Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

En de GDC awards gaan naar...

RDR, Minecraft en Amnesia

Op de GDC (Game Developers Conference) in San Francisco werden gisteren zowel de Game Developers Choice Awards (GDCA) als de Independent Games Festival Awards (IGFA) uitgereikt.

De western shooter Red Dead Redemption van Rockstar kwam als grote winnaars uit de bus op de GDCA, met 4 awards, waaronder die van "Game Of The Year". Cut the Rope, Limbo en Mass Effect 2 wonnen elk één prijs, terwijl Minecraft er met twee aan de haal ging. Peter Molyneux (bekend van Fable en nog zoveel meer) kreeg een Lifetime Achievement award.

Op de IGFA vielen favorieten Minecraft en Amnesia: The Dark Descent in de prijzen. Amnesia kreeg er 3, waaronder Technical Excellence en Excellence in Audio. Minecraft ging aan de haal met de Seumus McNally Grand Prize en de Audience Award, waardoor Mojang nu $22500 rijker is. De IGF awards hadden dit jaar een recordaantal deelnemers. De volledige lijst van winnaars kunnnen jullie hier vinden.

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties