Valve sluit achterpoortje om games aan lagere prijs te kopen

Achterpoortje volledig op slot.

Valve maakt bekend dat het een achterpoortje op Steam sluit dat ervoor zorgde dat gebruikers games goedkoper konden aanschaffen dan de bedoeling was.

Via het achterpoortje was het mogelijk om een VPN-verbinding te gebruiken en een afgeprijsde game in een ander land te kopen. Dat is bijvoorbeeld wat er gebeurde met pre-orders voor Horizon Zero Dawn.

De kostprijs van die game was via de Argentijnse versie van Steam veel lager, waardoor VPN-gebruikers de pc-versie van de game tegen een sterk verlaagde prijs konden kopen. Als reactie werd de kostprijs van Horizon Zero Dawn snel verhoogd.

Omdat het bovenstaande tegen de gebruikersovereenkomst van Valve ingaat, verplicht het bedrijf gebruikers vanaf nu om games te kopen via de betaalmethodes van dat land, bijvoorbeeld door een geldige creditcard te gebruiken. Als je verhuist, is het uiteraard wel nog steeds mogelijk om je land te wijzigen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Sony geeft drie gratis PlayStation VR-games weg

Ter ere van de vijfde verjaardag van PlayStation VR.

Deze games komen in oktober naar Xbox Game Pass

Met onder andere Back 4 Blood en Destiny 2: Beyond Light.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread