Grand Theft Auto 5 al meer dan 135 miljoen keer verkocht

Is het einde in zicht, of zorgt de volgende consolegeneratie voor een nieuwe boost?

Volgens uitgever Take-Two Interactive is Grand Theft Auto 5 intussen al meer dan 135 miljoen keer verkocht. Dat onthulde CEO Strauss Zelnick aan de aandeelhouders van het bedrijf tijdens de bespreking van de afgelopen kwartaalcijfers.

Hoewel dat cijfer indrukwekkend is, lijkt het aantal verkochte exemplaren toch af te remmen. Drie maanden eerder liet de uitgever immers weten dat er toen 'bijna 135 miljoen exemplaren' waren verkocht. De stijging sindsdien is dus relatief beperkt, terwijl er de afgelopen jaren vaak 5 tot 10 miljoen exemplaren per kwartaal werden verkocht.

Mogelijk vormt de release van GTA 5 op de PS5 en Xbox Series X een verklaring. Daardoor stellen nieuwe geïnteresseerden hun aankoop vermoedelijk uit tot volgend jaar.

Ook voor zijn andere games kan Take-Two Interactive indrukwekkende cijfers voorleggen. Zo is Red Dead Redemption 2 al meer dan 34 miljoen keer verkocht, een stijging van 2 miljoen exemplaren in vergelijking met het vorige kwartaal.

Wil je de straten van Los Santos onveilig maken? Hier vind je alle nodige GTA 5 cheats.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

GTA Online trailer bevat mogelijk hint naar GTA 6

Wordt het lange wachten binnenkort beloond?

Nieuwe Cyberpunk 2077 trailer toont ray tracing in de game

De toekomst zag er nog nooit zo reuskleuring uit.

GTA 6 zal waarschijnlijk meer dan 60 euro kosten

Take-Two denkt dat het meer verdient.

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread