Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve verhelpt Steam Deck stick drift met update

Drijft niet meer weg.

Valve heeft de stick drift van het Steam Deck verholpen met een update. Dat meldt designer Lawrence Yang op Twitter.

Op dinsdag 1 maart dook er op Reddit een filmpje op waarin te zien is dat de hybride pc last heeft van stick drift, ofwel een probleem met de joystick die bewegingen blijft waarnemen zonder dat je hem effectief aanraakt.

Lawrence Yang meldt nu dat Valve het probleem heeft onderzocht en ontdekte dat de oorzaak bij de 'deadzone regressie' ligt. Om dit toch wel vervelende foutje op te lossen, rolt Valve nu een nieuwe gratis update uit.

Eerder dook een gelijkaardige probleem ook al op bij de controllers voor de PlayStation, Nintendo Switch en Xbox One. Naast gebruikers begonnen meerdere organisaties zich met het probleem bezig te houden.

Zo maakte de Europese Unie in januari 2021 bekend dat hij eventueel actie zou ondernemen tegen Nintendo nadat hij 25.000 Switch Joy-Con klachten ontving. In april 2021 werd nog een rechtszaak rond Xbox stick drift buiten de rechtbank geregeld.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Steam

PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties