Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zo speel je Red Dead Redemption op de pc en PS4/Xbox One

Via PlayStation Now.

Het is nog even wachten tot de officiële Red Dead Redemption 2 release. Wie echter niet langer wil wachten, kan in de tussentijd (weer) met het eerste deel aan de slag. Hoewel Red Dead Redemption alleen officieel voor de PlayStation 3 en Xbox 360 is uitgebracht, is het mogelijk de game ook op de pc te spelen.

Red Dead Redemption op de pc spelen

Om Rockstars western op de pc te kunnen spelen, is allereerst PlayStation Now vereist. Maak daarvoor een account bij PlayStation Network aan, installeer de PlayStation Now app en kies een abonnement. Op het moment van schrijven kost een abonnement 16,99 euro per maand, maar is het ook mogelijk een gratis proefabonnement van zeven dagen te nemen.

Naast PlayStation Now heb je tevens een digitale PlayStation 3-versie van de game nodig. Die is "binnenkort" via de PlayStation Store verkrijgbaar en kost 29,99 euro. Red Dead Redemption op PlayStation Now komt er ook binnenkort aan. Het gaat dus uiteindelijk niet om een pc-versie van Red Dead Redemption, maar om de PlayStation 3-versie die je naar je pc streamt.

Ook is het mogelijk Red Dead Redemption via de Xbox One naar een pc met Windows 10 te streamen. Daarvoor heb je echter wel een Xbox One en een pc met Windows 10 nodig. De optie om te streamen vind je in de instellingen van je Xbox One, terwijl je bij je pc verbinding moet maken met de console. Veel moeilijker is het niet! Zorg best wel dat je verbinding via draad gebruikt om de hoogst mogelijke kwaliteit van streaming te hebben.

Red Dead Redemption op de PlayStation 4 en Xbox One spelen

Daarnaast is het mogelijk de game op de huidige generatie consoles te spelen. Op de PlayStation 4 speel je Rockstars western via PlayStation Now. Via deze streamingdienst krijg je toegang tot de PlayStation 3-game. Je hebt wel een abonnement nodig om van de dienst gebruik te kunnen maken. De game zelf komt volgens Rockstar 'binnenkort' naar de dienst.

Daarnaast is Red Dead Redemption backwards compatible op de Xbox One. Heb je een fysiek exemplaar van de Xbox 360-game in je bezit, dan stop je simpelweg de disc in de Xbox One en download je de game. Heb je die niet, dan kun je een digitale versie op de Xbox Live Marketplace aanschaffen en zo alsnog gebruik maken van de backwards compatibility.

Read this next