Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 save game overdragen van PS4 naar PS5 en Xbox One naar Xbox Series X/S

Los Santos is gearriveerd op de PS5 en Xbox Series X/S

Je GTA 5 save van PS4 naar PS5 of van de Xbox One naar Xbox Series X / S overgedragen is gelukkig erg gemakkelijk.

De tijd dat de overdracht van een save game in beslag neemt, hangt af van de grootte van het bestand. Daarnaast moet je voor dit proces ook een Rockstar Social Club-account hebben en moet je begonnen zijn aan de singleplayer-verhaallijn met Franklin, Michael en Trevor.

Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe je je GTA 5 save overzet, zodat je niet al te veel tijd verliest en snel kunt terugkeren naar Los Santos.

Je GTA 5 save overdragen van PS4 naar PS5 en van Xbox One naar Xbox Series X/S uitgelegd

GTA 5 save data van de PS4 naar PS5 of van de Xbox One naar Xbox Series X/S overdragen, gaat bij beide consoles op exact dezelfde manier in zijn werk. Verder is het ook mogelijk om data over te dragen naar een andere console-familie, dus bijvoorbeeld van de PS4 naar de Xbox Series X/S.

Als eerste moet je een Rockstar Social Club-account hebben die gelinkt is aan je PlayStation Network-account of aan je Xbox Network Gamertag. Al het bovenstaande kun je gemakkelijk via de Rockstar Social Club-website doen.

Je moet ook opnieuw begonnen zijn aan de GTA 5 singleplayer-verhaallijn en de Prologue hebben doorlopen.

Wanneer je een Rockstar Social Club-account hebt aangemaakt en ingelogd bent, start de game dan op en open het hoofdmenu van de Story Mode.

Scroll dan vervolgens in de 'Game' tab naar de 'Upload Save Game'-optie. Vervolgens kies je het te uploaden bestand uit de volledige lijst van al je GTA 5 saves.

Selecteer het gewenste opslagbestand en wacht tot de upload voltooid is - de duur van de upload hangt af van de grootte van het bestand.

Je kunt maar een save game per platform uploaden. Als je er toch meerdere uploadt, dan wordt het vorige opslagbestand overschreven.

Als de upload klaar is, dan kun je via de 'Upload Save Game'-optie gemakkelijk zien welk opslagbestand je hebt geupload.

Nu is het tijd om naar de andere console te gaan!

Start GTA 5 eerst op de andere console op en selecteer dan de Story mode. Als je de Story Mode van GTA 5 nog niet hebt aangeschaft op die console, dan zul je het moeten kopen.

Duw op 'Resume Story' in de 'Story'-tab en vervolgens zal de 'Download Save Game Data'-optie op je scherm verschijnen. Controleer of je het juiste opslagbestand hebt gekozen en selecteer vervolgens het te downloaden bestand.

Als de download klaar is, dan kun je op deze console aan de slag met GTA 5! De trofeeën die je eerder kon vrijspelen, worden ook overgedragen waardoor je ze niet opnieuw moet ontgrendelen.

Veel plezier in Los Santos!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties