Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring paard locatie: Hoe unlock je Torrent in Elden Ring

Een gepaste naam.

Hoe je paard unlocken in Elden Ring is één van de eerste grote vragen die je je zal stellen wanneer je de wereld van Elden Ring wil verkennen.

Elden Ring is de eerste From Software game die een volledige open wereld heeft. Er is zelfs een map deze keer! Het is dus belangrijk om maximaal gebruik te maken van je opties om snel door de wereld te reizen of zelfs te ontsnappen aan je vijanden wanneer nodig. Daar komt je paard, Torrent genaamd, ontzettend in van pas. Dat gezegd zijnde, je paard is niet vanaf het begin van de game te gebruiken.

Deze pagina legt uit hoe je je paard krijgt in Elden Ring en hoe Torrent werkt zodat je goed voorbereid bent om je reis te starten.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Hoe krijg je je paard in Elden Ring

Zoals gezegd is je paard niet onmiddellijk beschikbaar in Elden Ring. Wanneer je de wereld aan het verkennen bent voor het eerst, moet je zoeken naar Sites of Grace. Dat is het Elden Ring equivalent van de bonfires in Dark Souls.

Om je paard te krijgen in Elden Ring, moest je eerst rusten aan een Site of Grace bij Gatefront Ruins. Gatefront Ruins ligt in het noordwesten van waar je de game begint, aan de voet van een enorme poort die naar Stormveil Castle leidt.

In het noordwesten en zuidoosten van Gatefront Ruins zijn Sites of Grace. Hier mag je eentje uit kiezen. Activeer deze en rust uit waarna Melina je zal begroeten in een cutscene. Als dit niet gebeurt, is het mogelijk dat je eerst verschillende andere Graces moet bezocht hebben. Wij arriveerden pas bij de Gatefront Ruins na het bezoeken van Stranded Graveyard, The First Step, Church of Elleh en Groveside Cave.

Dit is de Site of Grace in het zuiden van Gatefront Ruins - rust bij één van de twee hier en Melina brengt je een bezoekje.

Eenmaal dit gedaan is zal het personage Melina je dus bezoeken. Zij is één van de belangrijkste personages in de game want zij geeft je meer info over de lore van de wereld, en bij haar kan je ook je stats levellen.

Tijdens dit eerste bezoek geeft ze je een ring genaamd Spectral Steed Whistle. Hiermee kan je je paard oproepen, Torrent genaamd.

Voordat je de Gatefront Ruins weer verlaat, kan je hier ook een Map Fragment en de Whetstone Knife vinden.

Als je je afvraagt hoe het paard werkt in combat en tijdens het verkennen van de wereld, hoe je springt (of galoppert), lees dan het volgende gedeelte van deze pagina.

Hoe werkt Torrent in Elden Ring

Het is zeer waarschijnlijk dat Torrent al snel je vaste reispartner wordt in Elden Ring. Dit paard geeft je meer mobiliteit dan we gewend zijn van From Software games. En het is ook nodig, want de open wereld van Elden Ring is enorm.

Al vanaf het begin kan Torrent ook double jumpen. Hiermee heb je meer verticale opties om te reizen. Als je een item ziet liggen boven je, of als je probeert te ontsnappen aan een groep vijanden, kan je hiermee snel ergens geraken. Er zijn ook bepaalde plekken op de map waar je een super jump kunt doen.

Over vijanden gesproken, je kan Torrent ook gebruiken tijdens combat. Combat op paarden (mounted combat) in Elden Ring verschilt van normale combat. Je kan enkel je right handed weapon gebruiken, maar wel ook je spells. Dat gezegd zijnde, het is zeker de moeite om eerst te oefenen op kleinere vijanden voordat je op je paard de grote bazen gaat aanvallen.

Torrent is een spook, maar is daardoor niet onkwetsbaar. Je paard kan damage krijgen tijdens combat, en als zijn health volledig leeg is, sterft het. Geen zorgen, je kan hem later wel terug tot leven wekken op twee manieren:

  • Rusten bij een Site of Grace
  • Eén van je Health Flasks gebruiken om hem onmiddellijk terug tot leven te wekken

Dat is alles wat je moet weten over Torrent. Ga nu, en breng de legende terug tot leven in Elden Ring!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties