Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Skyward Sword HD komt naar Nintendo Switch

Hyaaaaaaaah.

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD komt op 16 juli naar de Nintendo Switch. Dat heeft Nintendo tijdens diens afgelopen Nintendo Direct bekendgemaakt.

Het origineel lanceerde in 2011 voor de Nintendo Wii en viel op door de motion controls. Volgens Nintendo beschikt de port ook over een 'traditioneel' besturingsschema, waardoor de game tevens in handheldmodus te spelen valt.

Bekijk op YouTube

Skyward Sword is de eerste game in de Zelda-tijdlijn en gaat in op de oorsprong van de Master Sword. Uiteindelijk zijn sommige aspecten van de game opnieuw gebruikt in Breath of the Wild, zoals de stamina meter en het verzamelen van items om gear te upgraden.

Naast de bekendmaking van The Legend of Zelda: Skyward Sword HD heeft Nintendo ook The Legend of Zelda Joy-Cons onthuld. De linker Joy-Con is gebaseerd op de Master Sword en de rechter heeft het motief van een Hylian Shield.

Er gingen eerder al geruchten dat Skyward Sword naar de Nintendo Switch komt. Een stevig zoethoudertje tot Nintendo klaar is met de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild sequel.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.
Reacties