Red Dead Redemption

Spotlight

Belangrijke events

Red Dead Redemption krijgt Xbox One X patch

Red Dead Redemption krijgt Xbox One X patch

Meer games krijgen 4K-behandeling.

Red Dead Redemption heeft een update gekregen op de Xbox One X die het mogelijk maakt om de game in een 4K-beeldschermresolutie te spelen.

Microsoft meldt verder dat games als Portal 2, Darksiders, Gear of War 2, Star Wars: The Force Unleashed en Sonic Generation ook een 4K-update hebben gekregen. Al deze games waren al speelbaar op de Xbox One via backwards compatibility.

Rockstar Games werkt ondertussen verder aan Red Dead Redemption 2. Op de site lees je alvast een overzicht met Red Dead Redemption 2 info. Onlangs dook ook het gerucht op dat Red Dead Redemption 2 een Battle Royale mode heeft.

Lees meer...

Het is nog even wachten tot de officiële Red Dead Redemption 2 release. Wie echter niet langer wil wachten, kan in de tussentijd (weer) met het eerste deel aan de slag. Hoewel Red Dead Redemption alleen officieel voor de PlayStation 3 en Xbox 360 is uitgebracht, is het mogelijk de game ook op de pc te spelen.

Red Dead Revolver komt naar de PlayStation 4

Rockstars eerste western keert terug.

Red Dead Revolver krijgt binnenkort een overzetting naar de PlayStation 4. Dit blijkt uit het onlangs tijdelijk verschijnen van de game op de Australische PlayStation Store.

Red Dead Redemption cheats en unlockables

Wapens, geld, onsterfelijkheid, uniformen en meer.

Het was lang wachten, maar Red Dead Redemption is backwards compatibel voor de Xbox One. In Rockstars 'GTA in het Wilde Westen' speel je als de voormalige outlaw John Marston die duidelijk zijn streken nog niet verloren is. Het is dus weer hoogtijd om je laarzen met sporen aan te trekken en je cowboyhoed op te zetten.

Feature20 jaar PlayStation: Parels die ik ontdekte door PlayStation Plus

Want gratis en games klinken als muziek in de oren.

Sony biedt met PlayStation Plus sinds 2010 een vernieuwende en verfrissende online dienst aan. Playstation Plus brengt niet alleen extra online opslag en de Playstation Store-kortingen, maar ook de Instant Game Collection. En als student die volledig volgens het alom bekende stereotype leeft, klinken de woorden ''gratis'' en ''games'' me als muziek in de oren.

GERUCHT: Red Dead Redemption toch naar pc

'Compatibel met Windows 7, 8 en 8.1.'

Rockstar Games' westerngame Red Dead Redemption komt mogelijk na vier jaar alsnog uit voor de pc. Op de website van Microsoft is te zien dat de game compatibel is met recente Windows-versies.

Rockstar Games Collection: Edition 1 opgedoken

Bevat vier Rockstar games voor de prijs van één.

Rockstar bundelt vier games van deze generatie onder de noemer Rockstar Games Collection: Edition 1. Deze verschijnt 13 november voor PlayStation 3 en Xbox 360 voor de prijs van een nieuwe game.

Red Dead Redemption niet op pc

Rockstar wijst naar Max Payne 3 en LA Noire.

Rockstar heeft vandaag toegegeven dat het onwaarschijnlijk is dat Red Dead Redemption ooit naar pc komt. Rockstar stelde in een Max Payne Q&A dat ze de pc helemaal niet hebben verlaten, met Max Payne 3 en LA Noire die naar de pc komen.

RDR krijgt nieuwe "oude" DLC

Beschikbaar vanaf 12 april

Rockstar Games kondigt op hun website nieuwe DLC aan voor Red Dead Redemption. Volledig nieuw is de DLC wel niet, want eerder verschenen de items als pre-order exclusives.

En de GDC awards gaan naar...

RDR, Minecraft en Amnesia

Op de GDC (Game Developers Conference) in San Francisco werden gisteren zowel de Game Developers Choice Awards (GDCA) als de Independent Games Festival Awards (IGFA) uitgereikt.

Take Two boerde goed in 2010 door RDR

Max Payne 3 nog steeds spoorloos.

Uitgever Take Two maakte onlangs z'n financiële resultaten voor het afgelopen kwartaal bekend, waaruit bleek dat Red Dead Redemption nog steeds vlot over de toonbank gaat. En ook de Undead Nightmare DLC wordt als één van de successen genoemd in de periode oktober-december.

FeatureDe beste games van 2010

Eurogamer België velt het finale oordeel.

2010 is bijna ten einde, en gedurende de voorbije twee weken heeft elke redacteur van Eurogamer België de kans gegrepen om zijn persoonlijke toppers van het voorbije jaar op te lijsten. De meningen waren uiteenlopend en de keuzes wisten voor wat opvallende verrassingen te zorgen, maar wat is het resultaat nu eigenlijk wanneer we al die meningen samenvoegen? Op die vraag krijg je in dit artikel een antwoord!

FeaturePhilip's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Nog een paar dagen wachten en we kunnen 2010 feestelijk afsluiten. Slotje erop, en meteen de sleutel tot 2011 in de hand. Maar wat betekende het voorbije jaar voor mezelf? Voordat ik het heb over de vrachtlading aan spellen die in de voorbije twaalf maanden uitgekomen zijn, schijn ik mijn licht op de gebeurtenissen die achter de schermen van Eurogamer België plaatsgevonden hebben. Sinds 1 september 2009, de dag waarop deze webstek officieel ten tenole kwam met de review van Batman: Arkham Asylum, is er namelijk heel wat gaande geweest.

FeatureMaarten's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Het afgelopen jaar was zonder meer een goed jaar voor mij en Eurogamer. Zo waren wij aanwezig op de E3, de Gamescom en FACTS. Daarnaast veroverden wij in ons eerste jaar ook het Vlaamse televisielandschap door mee te werken aan Gametown. Het belangrijkste nieuws viel echter te rapen aan het begin van deze maand. Op 1 december 2010 was de fusie met onze goede vrienden van Gamevault een feit. Al deze stappen worden niet zomaar gezet. Alle redacteurs onder ons geloven in dit project en willen dit verder uitbouwen om jullie nog beter tot dienst te zijn.

FeatureJasper's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011.

Wanneer mensen horen dat je games reviewt voor een website of, beter nog, door een televisieprogramma bijna wekelijks bestempeld wordt als 'game-expert', krijgen ze vaak al eens een verkeerd beeld van je in hun hoofd. Want 'game-experts' hebben ongetwijfeld alle games die er verschijnen in huis en spenderen elke vrije minuut die ze hebben aan het spelen ervan. De wrede waarheid echter is, in mijn geval, gans anders. Dit jaar heb ik welgeteld twintig games mogen reviewen voor Eurogamer België. Met wat rekenwerk ontdek je dat dat ongeveer elke twee en een halve week een review schrijven is.

FeatureJan-Bart's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011!

De andere redactieleden zullen hoogstwaarschijnlijk vertellen hoe in 2010 de ene game-developer op de fles ging en de andere dan weer in enkele nieuwere stukken uiteen scheurde. Dat 2010 een stevig gamejaar was, dat ons een paar dozijn ijzersterke games met zelfs enkele instant klassiekers heeft geschonken is echter ook waar. Ook dat we als consument blij mogen zijn met de explosie binnen de game-industrie, die groter geworden is dan de DVD-industrie. Dat we steeds vaker in de watten gelegd worden door ontwikkelaars die games uitbrengen op maat van elk individu. En dat er in 2010 ruwweg 300 games uitkwamen voor de PC, Xbox 360, PSP, DS, PlayStation 3 en Wii. Maar ik ga er liever niet te technisch en te diep op in. Elk game is namelijk telkens weer een persoonlijke belevenis.

FeatureJoachim's Favorite Five of 2010

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2011!

Wat een jaar is het geweest. Het is een zin die ik telkens in december bovenhaal, maar deze keer lijkt hij me wel dubbel en dik van toepassing. Zou ik zelfs durven beweren dat 2010 tot nu toe het beste gamingjaar ooit is? Het zou best kunnen. Van begin tot eind werden we overstelpt met nieuwe games, waarvan quasi elke maand wel minstens één AAA-titel onder z'n naam had staan. Het hoeft misschien niet meteen de hoeveelheid te zijn die telt, maar zeker het spreiden ervan. Het kerstseizoen is namelijk altijd de eindstreep geweest waar vele publishers en studio's naar toe werken, maar dit jaar kregen we een ander verhaal te lezen. De grote bedrijven hebben door dat games ook perfect buiten het pakjesseizoen kunnen verkopen, zelfs meteen erna in januari. En dat tempo hielden ze bijna onverstoorbaar aan, dus het percentage games dat mijn persoonlijke voorkeur geniet, heeft nog nooit op jaarlijkse basis zo hoog gelegen. Na veel filteren heb ik mijn top vijf dan toch definitief vastgelegd en bij deze: de uiteindelijke resultaten!

Apocalyps in Red Dead: Redemption

Begint met vier paarden.

Rockstar heeft de nieuwe paarden voor de DLC Red Dead Redemption: Undead Nightmares aangekondigd. Het gaat hier over niemand minder dan de vier paarden van de Apocalyps, Pest, Honger, Dood en Oorlog.

RDR: Undead Nightmare Pack krijgt datum

Add-ons zullen ook op één schijf uitkomen.

Zombies komen naar het Wilde Westen in de vorm van de Undead Nightmare Pack voor Red Dead Redemption, maar tot nu toe wisten we nog niet wanneer dat precies zou gebeuren. Gelukkig brengt Rockstar daar vandaag verandering in door te laten weten dat de gloednieuwe DLC vanaf 26 oktober beschikbaar zal zijn op Xbox Live en PlayStation Network.

Titel opvolger Red Dead Redemption?

Dronkenlap praat z'n mond voorbij.

Red Dead Redemption evenaart in zowat alle opzichten de GTA-reeks, laat dat ondertussen wel duidelijk zijn. Je verkoopt namelijk niet zomaar 7 miljoen exemplaren van jezelf op korte tijd (mijn excuses als die zin een beetje bevreemdend overkomt). Het is dus meer dan waarschijnlijk dat we in de toekomst een opvolger mogen verwachten.

DLC-toekomst Red Dead Redemption

Rockstar doet het uit de doeken.

Rockstar heeft laten weten dat de Liars and Cheats Pack voor Red Dead Redemption vanaf 21 september te verkrijgen zal zijn voor de PlayStation 3 en Xbox 360, en dat voor net geen tien euro op PSN en 800 Microsoft Point op Xbox Live Marketplace.

Boek rond Rockstar gecancelled

Boek rond Rockstar gecancelled

Nieuw boek in de maak.

Er zal geen boek verschijnen rond de artwork van Rockstar Games. Dat weet Wired ons te melden.

Alexander Galen, de vicepresident van Digital Art Publishers, verklaat dat plannen voor het uitgebreide Digital + Analogue: The Art and Science of Rockstar Games volledig geschrapt zijn. De lijst op de website van uitgever Steidl was verkeerd.

Eva Prinz begint als auteur van het boek wel aan een nieuw project rond Rockstar Games. De distributie zal niet door Digital Art Publishers gebeuren.

Lees meer...

Rockstar pakt cheaters aan

Dat krijg je met Liar's Dice.

Op de officiële Rockstar-blog laat de studio ontwikkelaar weten cheaters uit Red Dead Redemption aan te pakken. Zo kunnen alle fans genieten van een optimale ervaring.

Nederlanders verbreken wereldrecord gamen

50 uur aan een stuk gamen!

Onze noorderburen lijken op sommige momenten net ietsje fanatieker te zijn dan wij bij het uitoefenen van onze favoriete hobby. Zes Nederlanders verbraken namelijk onlangs tijdens het Twistdock Endurance Gaming Event in Rotterdam het wereldrecord non-stop gaming.

Ieren verontwaardigd over Red Dead Redemption

Personage Irish versterkt Iers stereotype.

Red Dead Redemption is een waar succes geworden, maar niet iedereen blijkt even enthousiast over de game. Een bepaald personage, Irish genaamd, zorgde onlangs voor nogal wat uitingen van afgunst in Ierland.

Datum voor DLC Red Dead Redemption

Markeer 22 juni in je agenda.

We zijn zelf nog steeds bezig om Red Dead Redemption voor de volledige honderd procent uit te spelen - inderdaad, we zijn niet helemaal goed wijs -, maar het mag ondertussen geen verrassing meer zijn dat we het spel maar moeilijk los kunnen laten. Rockstar heeft een prachttitel op de markt gebracht, en binnenkort mogen we ons opmaken voor alweer wat verse co-op content.

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption

Do you feel lucky, punk?

Twaalf minuten. Maar liefst 720 seconden stond ik stil om de natuur in al haar glorie te bewonderen. Ik zie de gloeiend rode zon opkomen, hoor vogels ontwaken compleet met blij gefluit in de verte zijn een drietal wilde wolven met elkaar aan het spelen. Dit alles aanschouw ik van op de rug van mijn eigen paard – geïmporteerd uit Turkije – terwijl ik een verse lading kogels in mijn half-automatisch pistool stop. Ik voel me goed, zeker nu ik na lang zwoegen eindelijk alle onderdelen van mijn nieuwe outfit heb kunnen bemachtigen en er – bij gebruik aan een beter woord – simpelweg stoer uitzie. Ik ben een cowboy, en het Wilde Westen ligt letterlijk aan mijn voeten.

Red Dead Redemption is de langverwachte en gloednieuwe – we vergeten het wat mindere eerste deel gewoon – sandbox game van Rockstar, de studio die alom bekend is voor de Grand Theft Auto reeks. Recente berichten laten ons weten dat de productie van Redemption een slordige honderd miljoen dollar heeft gekost, en we gaan er geen doekjes om winden: je merkt de financiële ondersteuning aan nagenoeg alle aspecten van het spel. Nog nooit leek het Wilde Westen zo'n aantrekkelijke plek om in te vertoeven, met achter elke zandheuvel wel een nieuwe uitdaging die op je wacht. We zagen al eerder titels waarin we rond het begin van de twintigste eeuw als cowboy de plak mochten zwaaien, maar Red Dead Redemption legt de plank op heel wat punten een stuk hoger dan wat we tot nu toe reeds gezien hebben binnen het genre.

