Skip to main content

Zelda: Skyward Sword - De Banneling verslaan, baas strategie uitgelegd

Zo versla je deze terugkerende baas in Skyward Sword.

De Banneling is een van de twee terugkerende bazen, naast Ghirahim, die je moet verslaan in The Legend of Zelda: Skyward Sword.

De gevechten tegen De Banneling zijn altijd in de Verzegelde Vallei - de eerste locatie die Link op de begane grond bezoekt - als het zijn weg naar de tempel probeert te vinden. Het zal zijn zegel verbreken nadat je de Lanayru mijnbouwcentrum en het vuurheiligdom hebt voltooid, en Bilocyte hebt verslagen.

Hieronder vind je onze De Banneling gevechtsstrategieën voor elke keer dat je het tegen deze vijand moet opnemen.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailerBekijk op YouTube

Als je meer wilt weten, raden we je aan om onze Skyward Sword walkthrough gids met tips te bezoeken.

Strategie voor het eerste gevecht tegen De Banneling in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Het eerste gevecht tegen De Banneling in Skyward Sword vindt plaats nadat je de derde kerker hebt voltooid - Lanayru's mijnbouwcentrum.

Je kunt de voortgang van De Banneling naar de tempel bijhouden met behulp van een klein diagram dat tijdens het gevecht op je scherm verschijnt.

Om zijn voortgang te stoppen, moet je de tenen van De Banneling kapot maken. Hij heeft er vier aan elke voet - drie aan de voorkant en eentje aan de achterkant.

Maak zijn tenen kapot!

Nadat je alle acht tenen hebt kapotgemaakt, valt De Banneling achterover op de grond. Wanneer dat gebeurt, sprint je naar het hoofd van De Banneling en de zegel terug naar binnen met opwaartse zwaardslagen.

De Banneling glijdt dan naar de tempel, alvorens hij opstaat en zijn tenen teruggroeien. Je hebt de mogelijkheid om de windvlagen te gebruiken om snel omhoog te klimmen naar het juiste gedeelte van het pad.

Waarom glijdt het niet gewoon helemaal naar de tempel?

De Banneling is echter geen passief monster en stuurt gevaarlijke energiegolven over de grond om je aan te vallen. Hij begint deze aanvallen op te laden, waarbij zijn lichaam rood kleurt, door zijn voet op te tillen en dan de grond te slaan.

Deze aanvallen komen vaker voor naarmate het gevecht vordert, dus zorg ervoor dat je de staminabalk in de gaten houdt of een staminadrankje neemt.

Je moet het zegel drie keer in het hoofd van De Banneling terugslaan, alvorens je het gevecht wint, en via een hemelstraal De Banneling weer in de grond verzegeld.

Repareer de zegel om tijdelijk De Banneling te verslaan.

Daarna is het tijd om de Eiland der Liederen te bezoeken en daarna moet je het heilig water vinden, zodat je toegang krijgt tot het Eeuwenoud reservoir.

Strategie voor het tweede gevecht tegen De Banneling in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Je tweede gevecht tegen De Banneling in Skyward Sword is vlak na het uitspelen van het Vuurheiligdom, de zesde kerker.

Voor je dit gevecht start, raden we aan om een energiedrankje in de Skyloft bazaar te kopen want je gaat veel rondlopen. Wanneer je je voorbereid hebt, keer je terug naar de bodem van de put in de Verzegelde Vallei om je gevecht tegen De Banneling te starten.

Je tweede gevecht tegen De Banneling is vrij gelijkaardig aan de eerste. Vernietig zijn tenen om hem te doen vallen, zodat je de zegel terug in zijn hoofd kan slaan. Herhaal dit proces drie keer om De Banneling terug te verzegelen.

Deze keer zal De Banneling een stuk sneller wandelen en met elke stap dat hij zet kwade energie uitzenden. Hierdoor is het moeilijker om zijn tenen te bereiken. We raden aan om eerst zijn achterste tenen kapot te slaan, voordat je naar de voorste gaat. Zo zal je je tijd en levensbalk besparen.

De grootste verandering is dat De Banneling deze keer besloten heeft om armen te groeien.

De Banneling zal deze armen gebruiken om zichzelf aan de rand van de put op te trekken. Dat wil je niet laten gebeuren want dan is het monster meteen een stuk dichter bij de Verzegelde Tempel. Gelukkig kan je de Groosenator gebruiken om dit te voorkomen.

Wanneer De Banneling begint te klimmen, verander je naar de Groosenator en mik je op één van zijn handen.

Hiermee vernietig je minstens één van de vingers van De Banneling. Hij zal even stoppen met bewegen van de pijn. Keer vervolgens terug naar Link en ga snel zoveel mogelijk van zijn tenen vernietigen voordat De Banneling terug begint te bewegen.

Afhankelijk van hoe je gevecht tegen De Banneling gaat, kan het zijn dat je ook de handen van het monster moet bombarderen terwijl hij aan het wandelen is. Je zal hem dan gelukkig wel nog stunnen.

Mik op de armen van De Banneling.

Het is belangrijk te weten dat je niet alle vingers van De Banneling hoeft te vernietigen om hem te verslaan en dat als Link schade oploopt terwijl je de Groosenator gebruikt, je automatisch terug controle over Link krijgt.

Wanneer je De Banneling succesvol omver krijgt, dan zal je ontdekken dat zijn lichaam een stuk groter is dan voorheen. Dit betekent dat je de windhozen moet gebruiken om te reizen rond zijn lichaam om de zegel te bereiken. Vergeet niet je stamina in de gaten te houden!

Gebruik de wind om De Banneling te bereiken.

Zodra De Banneling terug verzegeld is moet je terugkeren naar de Verzegelde Tempel en, na het verkennen van het verleden, is het tijd om terug te keren naar Skyloft zodat je tegen Bilocyte kan gaan vechten..

Strategie voor het derde gevecht tegen De Banneling in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Het derde gevecht tegen De Banneling in Skyward Sword vindt plaats na het verslaan van Bilocyte.

Voordat je naar De Banneling vertrekt is het slim om nog snel een energiedrankje van de drankjeswinkel in Skyloft te kopen. Deze komt waarschijnlijk wel van pas.

Wanneer je in de Verzegelde Vallei arriveert, zal Ganderd je informeren dat de zegel terug aan het breken is. Ga dus opnieuw naar de bodem van de put om het gevecht te starten.

In dit laatste gevecht van Link tegen De Banneling is de snelheid van zijn wandelen en energiestoten een stuk hoger. De Banneling heeft nu ook een staart, waardoor het opnieuw moeilijker is om zijn tenen te bereiken.

Let op voor z'n staart!

Daarom zal je de Groosenator willen gebruiken van zodra je kan. Wanneer De Banneling even stunned is, kan je zijn tenen vernietigen en de zegel terug op zijn plaats slaan.

De Banneling zal nu de put uit proberen vliegen, dus keer terug naar de Groosenator en draai tot je De Banneling kan raken. Met één volle lading zal De Banneling vallen, en dan kan je als Link die zegel terug in zijn hoofd slaan.

Vervolgens zal De Banneling opnieuw proberen vliegen, maar deze keer heeft Ganderd geen toegang meer tot zijn bommen. Je zal dus de windhozen moeten gebruiken om de top van de put te bereiken en naar de Groosenator te sprinten.

Loop naar de Groosenator!

Daar aangekomen praat je met Ganderd en klim je in de katapult. Mik op het hoofd van De Banneling zodat je veillig kan landen en een laatste keer de zegel terug in zijn hoofd kan slaan.

En zo eindigt het laatste gevecht tegen De Banneling. Nu kan je je focussen op het vervolledigen van het Heldenlied door de drie draken te bezoeken. Hoe je dat doet beschrijven we verder in de Skyward Sword walkthrough met gids en tips.

Veel succes met het verslaan van De Banneling!

Read this next