Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring rune farming plekken: De beste rune farming locaties in Elden Ring

Op naar de trollen!

Elden Ring runes zijn, net als Souls, de munteenheid van de wereld. Je gebruikt het voor levelen, het kopen van items en het upgraden van de uitrusting.

Je krijgt ze door vijanden te verslaan en door items rondom de wereld op te pakken, en je laat ze allemaal vallen als je sterft.

Hoewel de grotere vrijheid om weg te rennen van een gevecht het risico met zich meebrengt dat je te laag level blijft, betekent het wel dat je makkelijker de gevechten aan kunt gaan waarvoor je een stabiel inkomen van Runes krijgt.

Misschien ben je in de verleiding om je op de trollen te richten, die intimiderend lijken maar ook 1000 runes opleveren als ze sterven. Of misschien wil je een plek met een grote hoeveelheid vijanden, hoewel je dan het risico loopt dat je door een groep wordt overrompeld.

Op deze pagina leer je over de beste Elden Ring rune farming plekken vroeg en laat in de game waardoor je reis door The Lands Between een pak makkelijker wordt.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Vroege rune farming plekken in Elden Ring

Dit zijn, in onze mening, de beste rune farming plekken tijdens de eerste uurtjes van Elden Ring:

Stormhill

De eerste en snelste farming plek voor Runes is op de Stormhill, ten westen van Limgrave, waar je bij kunt komen zodra je het paard Torrent van Melina hebt gekregen bij een Site of Grace.

Hoewel het misschien veiliger is om met de twee geketende trollen te vechten die de kar trekken (en met de vijanden er achter) als je door West Limgrave over het hoofdpad naar de Gatefront rijdt, is er een locatie waar je met vijf trollen tegelijkertijd kunt vechten, waar je in totaal 5000 runes van krijgt (1000 runes per trol).

Om dit gedeelte van Stormhill te bereiken, volg je de klif langs het oosten van de Gatefront Site of Grace tot je bij een air current komt die Torrent kan gebruiken om bovenop Stormhill te komen.

Let op dat trollen best intimiderend zijn en hard slaan, vooral als je een laag level hebt. Zodra ze nog maar de helft van hun health hebben stoppen ze met slaan en trekken ze het zwaard op hun rug. Dit is verre van een veilige manier om te farmen.

Je kunt ze een voor een vechten of twee tegelijkertijd aantrekken. De aanvallen van trollen kunnen elkaar raken, dus je kunt proberen om met Torrent om ze heen te rennen terwijl ze in de verwarring elkaar slaan.

Het risico van deze tactiek is dat als je te ver weg rijdt, ze een windaanval kunnen uitvoeren waardoor je van je paard wordt geblazen en vrij lang verlamd blijft staan. Probeer dus vooral niet alle vijf de trollen tegelijkertijd te bevechten! Probeer de eerste keer gelijk een trol te lokken zodat hij een standbeeld in het gebied sloopt voor een van de zes Smithing Stones (1) waarmee je je wapen kunt upgraden.

Impassable Greatbridge, Caelid

Hoewel Caelid een angstaanjagend gebied is om in de vroege uurtjes doorheen te reizen vind je hier ook Elden Rings beste en leukste farming plek. Het is mogelijk om daar meteen in het begin te komen, ook al kost het een beetje moeite, en we raden je aan om eerst het paard Torrent te ontgrendelen.

Om snel in Caelid te geraken, ga je naar de Dragon-Burnt Ruins in het zuiden van Lake Agheel, wat in de buurt van het begin van de game is. Daar vind je een trap die onder de ruïnes leidt. Dood de ratten die je daar tegenkomt, open de deur, waarna je een schatkist ziet.

Dit is echter een trick chest, en als je hem opent transporteert hij je helemaal naar de Sellia Crystal Tunnel, waar je niet uit kunt fast travellen tot je bent ontsnapt!

Uiteraard zijn de vijanden hier best een hoog level en zijn er een paar die sterke magische spreuken gebruiken. Je kunt ontsnappen door een pad naar beneden te blijven volgen tot je bij een Site of Grace aankomt. Vanaf hier volg je het pad tot je er achter komt dat je in het noorden van Caelid bent beland en je de bloedrode lucht kunt aanschouwen.

Hoewel je het gebied op eigen risico kunt onderzoeken raden wij aan dat je verder naar het zuiden gaat richting een andere Site of Grace, waardoor de reis hier naartoe wat behapbaarder wordt. Het is aan te raden om op Torrent te rijden, aangezien je waarschijnlijk moerassen tegenkomt die je infecteren met Scarlet Rot als je er te voet doorheen gaat.

Zodra je het in het zuiden van Caelid bent aankomen, vind je een Site of Grace voor de Impassable Greatbridge, die weer naar Redmane Castle in het zuidoosten leidt. Naast deze Site of Grace bevindt zich je farming plek.