Het spel gaat van start op het moment dat John Marston, een mysterieuze doch sympathie opwekkende kerel, met de stoomtrein aankomt in het woestijnstadje Armadillo. Hij heeft slechts één doel voor ogen: het opsporen en mogelijk ook doden een van zijn vroegere strijdmakkers. Hoewel John ondertussen een eigen gezinnetje heeft opgestart maakte hij in het verleden deel uit van een nogal wilde bende. Moorden was schering en inslag en er kleeft dus aardig wat bloed aan de handen van onze held. Vastberaden om komaf te maken met zijn verleden klopt John aan bij heel wat personages in The Far West die hem kunnen helpen tijdens zijn queeste tot verlossing (Redemption), al zal dat uiteraard wat kosten.

Lees meer...

Red Dead Redemption krijgt patch

Red Dead Redemption krijgt patch

Onzichtbaarheidsglitch in MP is niet meer.

Rockstar’s nieuwste western game Red Dead Redemption, die deze week in de winkel verkrijgbaar is, bevatte bij release een ietwat vervelende bug. Spelers deden melding bij Rockstar dat personages, paarden en zelfs hele voorwerpen gewoon plots verdwenen. Maar geen nood, de nieuwe patch die vanaf nu verkrijgbaar is helpt dit probleem de wereld uit.

“We hebben een oplossing gevonden voor de problemen die mensen bij ons melden in verband met het verdwijnen van objecten tijdens multiplayer sessies. Ook lost de patch enkele problemen op waarbij mensen zonder reden geen verbinding meer konden maken met de server.” Aldus Rockstar.

Schitterend nieuws dat zo snel gereageerd wordt op problemen (alhoewel zo’n zaken eigenlijk niet in een afgewerkt product zouden mogen zitten). Terwijl jullie wachten op de review voor Red Dead Redemption, kunnen jullie alvast onze special rond Red Dead Revolver eens nalezen, om al in de sfeer van het wilde westen te komen.

Lees meer...

Red Dead Redemption maken was duur

Rockstar spendeerde zo'n 100 miljoen dollar.

Red Dead Redemption zou ondertussen in de winkelrekken te vinden moeten zijn, en volgens velen is deze gloednieuwe open world game van Rockstar een van de toppers van 2010. Gelukkig maar, want blijkbaar heeft de ontwikkelaar aardig wat geld gepompt in de het project.

Red Dead Redemption krijgt gratis DLC

Waaronder een nieuwe co-op.

Rockstar brengt een gratis co-op multiplayer mission pack uit voor Red Dead Redemption. De DLC zal in juni verschijnen op Xbox Live en PlayStation Network. Dit meldt Kotaku.

Rockstar gelooft in Red Dead Redemption

Dev: "Het is onze grootste release dit jaar."

Neil Stephen, de general manager bij Rockstar UK, heeft laten weten dat Read Dead Redemption de "meest ambitieuze game tot nu toe" is voor de ontwikkelaar. Bovendien zal de action adventure in het Wilde Westen de grootste release van het jaar worden voor Rockstar.

Vertraging voor Red Dead Redemption

Nu verschoven richting midden mei.

Rockstar heeft vandaag laten weten dat Red Dead Redemption, een aankomende actiegame in het Wilde Westen, enkele weken vertraging heeft opgelopen. Oorspronkelijk zou de game volgende maand verschijnen, maar nu zal dat in Europa 21 mei worden.

4 games Take-Two naar eerste helft 2010

Ook LA Noire is nog steeds in ontwikkeling.

Dit jaar hebben we niet veel moois gezien van uitgever Take-Two, terwijl dat eigenlijk wel zo had moeten zijn. Zowat alle aankomende titels die men in de catalogus heeft zitten hadden oorspronkelijk rond het einde van 2009 moeten uitkomen, maar zijn stuk voor stuk doorgeschoven naar volgend jaar.

FeatureRed Dead Redemption

GTAIV, maar dan met paarden?

Cowboys en entertainment, het lijkt een mix die de voorbije twintig jaar slechts marginaal in de spotlights heeft gestaan. Hollywood heeft besloten om de stoere woestijnvossen zo goed als volledig te negeren, en ook in het literaire milieu zijn er voor elke stroknabbelende hoeddrager wel honderd orks, elfjes en tovenaars die met de pluimen gaan lopen. Gelukkig hebben ontwikkelaars het Wilde Westen wel herontdekt, waardoor binnenkort niet enkel de nieuwe Red Steel volledig breekt met haar eerder hedendaagse stijl, maar ook het opvallend vermakelijke Red Dead Revolver in 2010 een vervolg krijgt.