Skip to main content

Take Two boerde goed in 2010 door RDR

Max Payne 3 nog steeds spoorloos.

Uitgever Take Two maakte onlangs z'n financiële resultaten voor het afgelopen kwartaal bekend, waaruit bleek dat Red Dead Redemption nog steeds vlot over de toonbank gaat. En ook de Undead Nightmare DLC wordt als één van de successen genoemd in de periode oktober-december.

Samen met Red Dead Redemption, waarvan intussen al meer dan acht miljoen stuks aan de man gebracht werden, maakten games als NBA 2K11, Grand Theft Auto IV: Complete, Borderlands: Game of the Year Edition en Civilization V er een succesvolle eerste negen maanden van in het financiële jaar 2011. Er werd een winst van zo'n 76 miljoen dollar geboekt, waar dat over dezelfde periode het jaar ervoor nog een verlies van bijna honderd miljoen was.

Net iets interessanter is wat er allemaal op de kalender staat voor het komende jaar. Binnenkort krijgen we Top Spin 4 geserveerd, in mei volgen dan Duke Nukem Forever en L.A. Noire. Door het net aangekondigde The Darkness II laten we ons vervolgens naar het eind van het jaar toe met plezier een donker steegje inslepen.

De nieuwe XCOM en Spec Ops: The Line staan eveneens nog voor het fiscale jaar 2012 op het lijstje. En aangezien het fiscale jaar 2012 begint in april 2011 en loopt tot eind maart 2012, is dat dus geen garantie dat zij ook -zoals voorheen werd aangekondigd- in 2011 effectief het levenslicht zien.

Tot slot was er nog één grote afwezige: Max Payne 3. Aangezien Max' terugkeer naar de gameswereld origineel voor 2009 gepland stond, is er duidelijk iets misgelopen bij de ontwikkeling van de derde telg in de reeks die Bullet Time uitvond. Neem het met een korreltje zout, maar het gerucht gaat dat Max de benen nam wanneer ze hem vertelden dat hij zich kaal zou moeten scheren voor z'n nieuwe game.

Read this next