Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 6 hacker is niet in staat om terecht te staan voor zijn daden

Krijgt een staartje.

De tiener die eerder dreigde om de volledige Grand Theft Auto 6 source code online te verspreiden en al even in de jeugdgevangenis zit, is niet in staat om terecht te staan voor zijn daden.

Naast Rockstar hackte en chanteerde Arion Kurtaj ook een reeks andere bedrijven zoals Revolut, Uber en Nvidia. Omdat een psychiater vindt dat hij niet in staat is om terecht te staan voor die daden, kan hij er dus ook niet schuldig voor worden bevonden.

Een jury moet in plaats daarvan bepalen of hij de misdaden wel of niet heeft gepleegd. Kurtaj zelf krijgt naar alle waarschijnlijkheid psychiatrische begeleiding.

Buiten Kurtaj staat er volgens Reuters nog een tiener terecht voor dezelfde daden. Die tiener heeft niets te maken met het hacken van Rockstar, maar maakte zich wel meerdere keren schuldig aan fraude, chantage en het illegaal gebruiken van een computer.

In ander Grand Theft Auto 6-nieuws doen er al even geruchten de ronde dat 50 Cent betrokken is bij de ontwikkeling van GTA 6 en dat Grand Theft Auto 6 mogelijk in 2024 uitkomt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties