Skip to main content

GTA 6 hacker is niet in staat om terecht te staan voor zijn daden

Krijgt een staartje.

De tiener die eerder dreigde om de volledige Grand Theft Auto 6 source code online te verspreiden en al even in de jeugdgevangenis zit, is niet in staat om terecht te staan voor zijn daden.

Naast Rockstar hackte en chanteerde Arion Kurtaj ook een reeks andere bedrijven zoals Revolut, Uber en Nvidia. Omdat een psychiater vindt dat hij niet in staat is om terecht te staan voor die daden, kan hij er dus ook niet schuldig voor worden bevonden.

Een jury moet in plaats daarvan bepalen of hij de misdaden wel of niet heeft gepleegd. Kurtaj zelf krijgt naar alle waarschijnlijkheid psychiatrische begeleiding.

Bekijk op YouTube

Buiten Kurtaj staat er volgens Reuters nog een tiener terecht voor dezelfde daden. Die tiener heeft niets te maken met het hacken van Rockstar, maar maakte zich wel meerdere keren schuldig aan fraude, chantage en het illegaal gebruiken van een computer.

In ander Grand Theft Auto 6-nieuws doen er al even geruchten de ronde dat 50 Cent betrokken is bij de ontwikkeling van GTA 6 en dat Grand Theft Auto 6 mogelijk in 2024 uitkomt.

Read this next