Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Zo werken overdraagbare saves in GTA 5 voor PS5 en Xbox Series X/S

Story Mode-progressie nu al overdraagbaar.

Rockstar onthult op zijn blog hoe je save files in Grand Theft Auto 5 en GTA Online naar de PlayStation 5 en Xbox Series X/S kunt overdragen. Vanaf nu kun je de gemaakte progressie in de story mode al uploaden naar de Rockstar Games Social Club.

Om de gemaakte progressie van de story mode te uploaden, ga je naar de Upload Save Game-optie in de game tab van het pauzemenu. Rockstar benadrukt dat spelers maar één save-bestand per platform kunnen overdragen naar Social Club en dat die uploads maar 90 dagen te downloaden zijn op de PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

Bij de GTA Online next-gen release en GTA 5 next-gen release op 15 maart is het verder ook mogelijk om je GTA Online personages te uploaden naar de Social Club. Na die overdracht kun je je GTA Dollars, progressie, stats, voertuigen, eigendommen, wapens, kleren en door spelers gemaakte jobs gebruiken in de next-gen versie.

De ontwikkelaar benadrukt dat je alle eerder genoemde zaken van GTA Online enkel naar dezelfde consolefamilie kunt overdragen. Dus van PlayStation 4 naar PlayStation 5 of van Xbox One naar Xbox Series X/S.

In ander GTA-gerelateerd nieuws onthulde Take-Two Interactive eerder dat de Grand Theft Auto-reeks goed is voor meer dan 370 miljoen keer verkochte exemplaren.

Op GTA 5 voor PS5 en Xbox Series X/S zullen natuurlijk ook weer de GTA 5 cheats bruikbaar zijn.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties