Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zelda: Skyward Sword - Hartstukjes: overzicht van alle locaties van Hartstukjes en Levensmedailles

Zo vind je elk Hartstukje in Skyward Sword.

Hartstukjes verzamelen in The Legend of Zelda: Skyward Sword verhoogt Link zijn health en helpen je overleven in de gevaarlijke wereld van Hyrule.

Je kan Link's hartjesbalk op verschillende manieren vergroten. Door vier hartstukjes te verzamelen krijg je een volledig hartje bij. Ook krijg je een extra hartje na het verslaan van een baas en zijn er ook twee Levensmedailles te vinden.

Hieronder beschrijven we waar elk Hartstukje te vinden is in Skyward Sword en ook alle levensmedailles locaties.

Op deze pagina:

Hartstukjes Locaties:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailer

Als je graag meer te weten wilt komen, check dan zeker onze Skyward Sword walkthrough met gids en tips.

Locaties Hartstukjes, Hartjes en Levensmedailles in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Health wordt in de Zelda-games weergegeven door middel van hartjes die weergegeven worden in de linkerbovenhoek van je scherm. In Skyward Sword start je de game met 6 hartjes, maar dat aantal kan je verhogen door Hartstukjes, Hartjes en Levensmedailles te vinden.

Hartjes verhogen je health met een volledig hart per keer. Je kan er zes verzamelen door bazen te verslaan, zoals Ghirahim in de Tempel der Bezinning en Scaldera in de Tempel der Aarde.

Daarnaast zijn er in alle locaties van het oppervlak en het Hemelrijk Hartstukjes te vinden. Als je vier Hartstukjes gevonden hebt, krijg je een volledig Hartje bij in je health-balk. In totaal zijn er 24 Hartstukjes te verzamelen in Zelda: Skyward Sword.

Als laatste kan je ook nog twee extra hartjes toevoegen aan Link's health door twee Levensmedailles in je Buidel te steken. Maar let op, want als je deze Levensmedailles weer uit je Buidel haalt, dan raak je die extra Hartjes ook meteen weer kwijt.

De eerste Levensmedaille kan je simpelweg kopen in Beedle's Wolkenwinkel voor 800 Rupees. Deze is wel niet meteen bij de start van de game te kopen, je moet eerst andere items kopen in zijn winkel en na een tijd is deze Levensmedaille daar te vinden.

De tweede vind je door het Godinnenblok in het zuidwesten van Lanayru's mijnbouwcentrum te raken met een Hemelstraal. Om dit Godinnenblok te bereiken, heb je wel de Grijpklauwen nodig. Die laatste krijg je wanneer je het Rijk der Stilte-gedeelte in de Lanayru-woestijn voltooid.

Je krijgt de Levensmedaille als je de kist ten westen van de ingang de Lanayru-woestijn, net naast Preteiland, opent. Daal de klimop af naast de gele bloemen, en je ziet de kist die je moet hebben.

Open deze kist om de tweede Levensmedaille te krijgen.

Locaties van Hartstukjes in Skyloft in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Er zijn in totaal zes Hartstukjes te vinden in Skyloft in Skyward Sword.

Het eerste kun je vinden door de Dankbaarheidskristallen te ontgrendelen door met Vleros te praten. Als je tien Dankbaarheidskristallen aan hem geeft, dan zal hij je belonen met een Hartstukje.

Om het tweede Hartstukje te krijgen, moet je eerst de Dankbaarheidskristallen ontgrendelen en twee nachten op rij naar Federik zijn kamer gaan. Tijdens beide bezoekjes moet je aan hem een energiedrankje geven. Op de derde nacht krijg je vervolgens van hem 5 Dankbaarheidskristallen. Je moet ook de Boog hebben die je op de Zandvaarder krijgt.

Wanneer deze voorwaarden zijn vervult, zal Federik buiten de Trainingsruimte op je wachten en een nieuwe minigame aanbieden: Pompoenschieten.

Om het Hartstukje te krijgen van Federik, moet je meer dan 600 punten krijgen in deze minigame. Hier is wat oefening aan de orde want je moet de pompoenen opeenvolgend raken om een hoge score te halen. Elke game kost Dat doe je door de pompoenen opeenvolgend te raken en een hogere score te behalen, veel oefenen is hier aan de orde! Telkens je Pompoenschieten wil spelen moet je wel 20 Rupees betalen. Federik heeft daar een mooi zaakje opgezet.

Voor het derde Hartstukje, moet je eerst de Waterdrakenschub - die je krijgt als je het Rijk der Stilte in het Faron-woud voltooid hebt - in handen hebben en het Godinnenblok activeren dat je vind op de meest oostelijke zandheuvel van de Eldin Vulkaan.

Hier vind je het Godinnenblok.

Om het Godinnenblok te bereiken, moet je de windvlaag aan de linkerkant gebruiken om het eerste platform te bereiken. Daar kan je vervolgens omlaag springen naar het platform onder je en het blok vinden.

Vlieg met de windvlaag naar boven en val dan naar beneden om het Godinnenblok te bereiken.

Als je dit hebt gedaan, ga je terug naar de Skyloft en zwem je in de tunnel onder het huis aan het meer. Zo kom je terecht in een opslagruimte met twee kisten: één die geactiveerd werd door het Godinnenblok met het hartstukje in, en nog een kist met 100 Rupees.

Ga door deze tunnel onder het water.

Voor het volgende Hartstukje heb je de Grijpklauwen nodig. Die krijg je als je de Rijk der stilte in de Lanayru-woestijn hebt gedaan. Daarna moet je het dak van de Ridderacademie op en gebruik de Grijpklauwen op dit gedeelte van de schoorsteen.

Via een kruipruimte kan je nu in Zelda haar slaapkamer terecht komen en het Hartstukje uit haar kast pakken. Beetje raar van je, Link.

Om het vijfde Hartstukje in Skyloft te vinden, moet je eerst het Godinnenblok activeren in het Piratennest. Je moet eerst deze mini-kerker uitspelen en op het einde de Grijpklauwen gebruiken op de plek boven de deur waarlangs je het Piratennest verlaat. Zo kom je terecht bij dit Godinnenblok.

Je kunt de bovenkant van het Piratennest bereiken door gebruik te maken van de Grijpklauwen.

Keer nu terug naar Skyloft, en ga naar de ingang van de Watervalgrot. Daar zie je een reeks eilanden die je kan bereiken met je Grijpklauwen. Bereik zo de top van de waterval waar nu een kist is met een Hartstukje erin.

Gebruik de klimop om de top van de waterval te bereiken.

Het laatste Hartstukje in Skyloft kan je kopen van Beedle voor 1600 Rupees. Je moet wel eerst verschillende andere items van hem kopen voordat dit Hartstukje beschikbaar wordt. Handige tip trouwens: als je Beedle's insectenkooi vindt, dan laat Beedle je één van zijn voorwerpen aan de helft van de prijs kopen. Je kan dit Hartstukje op deze manier dus ook 'maar' 800 Rupees kopen.

Locaties van Hartstukjes in de Oranje Poen in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Er zijn twee Hartstukjes te vinden in De Oranje Poen. Je vindt De Oranje Poen in het zuidoosten van Skyloft in Skyward Sword.

Voor het eerste Hartstukje moet je op het balkon van de tweede verdieping van de herberg rollen tot de kroonluchter naar beneden valt. De waard zal kwaad op je zijn, maar je kan wel lekker het Hartstukje oprapen.

Het tweede Hartstukje kan je pas nemen als je de Harp hebt gekregen na het voltooien van Lanayru's mijnbouwcentrum. Na het breken van de kroonluchter voor het eerste Harstukje zal de waard namelijk zo kwaad op je zijn dat hij je een reeks opdrachten geeft om het goed te maken.

Ga eerst dus praten met de eigenaar van De Oranje Poen. Deze geeft je als eerste opdracht om in minder dan vijf minuten lekker warme pompoensoep te leveren aan Aerend in de Trainingsruimte van de Ridderacademie in Skyloft. Hiervoor heb je wel een lege fles nodig.

Keer na de soep te leveren terug naar De Oranje Poen voor je volgende opdracht. Nu moet je een stapel pompoenen van het veld naar de opslagschuur dragen, zonder ze te laten vallen.

Wanneer dat gedaan is, ga je 's nachts naar De Oranje Poen en laat de eigenaar je kiezen uit twee bedden om in te slapen. Wanneer de nacht gearriveerd is praat je nog eens met de eigenaar. Hij vraagt je om de zingende Kala te begeleiden met je Harp.

Hierbij moet je je afstemmen om de richting waarin de klanten wuiven. Maar op zich maakt het niet uit hoe goed of slecht je prestatie hier is, het Hartstukje ontvang je sowieso.

Locaties van Hartstukjes in het Hemelrijk in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Er zijn in totaal vijf Hartstukjes te vinden in het Hemelrijk van Skyward Sword.

Om het eerste Hartstukje in het Hemelrijk te vinden, moet je het Godinnenblok aan de buitenkant van de Tempel der Bezinning activeren.

Je kunt de kist met het Hartstukje vervolgens vinden op een eiland ten zuiden van de ingang van het Faron-woud.

Om de kist met het tweede Hartstukje in te openen, moet je het Godinnenblok vlakbij de Tempel des Tijds, in de Lanayru-woestijn, activeren. Dat doe je door deze met een Hemelstraal te raken terwijl je voorbij het Godinnenblok rijdt met een mijnkarretje.

De kist bevind zich nu op het eiland van Beedle. Deze kan je vinden in de noordoostelijke hoek van het Hemelrijk.

Daar vind je de kist met een Hartstukje.

Voor het volgende Hartstukje moet je een van de Godinnenblokken in het Faron-woud activeren. Om dat blok te vinden, heb je wel de Grijpklauwen nodig.

Eens je dat item hebt, ga je terug naar het Faron-woud en begeef je je daar naar de wortel boven de vijver aan de voet van de grote boom. Hier kun je de Grijpklauwen gebruiken om het Godinnenblok te bereiken.

Bij je terugkeer naar het Hemelrijk kun je de kist vinden op een eiland ten oosten van de ingang van de Lanayru-woestijn. Vlieg boven het eiland, en laat je vallen. Vervolgens kan je de Grijpklauwen gebruiken om bij de kist te geraken.

Voor het vierde Hartstukje moet je naar het gebied met de waterval gaan op de Vulkaantop. In dit gebied heb je een diepe kloof. Links van het platform waar je van kan springen heb je een grote stenen zuil. Achter deze zuil ligt het platform met het Godinnenblok.

Het Godinnenblok ligt achter deze pilaar.

De makkelijkste manier om dat blok te bereiken, is door langs rechts rond de stenen pilaar te gaan. Gebruik daarna je Grijpklauwen op de klimop om dit platform weer te verlaten.

Nu kan je de net verschenen kist vinden op het eiland ten zuidwesten van het Eiland der Liederen in de Donderwolk. Om de kist te bereiken, moet je naar de top van de toren klimmen en je daarna laten vallen naar de richel onder je.

Daar vind je de kist met het Hartstukje.

Het laatste Hartstukje, dat je kunt vinden in het Hemelrijk, is het enige waarvoor je niet eerst een Godinnenblok moet activeren. In plaats daarvan moet je Dodoh op het Preteiland bezoeken nadat je voor de eerste keer het Eiland der Liederen hebt bezocht en de Dankbaarheidskristallen hebt ontgrendeld.

Preteiland.

Hij raakte zijn roulette kwijt en nu is het aan jou om het te vinden! Om dat te doen, moet je naar de ingang van de Lanayru-woestijn, die zich direct naast de ingang van de Lanayru-mijn bevindt.

Hier moet je op het Chronokristal in de buurt slaan, of het activeren met een bom, om terug te keren naar dat gebied in het verleden. Vervolgens is het mogelijk om via de klimop en de richel vlakbij de roulette te bereiken. Met de Schrootbot in je kielzog kun je nu terugkeren naar Dodoh.

Ga over de richel om de roulette te vinden.

Nu je zijn roulette hebt teruggebracht, zal je Dodoh zijn minigame op Preteiland ontgrendelen en daarmee vijf Dankbaarheidskristallen verdienen.

Om het Hartstukje te winnen, moet je door alle vijf de ringen vallen op het 50 Rupee-platform. Daarvoor heb je wat geluk en oefening nodig. Het is dus een goed idee om Preteiland te bezoeken met een goedgevulde zak vol Rupees.

Om te landen op het 50 Rupee-platform heb je wat geluk nodig.

Locaties van Hartstukjes in de Verzegelde Vallei in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Je kunt maar een Hartstukje vinden in de Verzegelde Vallei van Skyward Sword.

Om het te vinden moet je De Banneling voor de eerste keer verslaan en via de Goron-archeoloog meer te weten komen over de Godinnenmuren.

Nadien moet je de Godinnenmuur, vlakbij de Verzegelde Tempel, activeren wanneer de Goron in de buurt is. Hij geeft je dan een tip over wat je op de Godinnenmuur moet tekenen.

Teken het correcte symbool op de muur om het Hartstukje te ontvangen.

Als je dat doet, dan geeft hij je een Hartstukje!

Locaties van Hartstukjes in het Faron-woud in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Er zijn twee Hartstukjes verstopt in het Faron-woud van Skyward Sword en het eerste kun je al meteen krijgen wanneer je het woud voor het eerst betreedt.

Als je naar de vijver aan de voet van de grote boom gaat, dan kun je het Hartstukje zien liggen op het platform boven het water. Om eraan te kunnen, moet je naar het naburige strakke touw gaan en erover lopen.

Wandel over het strakke touw om het Hartstukje te bereiken.

Het tweede Hartstukje ontvang je nadat je de Bommenzak in de Tempel der Aarde krijgt.

Met een voorraad bommen, moet je naar de boom gaan waar je voor de eerste keer met Machi de Kikwi een gesprek voerde. Op de weg hier naartoe zie je, aan de rechterkant, een muur die je kan opblzen met een bom. Daar achter vind je het Hartstukje.

Neerhalen die muur!

Locaties van Hartstukjes in de Tempel der Bezinning in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Je vindt een Hartstukje bij het verkennen van de Tempel der Bezinning in Skyward Sword, maar je moet eerst de Kever bezitten.