Misschien ben je die vreselijke, gigantische honden al tegengekomen, maar in dit gebied knauwen ze nietsvermoedend op karkassen terwijl er een groep soldaten op de loer ligt. Je kunt rustig dekking zoeken en het gevecht tussen de soldaten en de honden op z'n beloop laten. Jij krijgt namelijk automatisch de Runes van iedereen die het loodje legt.

De honden zijn echter maar 300 runes waard en de soldaten winnen dit gevecht altijd, al is het maar vanwege hun grote getalen. De truc is om op het gevecht af te sluipen en de soldaten een voor een in de rug te steken, terwijl ze op de honden gefocust zijn.

Als de soldaten op jou afkomen lok je ze richting een hond of, nog beter, klim je op Torrent of summon je een Ash Spirit om je te helpen. In het noorden zijn nog vier honden om het gevecht in te trekken, waardoor je nog meer Runes kunt verdienen.

Er vanuit gaande dat je niet tijdens de schermutseling sterft, verdien je hier ongeveer 5000 tot 6000 runes per run. Er is hier ook een Stake of Marika in de buurt dus mocht je om wat voor reden dan ook sterven kun je het zo opnieuw proberen. Als je maar niet vergeet om je runes weer op te pakken!

Late rune farming plekken in Elden Ring

Hieronder staan onze aanbevolen plekken om runes in de latere uren van Elden Ring te farmen:

Windmill Village

Verreweg de makkelijkste plek om Runes te farmen in Elden Ring is in Windmill Village, waar de dorpelingen onder een betovering vrolijk dansen en jou negeren. Dat betekent ook dat niemand reageert tot je begint aan te vallen, maar zelfs dan zijn het alleen degene die dicht in de buurt zijn.

Deze farming plek vind je in Altus Plateau, waar je kunt komen nadat je door Liurnia hebt doorkruist. De naam zegt het misschien al, maar zoek naar de windmolens in het noorden van de regio.

Terwijl je vanuit het zuidwesten van Altus Plateau aankomt, ga je naar de Outer Wall en volg je het noordelijke pad tot je bij de Outer Wall Battleground Site of Grace aan bent gekomen. Hier vind je een poort die je naar het meest noordelijke punt van de regio brengt, waar je Windmill Village ziet liggen.

Het enige waar je in het dorp op moet letten zijn een paar hondsdolle honden en als je te ver doorloopt kom je ook een pittige baas tegen. Er is een Stake of Marika die je als stopteken kunt gebruiken. Als je alle dorpelingen hebt omgelegd ben je zo'n 6500 runes rijker.

Anderzijds zijn de dorpelingen best ver van elkaar, dus wellicht is het optimaler om op de eerste twee groepen vanaf de Site of Grace te focussen.

De eerste groep zijn maar drie dorpelingen. De tweede is groter, waardoor je het risico loopt om overrompeld te raken. Maar hiermee verdien je wel 3000 runes in minder dan een minuut, waarna je simpelweg terug kunt rennen of naar een Site of Grace kunt teleporteren om de boel te herhalen voor zolang het nodig is.

Elphael, Brace of the Haligtree

Deze rune farming plek is het moeilijkst om te bereiken aangezien je hiervoor naar de Haligtree moet gaan, wat een volledig optionele plek op de map is die niet gelinkt is aan het verhaal ten westen van de Mountaintops of the Giants.

Om alleen al bij de Haligtree te komen moet je een geheime doorgang openen door de quest van Latenna the Albinauric te volgen en een paar gevaarlijke bazen te verslaan. Als je echter eindelijk in de stad Elphael bent beland is Farm Simulator 22 er niets bij.

De vijanden hier laten duizenden Runes vallen, zelfs de standaard vijanden en als je je wapen hebt geüpgraded zijn twee of drie heavy attacks genoeg om ze te doden.

Vanuit de Prayer Room Site of Grace volg je gewoonweg het pad naar het balkon waar een soldaat met zijn rug naar je toe op de uitkijk staat. Daarna zie je een soldaat met een fakkel in zijn handen die zich niet tegen jouw aanvallen kan verdedigen. Daarachter staan nog twee vijanden die zichzelf kunnen opblazen.

Als je doorloopt kun je nog een soldaat neerhalen die op het balkon zit, waarna zijn twee collega's aan de andere kant gealarmeerd raken. Zij zijn echter best makkelijk te verslaan vanwege hun zwakke schilden. Van deze groep krijg je maar liefst 17000 Runes!

Eer dat je hier komt heb je logischerwijs wel flink wat meer runes nodig om te levelen. Deze plek maakt het grinden in de late uurtjes van de game wel een stuk makkelijker, wat wellicht het onbedachtzaam verliezen van een groot aantal runes wat minder pijnlijk maakt

Veel succes met farmen in Elden Ring!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties