Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Valve waarschuwt dat Steam Deck niet goed werkt bij hoge temperaturen

Van throttle problemen tot uitschakelen.

Valve waarschuwt eigenaars van een Steam Deck voor prestatieproblemen wanneer je de handheldconsole bij hoge temperaturen gebruikt. In het slechtste geval zal de console zichzelf uitschakelen

Daarnaast kunnen er ook 'throttle problemen' opduiken, wat betekent dat de prestaties van je Steam Deck lager liggen dan verwacht. Volgens Valve presteert de console het best in buitentemperaturen tussen 0 en 35 graden.

De APU van de console draait goed op temperaturen tot 100 graden. Nadien treden de throttle problemen op en vanaf 105 graden schakelt de console zichtzelf uit. In buitentemperaturen boven de 35 graden worden die grenzen al snel bereikt.

Eerder waarschuwde Nintendo om niet op je Switch te spelen als het buiten te warm is. Ook die console presteert niet zoals verwacht wanneer het buiten warmer dan 35 graden is.

Getagged als
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties