Skip to main content

Technisch probleem veroorzaakt geblokkeerde Steam Deck installaties

Valve geeft duidelijkheid en komt met oplossing.

Valve meldt dat een technisch probleem ervoor zorgde dat een gebruiker Demon Gaze Extra niet kon installeren op het Steam Deck. Het bedrijf kent de oorzaak van het probleem en werkt aan een oplossing.

Op 26 april kloeg een gebruiker dat hij de onlangs uitgebrachte JRPG Demon Gaze Extra niet rechtstreeks kon downloaden op zijn Steam Deck. Daardoor was hij genoodzaakt om de titel eerst te downloaden op de pc en de bestanden daarna over te zetten naar de hybride pc.

Valve laat nu weten dat een technisch probleem bij een Steam Deck-functie de bovenstaande situatie veroorzaakte. Normaal gezien zorgt de functie ervoor dat ontwikkelaars bepaalde zaken uitsluitend kunnen toevoegen aan de Steam Deck-versie van een game. Daardoor kan de port op de hybride pc over andere grafische instellingen beschikken. Valve heeft die functie nu aangepast zodat studio's in de toekomst niet meer onbewust hetzelfde probleem kunnen veroorzaken.

In ander Steam Deck-gerelateerde nieuws ontdek je dat Valve nog steeds feedback vraagt op geverifieerde games voor het Steam Deck

Read this next