravesite Plain, en je Shadow of the Erdtree-reis begint. Geniet ervan!

Read this next