Skip to main content

Zo versla je Mohg, Lord of Blood in Elden Ring

Tips om zijn Bloodboon Ritual te overleven.

elden ring mogh lord of blood demigod boss
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Mohg, Lord of Blood in Elden Ring, is de baas van het mausoleum van Mohgwyn Palace. Hij is ook een van de demi-gods van de game.

Mohg, lord of blood is een optionele baas in het hoofdverhaal van Elden Ring, maar om aan de Shadow of the Erdtree DLC te beginnen is hij wel verplicht. Je moet hem verslaan om toegang te krijgen tot Miquella's cocon in het Mohgwyn Dynasty Mausoleum en om te worden weggevoerd naar de Land of Shadow.

In deze gids lees je hoe je Mohg, Lord of Blood verslaat in Elden Ring.

Voorbereiding op Mohg, Lord of Blood in Elden Ring

  • Baas status: Demi-god
  • Optioneel: Ja
  • Dichtsbijzijnde Site of Grace: Dynasty Mausoleum Midpoint
  • Multiplayer: Ja
  • Summon spirits: Ja
  • Beloning: 420,000 runes, Mohg's Great Rune, Remembrance of the Blood Lord

Ter voorbereiding op het gevecht tegen Mohg, raden we je aan om de Purifying Crystal Tear te halen, die je kunt vinden bij de Second Church of Marika op het Altus Plateau (hier moet je met NPC Eleonora, Violet Bloody Finger vechten). Mix haar Tear in een Physick en je bent beter voorbereid op een van Mohg’s ergste aanval.

Een andere nuttige tip is om Mohg's Shackle te gebruiken, die je kunt vinden in de Subterranean Shunning Grounds. Gebruik het om Mohg tweemaal kort aan de grond te binden. Hij is dan weerloos en aan je genade overgeleverd voor een paar seconden.

Het is ook altijd nuttig om een Spirit op te roepen om je te ondersteunen tijdens het gevecht. De Spirit kan Mohg afleiden, zodat hij niet voortdurend op jou gericht is. De beste summon is natuurlijk de Mimic Tear, maar ook andere summons kunnen je goed helpen. Vergeet niet je Spirit vooraf te upgraden, anders maakt Mohg er in één klap korte metten mee.

Mohg, Lord of Blood is zwak tegen frostbite en, verrassend genoeg, blood loss. Overweeg dus om de Lord of Blood’s Exultation talisman aan te doen, die jouw attack power met 20% verhoogt als er zich blood loss voordoet in jouw buurt. De Lord of Blood’s Exultation talisman vind je in de Leyndell Catacombs.

Zo versla je Mohg, Lord of Blood in Elden Ring

Zoals vele demi-god gevechten in Elden Ring, is Mohg, Lord of Blood een gevecht in twee fasen. De tweede fase wordt niet aangekondigd met een cutscene, maar het is best duidelijk wanneer deze begint.

Eerste fase

In de eerste fase valt Mohg je met zijn drietand aan, hij gooit ook ontploffend bloed naar je dat een combinatie van fire- en blooddamage opbouwt. Het is dus een goed idee om armor en talismannen aan te doen die physical, fire- en blooddamage neutraliseren.

Mohg loopt in het begin van het gevecht heel traag op je af, dus je hebt meer dan genoeg tijd om nu een Spirit op te roepen. De Mimic Tear is zoals altijd je beste keuze, maar de meeste (geupgrade) Spirits zullen Mohg voldoende afleiden.

Tijdens deze eerste fase zal hij je drie keer rode ringen rond je personage doen verschijnen. Hij zal dan per ring ‘Tres, Duo en Unus’ zeggen. Geen zorgen, deze ringen doen nog geen schade in de eerste fase van het gevecht.

Gebruik, als je hem hebt, Mohg’s Shackle zodra een tweede ring rond je middel verschijnt. Mohg zal een paar seconden aan de grond genageld worden, gebruik die tijd om hem zoveel mogelijk schade aan te brengen. Gebruik de Shackle opnieuw zodra je merkt dat hij terug recht gaat staan. Je kan Mohg’s Shackle enkel in de eerste fase gebruiken, dus vergeet het niet!

elden ring mogh lord of the blood boss fight portal blood rain attack
Als hij door het portaal boven zijn hoofd reikt, regent het bloed en vlammen. Soms gooit hij dat ontploffend bloed ook naar jou. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware
elden ring player using shackle on mogh lord of  blood
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Met een beetje geluk krijg je hem tot ver onder 50% van zijn levensbalk voor hij aan zijn tweede fase kan beginnen.

Tweede fase

Nu wordt het echt moeilijk. Mohg spreekt de Bloodboon Ritual uit door drie keer 'Nihil' te roepen, wat je zware schade toebrengt terwijl hij zichzelf geneest.

elden ring player facing mogh casting a self healing spell
In de tweede fase geneest Mohg zichzelf. Maar als je de Purifying Crystal Tear zoals beschreven gebruikt, maak je het jezelf veel gemakkelijker. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Als je merkt dat hij overgaat naar de tweede fase, gebruik dan snel je Purifying Crystal Tear Physick. Dit omhult je in een beschermende bubbel zodat hij je niet veel schade kan aanbrengen, daardoor kan je hem ook blijven slaan terwijl hij de spreuk uitspreekt. Zo voorkom je dat hij te veel geneest. Vergeet ook zelf niet te healen!

Als je de Purifying Crystal Tear niet hebt, kan je ook healen elke keer als hij ‘nihil’ uitspreekt. Zo vermijd je dat je zelf doodgaat, maar Mohg zal wel tot ongeveer ¾ van zijn levensbalk terug genezen en je hebt zelf geen tijd om hem aan te vallen.

In de tweede fase is Mohg zelf veel beweeglijker, hij vliegt af en toe in de lucht en duikt naar je toe met zijn drietand en een straal Bloodflame. Er zullen ook nog meer bloedvlammen rond je heen belanden. Let dus goed op waar je loopt en blijf in beweging om deze sprays te vermijden.

elden ring player attacking mogh lord of blood's head with glowing sword
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Je beloning voor het verslaan van Mogh, Lord of Blood is 420,000 runes, Mohg's Great Rune en Remembrance of the Blood Lord.

Activeer de nieuwe Site of Grace 'Cocoon of the Empyrean' en je kan beginnen aan je volgende missie!


Read this next