Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

GTA 5 meest winstgevende entertainmentproduct aller tijden

Laat Avatar ver achter zich.

Grand Theft Auto 5 is volgens analisten van MarketWatch het meest lucratieve entertainmentproduct aller tijden.

Blockbuster Avatar is met een opbrengst van 2,8 miljard dollar de meest winstgevende film aller tijden. Dat is echter een stuk minder dan Grand Theft Auto 5. Sinds de lancering in september 2013 heeft de game ongeveer 6 miljard dollar opgebracht.

Voor dit onderzoek is overigens de opbrengst uit microtransacties in GTA Online niet meegenomen. De daadwerkelijke opbrengst van Grand Theft Auto 5 ligt in werkelijkheid waarschijnlijk vele malen hoger.

De verkoopcijfers van concurrerende gameseries vallen ook in het niet bij die van Grand Theft Auto 5. Zo zijn Call of Duty: Black Ops en Call of Duty: Modern Warfare 3 respectievelijk 24,2 miljoen en 26,5 miljoen keer verkocht. Ter vergelijking: Grand Theft Auto 5 is 90 miljoen keer verkocht.

Het succes van GTA 5 heeft uitgever Take-Two Interactive ook op de beurs geen windeieren gelegd. Zo is een aandeel van het moederbedrijf van Rockstar Games in nog geen vijf jaar tijd ruim vijf keer zoveel waard geworden.

Er is meer Rockstar-gerelateerd nieuws. Zo heeft het bedrijf onlangs een rechtszaak tegen Lindsay Lohan gewonnen. Daarnaast staat dit najaar de Red Dead Redemption 2 release voor de boeg. Grand Theft Auto 6 lijkt dus slechts een kwestie van tijd.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Grand Theft Auto V

Video Game

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties