Skip to main content

Zo bereik je Mohgwyn Palace in Elden Ring

Dit ondergrondse paleis is de perfecte plek om runes te farmen.

A warrior stands in front of Mohgwyn Palace in Elden Ring.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Mohgwyn Palace in Elden Ring is een ondergrondse locatie onder Caelid. Het is nauw verbonden met het Mohgwyn Dynasty Mausoleum - beide gebieden delen een kaart - en bevat veel waardevolle items. Je kunt dit paleis vanuit twee verschillende hoeken benaderen, dus voor alle details over elke route, lees onze gids over hoe je Mohgwyn Palace in Elden Ring bereikt.

Op deze pagina:

Zo bereik je Mohgwyn Palace in Elden Ring

Je kan Mohgwyn Palace op twee verschillende manieren bereiken:

 • Volg Varré's quest tot hij je de Pureblood Knight's Medal geeft. Gebruik de medaille en je wordt getransporteerd naar de ingang van het Dynasty Mausoleum. Raap hier de kaart op en volg het pad naar het noordoosten.
 • Zoek in het Consecrated Snowfield naar een bebloede Teleporter ten noordwesten van de Yelough Anix Ruins. Dit brengt je dicht bij de Site of Grace 'Palace Approach Ledge-Road'.

Opmerking: Als je Mohgwyn Palace weer wilt verlaten, open dan eenvoudigweg de kaart, schakel terug naar de bovenwereld door op de rechter stick te klikken en kies een Site of Grace om naar te teleporteren.

Strikt genomen behoort alles ten zuidwesten van de Site of Grace 'Dynasty Mausoleum Entrance' tot het Mohgwyn Dynasty Mausoleum. Mohgwyn Palace leidt naar het noorden, noordoosten en vervolgens naar het zuiden naar het bloedmeer.

A warrior rides their horse through a lake of blood in Elden Ring.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Mohgwyn Palace walkthrough

Je hoeft het paleis niet te bezoeken als onderdeel van het hoofdverhaal van Elden Ring, maar dit is een goede plek om Runes te farmen en nuttige items te verkrijgen. Gelukkig kun je hier ook op je paard Torrent rijden (in tegenstelling tot in het Mausoleum).

De belangrijkste vijanden die je tegenkomt zijn Albinaurics, Giant Crows en Putrid Corpses - en natuurlijk de hoofdbaas van dit gebied, Mohg, Lord of Blood.

Omdat dit gebied zo open en uitgestrekt is, is het moeilijk om precieze walkthrough-instructies te geven. We hebben we in plaats daarvan een kaart gemaakt met de locaties van alle belangrijke items in Mohgwyn Palace:

A map screen from Elden Ring showing item locations in Mohgwyn Palace
Image credit: Eurogamer/FromSoftware
 1. 1x Ghost Glovewort (9)
 2. 3x Nascent Butterfly, 1x Sacramental Bud
 3. 1x Rune Arc
 4. 1x Smithing Stone (7), 1x Golden Rune (12)
 5. 1x Smithing Stone (6), 1x Golden Rune (13)
 6. 1x Smithing Stone (8)
 7. 1x Hero's Rune (3), Ghost Glovewort (8), Incantation 'Swarm of Flies' (in de kleine grot bij de Albinaurics)
 8. Ash of War: Blood Tax, 1x Somber Smithing Stone (9)
 9. Hero's Rune (4)
 10. 1x Clarifying Boluses, 1x Golden Rune (13), 1x Smithing Stone (6)
 11. 1x Golden Seed
 12. 5x Bloodrose, 3x Rot Grease
 13. Nomadic Warrior's Handbook (24), 1x Ghost Glovewort (8)
 14. Stonesword Key, Ghost Glovewort (9), Haligdrake Talisman +2, 1x Holy Grease
 15. 4x Arteria Leaf
 16. 1x Golden Rune (11)
 17. 1x Golden Rune (11)

De belangrijkste items in dit gebied zijn de Nomadic Warrior's Handbook (24), de Haligdrake Talisman +2, de verschillende Hero's Runes, de Incantation 'Swarm of Flies', de Golden Seed en de Ash of War: Blood Tax.

Verder vind je hier niets. Het gebied leidt van de ingang naar het dynastie mausoleum naar het eigenlijke mausoleum met het daaropvolgende gevecht tegen Mohg, Lord of Blood.

Als je hier runes wilt farmen, activeer je best de Site of Grace 'Palace Approach Ledge-Road' in het zuidoostelijke deel van het paleis. Dit is een van de beste plekken om runes te farmen, aangezien de Albinaurics op de heuvel niet veel tegenstand bieden en elk meer dan 2000 runes laten vallen.

A warrior approaches hunched over corpses in Elden Ring
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Dat is meer dan 30.000 runes per run, wat niet slecht is als je wil levelen. Gebruik wapens of incantations met een groot bereik en je veegt ze in een mum van tijd weg.

Als je klaar bent met items verzamelen en runes farmen, is het tijd om de baas van Mohgwyn Palace onder ogen te zien, Mohg, The Lord of Blood. Veel succes!

Read this next