Zelda: Skyward Sword - Moldarach verslaan: baas strategie uitgelegd

Ik hou niet van zand.

Moldarach is de eindbaas van Lanayru's mijnbouwcentrum in The Legend of Zelda: Skyward Sword.

Als je Moldarach wilt verslaan, dan zal je de Windkruik, die te vinden is in Lanayru's mijnbouwcentrum, moeten klaarhouden.

Wanneer je Moldarach verslaat, moet je het al gauw opnemen tegen De Banneling. Maar eerst is het tijd om onze Moldarach strategie te gebruiken om deze gigantische spin te verslaan.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailer

Als je graag meer wilt ontdekken, lees dan zeker onze Skyward Sword walkthrough.

Strategie om Moldarach te verslaan in Lanayru's mijnbouwcentrum in Zelda: Skyward Sword

Net zoals bij de eerdere eindbazen, is het gevecht tegen Moldarach in Skyward Sword onderverdeeld in twee fases, die je kunt overleven dankzij onderstaande strategieën:

Fase Een

Het eerste deel van het gevecht met Moldarach is redelijk simpel - je moet de ogen, die hij vasthoudt in zijn klauwen, raken met Links zwaard.

Om dat te doen, moet je de richting van je zwaardslagen afstemmen op de richting waarin Moldarach zijn klauwen houdt; wanneer hij, bijvoorbeeld, zijn klauwen horizontaal houdt, dan moet je ze met een horizontale slag raken.

Skyward_Sword_Walkthrough_171

Na een geslaagde zwaai moet je je focussen op zijn andere klauw terwijl Moldarach moet bekomen. Wanneer je dat doet, wees je er dan wel zeker van dat je de aanvallen van Moldarach blijft ontwijken, zodat hij Link niet kan vastpakken.

Skyward_Sword_Walkthrough_170
Auw!

Blijf de ogen aanvallen tot zijn klauwen eraf vallen en het tweede deel van het gevecht begint.

Fase Twee

Tijdens het tweede deel van het gevecht, begraaft Moldarach zich in het zand en moet je hem uitgraven met de Windkruik. Gelukkig kun je hem makkelijk vinden, want door zijn grote lichaam ontstaat er een bewegende bult onder het zand.

Skyward_Sword_Walkthrough_169
Skyward_Sword_Walkthrough_168

Pas wel op voor de Aracha die ook tevoorschijn kunnen komen uit het zand!

Skyward_Sword_Walkthrough_165

Als je Moldarach te lang onaangeroerd onder het zand laat zitten, dan zal hij je aangevallen met zijn staart. Als hij uit het zand kant valt hij je aan door je te bestormen en met zijn staart in het rond te zwaaien.

Skyward_Sword_Walkthrough_167

Wanneer je Moldarach uit het zand krijgt, dan moet je zijn overgebleven oog aanvallen. Omdat dat oog best klein is, kan dat best ingewikkeld zijn, maar we ondervonden dat voorwaartse stoten met je zwaard de beste manier zijn om Moldarach te doden.

Skyward_Sword_Walkthrough_166

Wat gebeurt er na het gevecht met Moldarach in Skyward Sword?

Nadat je Moldarach in Skyward Sword hebt verslaan, is het een goed idee om het hartje te pakken en door de deur te gaan die leidt naar een lange kamer met daarin een mijnkarretje.

Om verder te gaan, moet je de Grijpschaarkever over de kloof heen sturen. Daar, vlakbij het plafond, vind je een Chronokristal, waardoor deze kamer terug in de tijd keert en je het mijnkarretje kunt gebruiken om de Tempel des Tijds te bereiken.

Skyward_Sword_Walkthrough_164
Raak dat Chronokristal om verder te gaan.

Na het bekijken van het filmpje is het een goed idee om naar Skyloft te gaan, je hartjes te herstellen en je schild te repareren als dat nodig is. De drankjeswinkel in de bazaar verkoopt nu ook energiedrankjes!

Als je klaar bent, keer dan terug naar het Faron-woud en, als je wilt, kun je een praatje maken met de Goron-archeoloog om meer informatie te krijgen over de Godinnenmuren en Roddelrotsen.

Skyward_Sword_Walkthrough_163

Bezoek nadien de tempel in de Verzegelde Vallei voor een tutorial over hoe je de harp moet gebruiken. Vervolgens vecht je voor de eerste keer met De Banneling!

Wanneer dat gevecht voorbij is moet je naar het Eiland der Liederen gaan. Keer nadien terug naar het Faron-woud en je bezoekt voor de eerste keer het Rijk der stilte. Ook start je zoektocht naar het heilig water, waarmee je toegang krijgt tot de vierde kerker - het Eeuwenoud reservoir!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread