Skip to main content

RDR: Undead Nightmare Pack krijgt datum

Add-ons zullen ook op één schijf uitkomen.

Zombies komen naar het Wilde Westen in de vorm van de Undead Nightmare Pack voor Red Dead Redemption, maar tot nu toe wisten we nog niet wanneer dat precies zou gebeuren. Gelukkig brengt Rockstar daar vandaag verandering in door te laten weten dat de gloednieuwe DLC vanaf 26 oktober beschikbaar zal zijn op Xbox Live en PlayStation Network.

Maar laten we eerst eens bekijken wat we allemaal van de downloadable content mogen verwachten. Allereerst zullen er vier zombie classes toegevoegd worden aan het spel, samen met enkele nieuwe mythische creaturen en zombie cougars, beren, wolven en nog veel meer.

Speciaal aan de ondoden in Red Dead Redemption is dat je ze niet met traditioneel wapentuig af zult kunnen maken. Gelukkig is er een nieuw wapen, genaamd de Blunderbuss, waarvoor ammunitie gevonden kan worden door de stoffelijke overschotten van je slachtoffers te doorzoeken. De Tomahawk en de Explosive Rifle keren ook terug, maar enkele als je de Legends and Killers- en Liars and Cheats Pack gedownload hebt.

Verder zal de Undead Nightmare Pack nieuwe uitdagingen, quests en events toevoegen. Zo moet je bijvoorbeeld tijdens het spelen van Missing Person een verloren gelopen bewoner van het Wilde Westen gaan zoeken tussen alle ondoden.

Ook aan de kant van de multiplayer zullen er vernieuwingen komen. De voornaamste is de Undead Overrun, een gloednieuwe modus waarin je golf na golf aan zombies van je af zult moeten houden. Wij zijn nu al verkocht!

Mocht je nog geen enkele DLC-pack voor Red Dead Redemption in huis gehaald hebben, dan heeft Rockstar nóg goed nieuws voor je. Binnenkort zal er namelijk een stand-alone disc (net zoals dat bij GTA IV gebeurde) met alle downloadable content tot nu toe verschijnen. Voor wie het niet weet, dat zijn de Undead Nightmare Pack, de Outlaws to the End Co-Op Mission Pack, de Legends and Killers Pack, de Liars and Cheats Pack en al de Multiplayer Free Roam modes die tot nu toe digitaal uitgebracht zijn.

Belangrijk details is dat je om de DLC-disc te spelen het originele Red Dead Redemption niet in huis moet hebben. Wanneer het schijfje in de winkelrekken verkrijgbaar is is nog niet geweten, maar er is wel al een prijskaartje opgeplakt: 29,99 euro.

De Undead Nightmare Pack zal daarentegen voor een mooie prijs van 800 MS point / 9,99 euro verkrijgbaar zijn. Eens de DLC uitkomt voorzien wij jullie van een review!

Read this next