Eens je dat handige voorwerp hebt, wandel dan rond de koepel waarin je met Stalfos hebt gevochten tot je tralies ziet waar het Hartstukje achter verstopt zit.

Het Hartstukje zit vast achter deze tralies.

Nu moet je de kever vrijlaten en hiermee de edelsteen bovenaan de koepel raken zodat de tralies daalt en je aan het Hartstukje kunt.

Locaties van Hartstukjes in de Eldin Vulkaan in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Er wacht een Hartstukje op je in de Eldin Vulkaan van Skyward Sword. Om het te vinden, moet je de platformen vlakbij de brug beklimmen.

Het enige dat je nu moet doen is het pad rondom volgen tot je het Hartstukje bereikt.

Locaties van Hartstukjes in de Lanayru-woestijn in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Je kunt een Hartstukje vinden in de noordoostelijke hoek van de Lanayru-woestijn in Skyward Sword.

Op dedezei plek vind je een breekbare muur.

Om het Hartstukje te bereiken, moet je naar een platform in het noordoosten van Lanayru's mijnbouwcentrum gaan. Daar is een breekbare muur die je kan neerhalen met een bom.

Deze muur moet je hebben.

Volg de doorgang, terwijl je Gele Chuchus uitschakelt, tot je bij een kist met het Hartstukje in uitkomt.

Locaties van Hartstukjes op de Zandvaarder in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Om het Hartstukje op de Zandvaarder in Skyward Sword te vinden, moet je eerst Screvo verslaan, zodat je ook de Boog hebt.

Met die boog in de aanslag, kun je via het Chronokristal boven op de centrale mast, het schip naar het verleden toveren. Vervolgens klim je op deze centrale mist en ga je met de kabelbaan naar de achterkant van het schip.

Hier kan je met de Grijpklauwen naar de achterkant van het schip, waar je een kist met een Hartstukje vindt.

Gebruik je Grijpklauwen om naar de achterkant van de Zandvaarder te klimmen.

Locaties van Hartstukjes in de Lanayru-zandzee in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Om het enige Hartstukje in de Lanayru-zandzee in Skyward Sword te vinden, moet je eerst de Zandvaarder uitspelen.

Wanneer je dat gedaan hebt, keer je terug naar de Scheepswerf. Daar ontdek je een nieuwe minigame: Roekeloze racebaan. Zoals de naam al doet vermoeden, draait deze minigame rond het racen op sporen van een mijnkarretje doorheen de Scheepswerf.

Om het Hartstukje te krijgen, moet je de moeilijke route in minder dan 65 seconden voltooien. Wees gewaarschuwd - de nodige oefening is hierbij vereist!

Locaties van Hartstukjes in het Vuurheiligdom in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Er is een Hartstukje verstopt in het Vuurheiligdom van Skyward Sword en je vindt deze in het stuk voor de kamer van de eindbaas hier.

In die kamer moet je Mogma Handschoenen gebruiken om in een kamer onder de grond te geraken. Daar activeer je de schakelaar zodat het hekken omlaag krijgt. In deze ruimte is ook een Mogma die van je weg loopt.

Graaf in dat hol en vang de Mogma.

Om het Hartstukje te krijgen, moet je deze Mogma vangen. Dat is erg gemakkelijk met een beetje stealth en sprinten.

Locaties van Hartstukjes op de Vulkaantop in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Om het Hartstukje op de Vulkaantop in Skyward Sword te vinden, moet je naar de grot vlakbij de ingang van het Vuurheiligdom gaan.

Daar zie je aan je rechterkant drie graafplekken. Graaf met je Mogma Handschoenen in de middelste.

Ga in het gat en aan de andere kant zie je het Hartstukje verschijnen.

Locaties van Hartstukjes in de Lanayru-kloof in Zelda: Skyward Sword uitgelegd

Je kunt maar een Hartstukje vinden in de Lanayru-kloof in Skyward Sword. Eerst moet je wel de Donderdraak genezen. Daarna keer je terug naar de kloof en laat de Donderdraak je meedoen aan Lanayru's bliksemduel.

Een onderdeel van deze minigame is dat je kan deelnemen aan een eindbaas-rush, maar dit zonder dat je toegang hebt tot de items in je Buidel. Enkel je health en schild worden telkens overgedragen naar het volgende gevecht tegen een baas. Zorg dus dat je in elke kamer zoveel mogelijk hartjes opraapt.

Je moet minstens vier gevechten winnen om het Hartstukje te krijgen. Je zal het enkel krijgen als je op dat moment besluit om te stoppen met deze mini-game.

Veel succes met het verzamelen van alle Hartstukjes in Skyward Sword en als je nog hulp nodig hebt, lees dan zeker onze Skyward Sword walkthrough.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties