Red Dead Redemption 2 Legendary Animals - Alle locaties en hoe je het beste op ze kunt jagen

Beestenboel.

Legendary Animals zijn de meest bijzondere dieren die je in Red Dead Redemption 2 in het wild aantreft. Ze vereisen een iets andere aanpak dan het jagen voor perfecte skins, maar het principe blijft hetzelfde. De beloningen zijn in ieder geval de moeite waard.

Op deze pagina lees je onder meer:

Red Dead Redemption 2 Legendary Animals ontgrendelen

Er zijn in totaal 16 legendarische dieren in Red Dead Redemption 2, maar slechts 10 daarvan kun je direct jagen en vangen nadat je na Chapter 1 de berg verlaat.

Drie Legendary Animals zitten in een specifieke verhaalmissie of zijn onderdeel van de Hunting Challenge:

 • Legendary Bharati Grizzly Bear wordt na Chapter 2 missie Exit Pursued By a Bruised Ego ontgrendeld.
 • Legendary Bullgator is onderdeel van Chapter 4 missie Country Pursuits.
 • Legendary Giaguaro Panther wordt ontgrendeld zodra je rang 9 in de Master Hunter challenges bereikt.
red_dead_redemption_2_legendary_animal_1

De andere drie bevinden zich in het gebied ten zuidwesten van de map en zijn pas beschikbaar nadat de premie in Blackwater is opgeheven. Om dit te doen, moet je Chapter 6 voltooien en het Epilogue bereiken. Deze drie legendarische dieren zijn:

 • Legendary Cougar komt na Chapter 6.
 • Legendary Pronghorn komt na Chapter 6.
 • Legendary Tatanka Bison komt na Chapter 6.

Red Dead Redemption 2 Legendary Animals voorbereidingen

Alle legendarische dieren zijn verder ontwikkeld dan dat je van de andere dieren in Red Dead Redemption 2 gewend bent. Sommige zijn daarom ook behoorlijk gevaarlijk als ze je in de gaten hebben.

Bij de Legendary Animals hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over foutloze kills en ongeschonden dierenhuiden. Elk legendarisch dier krijgt een perfecte kwaliteitsbeoordeling, ongeacht hoe je het doodt.

Je kunt dus veel geweld gebruiken, zoals je hele revolver legen of dynamiet gooien. Het eindresultaat is altijd een buit van de hoogste kwaliteit. Het loont echter om voorbereid te zijn voordat je met deze beesten een een-op-een-gevecht aangaat.

SS_RDR2_legend_07
SS_RDR2_legend_08

Zorg er allereerst voor dat je Dead Eye-meter tot de bovenkant gevuld is. Altijd handig bij een verrassingsaanval of verdediging tegen een onverwachte aanval. Het helpt ook om de vierde rank van deze core te bereiken, zodat je kunt zien welke organen fataal zijn. Zorg er ook voor dat je enkele krachtige wapens hebt, zoals een boog met verbeterde of giftige pijlen. Een sniper rifle en de meeste shotguns zijn ook erg handig bij doden van Legendary Animals.

Vergeet niet dat deze beesten uniek zijn en je ze maar één keer kunt doden. Zorg ervoor dat je ze na de kill onmiddellijk vilt en neem zowel hun pels als alle unieke items (zoals klauwen, tanden en hoorns) mee, want deze zijn van vitaal belang als je even bijvoorbeeld Talismans wilt maken.

Als je echter een gedode Legendary Animal achterlaat, worden de items automatisch naar de dichtstbijzijnde Trapper gestuurd.

Red Dead Redemption 2 Legendary Animals locaties

Dit gedeelte bevat een lijst van locaties waar zich de Legendary Animals locaties in Red Dead Redemption 2 bevinden. Er komt echter wat meer bij kijken dan enkel ergens naartoe gaan en wachten tot het dier verschijnt. Je moet het beest volgen voordat je een kans krijgt om het te doden.

Om dit te doen, betreed je allereerst het betreffende gebied. De game laat je vervolgens weten dat je het territorium van een legendarisch dier bent binnengegaan.

RDR2_gold

Begin nu het gebied te verkennen totdat een wit vraagteken op de minimap verschijnt (rennen in een wijde cirkel werkt over het algemeen het beste). Dit geeft de eerste van de drie aanwijzingen per dier aan die je moet volgen. Dit geeft in de Eagle Eye-modus een gouden stofpluim boven de plek.

Volg alle drie aanwijzingen. Het is ook belangrijk om te weten dat deze unieke beesten niet spawnen wanneer er veel activiteit in het gebied is. Het opzetten van een nabijgelegen kamp kan dit probleem enigszins verhelpen.

RDR2_map

Hier zijn alle Legendary Animals locaties:

 1. Legendary White Bison locatie
 2. Legendary Wolf locatie
 3. Legendary Moose locatie
 4. Legendary Bharati Grizzly Bear locatie
 5. Legendary Elk locatie
 6. Legendary Bighorn Ram locatie
 7. Legendary Beaver locatie
 8. Legendary Buck locatie
 9. Legendary Coyote locatie
 10. Legendary Fox locatie
 11. Legendary Bullgator
 12. Legendary Boar locatie
 13. Legendary Giaguaro Panther locatie
 14. Legendary Cougar locatie
 15. Legendary Pronghorn locatie
 16. Legendary Tatanka Bison locatie

Legendary White Bison locatie

Locatie: Lake Isabella, aan de westkant van de Grizzlies.

SS_RDR2_legend_48
SS_RDR2_legend_49
SS_RDR2_legend_50
SS_RDR2_legend_51
SS_RDR2_legend_52
SS_RDR2_legend_53

Bij de noordelijke rand van Lake Isabella vind je de eerste aanwijzing voor deze Legendary Animal (het helpt ook om je hier warm aan te kleden aangezien blootstelling aan kou ten koste van je gezondheid gaat). De eerste aanwijzing is deeltjes vacht op een rots bij de kustlijn.

SS_RDR2_legend_54
SS_RDR2_legend_55
SS_RDR2_legend_56

Er ligt restanten mest boven op een rots die uitsteekt, ten oosten van de eerste aanwijzing. Ga oostwaarts langs de kust om een ​​aantal gebroken stokken te vinden. De legendarische bizon is te vinden in de bomen voor je. Hij is taai, maar niet zo agressief. Gebruik een shotgun, repeater of sniper rifle om hem te vellen.

Legendary Wolf locatie

Locatie: Cotorra Lente, ten westen van de Bacchus-brug.

SS_RDR2_legend_09
SS_RDR2_legend_10
SS_RDR2_legend_11
SS_RDR2_legend_12
SS_RDR2_legend_13
SS_RDR2_legend_14

Dit legendarische dier wordt mogelijk een lastig gevecht, vooral omdat het zich in een gebied bevindt dat grotendeels vlak is en dus zonder veel landschap om in je voordeel te gebruiken. Het gebied staat bekend als de Cotorra Springs, noordwesten van Bacchus Station. De eerste aanwijzing die je nodig hebt, bevindt zich boven het hoofd van de wolfentekening op de kaart.

SS_RDR2_legend_15
SS_RDR2_legend_16

Volg alle drie aanwijzingen (mest, vacht en karkas) en dan begint het gevecht. De wolf loopt ten oosten van de karkas aanwijzing. Bestijg de nabijgelegen rotsformatie, pak je sniper rifle en scan je prooi. Plaats een headshot en de Legendary Wolf, maar ver genoeg weg zodat de wolf niet weet waar je bent en je een tweede schot kunt afvuren. Pas op: dit dier is uiterst gevaarlijk en kan je zelfs doden als het mank loopt. Gebruik Dead Eye met een shotgun voor dichtbij als het je volgt.

Legendary Moose locatie

Locatie: Bluewater Marsh, ten noorden van Lagras.

SS_RDR2_legend_32
SS_RDR2_legend_33
SS_RDR2_legend_34
SS_RDR2_legend_35
SS_RDR2_legend_36
SS_RDR2_legend_37

Dit gebied is omgeven door moerassen waar regelmatig zwijnen rondscharrelen. De eerste aanwijzing vind je net onder het gigantische zwijn afbeelding op de map. Volg de eerste aanwijzing (mest) naar de tweede (gebroken stokken) en ten slotte de derde (meer mest).

SS_RDR2_legend_38
SS_RDR2_legend_39

Het zwijn zelf is niet agressief en zal je niet aanvallen. Gebruik Dead Eye of gebruik je boog / sniper rifle om twee headshots te geven en de Legendary Animal naar de eeuwige jachtvelden te helpen. Dit beest kan alleen worden gevild op de plaats waar je het gedood hebt.

Legendary Bharati Grizzly Bear locatie

Locatie: Grizzlies East, net ten noorden van O'Creagh's Run (na het voltooien van Chapter 2 missie Exit Pursued By a Bruised Ego).

SS_RDR2_legend_25
SS_RDR2_legend_26
SS_RDR2_legend_27
SS_RDR2_legend_28

Het eerste legendarische dier dat via het verhaal aan je wordt voorgesteld, is niet zo'n moeilijk gevecht als je zou denken - mits je weet hoe je de omgeving in je voordeel kunt gebruiken. Zijn habitat ligt ten noorden van O'Creagh's Run en de eerste aanwijzing vind je in de buurt van waar hij jou en Hosea in de bovenstaande missie bijna vermoord heeft.

SS_RDR2_legend_29
SS_RDR2_legend_30
SS_RDR2_legend_31

Er zijn slechts twee hints nodig om deze Legendary Animal te vinden, dus begin niet na de tweede aanwijzing direct te sprinten met de kans dat je de beer wegjaagt. Zijn locatie vind je naast de berg, een smal paadje op. Beklim de rots in het screenshot links van het pad, pak je sniper rifle en plaats een headshot op de beer die bovenaan zwiert. Het kost je vier schoten om hem te doden, maar als je op die plek blijft kan hij je niet grijpen.

Legendary Elk locatie

Locatie: ten oosten van Bacchus Station.

SS_RDR2_legend_82
SS_RDR2_legend_83
SS_RDR2_legend_84
SS_RDR2_legend_85
SS_RDR2_legend_86
SS_RDR2_legend_87

De eerste aanwijzing voor dit legendarische dier is te vinden op de heuvel net ten noorden van het spoor dat vanuit het oosten richting Bacchus Station loopt. De eerste aanwijzing is mest, de tweede heeft met een boom te maken en de derde is vacht.

SS_RDR2_legend_88
SS_RDR2_legend_89
SS_RDR2_legend_90

De Legendary Elk valt je niet aan en zal dus eerder vluchten. De eland komt meestal terug, dus wees geduldig. Schakel het dier uit met je boog of sniper rifle.

Legendary Bighorn Ram locatie

Locatie: Cattail Pond, ten westen van Valentine.

SS_RDR2_legend_40
SS_RDR2_legend_41
SS_RDR2_legend_42
SS_RDR2_legend_43
SS_RDR2_legend_44
SS_RDR2_legend_45

Ten oosten van Cattail Pond vind je een rotsachtige heuvel die het territorium van dit legendarische dier aangeeft. De eerste aanwijzing is wat mest (zoals te zien in de afbeelding) die je naar een boom hub net ten zuiden ervan leidt. Volg ten slotte het pad naar de vacht die je verder naar de ram zal leiden.

SS_RDR2_legend_46
SS_RDR2_legend_47

De Legendary Bighorn Ram scharrelt over een nabijgelegen heuvel en vluchten zodra hij je ruikt of ziet. Een paar headshots met je boog is voldoende de legendarische ram tegen de grond te werken.

Legendary Beaver locatie

Locatie: net ten zuidwesten van Butcher Creek.

SS_RDR2_legend_57
SS_RDR2_legend_58
SS_RDR2_legend_59
SS_RDR2_legend_60
SS_RDR2_legend_61
SS_RDR2_legend_62

De eerste aanwijzing van deze Legendary Animal is te vinden op de oever ten zuidwesten van Huron Glen. Inspecteer de gebroken stokken, volg het pad met mestresten en vervolgens met nog meer gebroken stokken.

SS_RDR2_legend_63
SS_RDR2_legend_64

Volg het pad terug naar de kust en je zult de bevers in de buurt vinden. De Legendary Beaver is gemakkelijk te doden. Een goed geplaatste headshot met je boog is voldoende.

Legendary Buck locatie

Locatie: noordwesten van Strawberry.

SS_RDR2_legend_65
SS_RDR2_legend_66
SS_RDR2_legend_67
SS_RDR2_legend_68
SS_RDR2_legend_69
SS_RDR2_legend_70

De Legendary Buck bevindt zich in Big Valley, ten noordwesten van Strawberry. De eerste aanwijzing (vacht) vind je tussen de zwarte rand van het gebied en het eland-icoontje op de map. Volg het pad naar de tweede aanwijzing (mest) en dan naar de derde (weer mest), voordat het pad naar de eland wordt ontgrendeld.

SS_RDR2_legend_71
SS_RDR2_legend_72

Hoewel dit dier niet agressief is, is het wel extreem snel en heeft het een groot gebied om je te ontwijken. Er zijn ook veel bomen die het schieten lastig maken. Zorg ervoor dat je Eagle Eye gebruikt om het spoor te volgen en neem rustig de tijd voordat je dit legendarische beest afknalt.

Legendary Coyote locatie

Locatie: Scarlett Meadows, noordwesten van Rhodos.

SS_RDR2_legend_73
SS_RDR2_legend_74
SS_RDR2_legend_75
SS_RDR2_legend_76
SS_RDR2_legend_77
SS_RDR2_legend_78

Zoek in Scarlett Meadows naar de eerste aanwijzing aan de bovenkant van kreupelhout. Inspecteer de mest en volg het pad naar de pels. Volg ten slotte het volgende pad naar het karkas van een schaap. Het Legendary Coyote vind je op de waterplaats net voorbij het karkas.

SS_RDR2_legend_79
SS_RDR2_legend_80
SS_RDR2_legend_81

De coyote is niet zo groot en zal niet echt een bedreiging vormen, maar hij is wel snel. Dus laat het een van de karkassen hieronder naderen en gebruik je Sniper Rifle om het dier te doden. Als hij in de buurt is, kun je de coyote ook met je mes afmaken. Het karkas neem je in ieder geval mee naar een Trapper.

Legendary Fox locatie

Locatie: net ten noorden van het hek in Rhodos.

SS_RDR2_legend_91
SS_RDR2_legend_92
SS_RDR2_legend_93
SS_RDR2_legend_94
SS_RDR2_legend_95
SS_RDR2_legend_96

Ten noorden van Rhodos, in het gebied dat bekend staat als Mattock Pond, vind je het territorium van deze legendarische vos. Dit is een zeer bosrijke omgeving, dus zoek naar de eerste aanwijzing in de eerste screenshot hierboven. Volg de aanwijzingen (mest, gebroken stokken en bont) voordat je over de kam van de heuvel naar de andere kant gaat.

SS_RDR2_legend_97
SS_RDR2_legend_98

Onderaan de heuvel zie je de vos langs de kustlijn zwerven. Terwijl de vos een van de kleinere dieren is die je op deze lijst vindt, is het groter dan een gewone vos. Daarnaast is de Legendary Fox wit en dus heel gemakkelijk te herkennen. Sla met een boog of sniper rifle toe.

Legendary Bullgator locatie

Locatie: Bayou Nova, ten westen van Lakay (na Chapter 4 missie Country Pursuits).

SS_RDR2_legend_99
SS_RDR2_legend_100
SS_RDR2_legend_101
SS_RDR2_legend_102
SS_RDR2_legend_103
SS_RDR2_legend_104

Let op: je kunt het beest normaliter pas opsporen nadat je de Chapter 4 missie Country Pursuits voltooid hebt. Om onduidelijke redenen kwam bij enkele spelers de Legendary Animal pas beschikbaar na het begin van Chapter 6. Mocht je dus Country Pursuits afgerond hebben maar op deze plek maar geen Legendary Bullgator aantreffen: probeer het dan later nog eens.

SS_RDR2_legend_105
SS_RDR2_legend_106

Wanneer je de drie hints (gebroken takken en twee karkassen) gezien hebt, spawnt het beest. Het is niet bepaald een klein opdondertje, dus bereid je voor op een pittig gevecht. De Legendary Bullgator is niet alleen groot, maar ook nog eens snel. Daarnaast heb je weinig dekking. Gebruik daarom grof geschut in de vorm van dynamiet, headshots met je sniper rifle of headshots met je repeater in de Dead Eye-modus.

Legendary Boar locatie

Locatie: Bluewater Marsh, ten noorden van Lagras.

SS_RDR2_legend_17
SS_RDR2_legend_18
SS_RDR2_legend_19
SS_RDR2_legend_20
SS_RDR2_legend_21
SS_RDR2_legend_22

Dit gebied is omgeven door moerassen waar regelmatig zwijnen rondscharrelen. De eerste aanwijzing vind je net onder het gigantische zwijn afbeelding op de map. Volg de eerste aanwijzing (mest) naar de tweede (gebroken stokken) en ten slotte de derde (meer mest).

SS_RDR2_legend_23
SS_RDR2_legend_24

Het zwijn zelf is niet agressief en zal je niet aanvallen. Gebruik Dead Eye of gebruik je boog / sniper rifle om twee headshots te geven en de Legendary Animal naar de eeuwige jachtvelden te helpen. Dit beest kan alleen worden gevild op de plaats waar je het gedood hebt.

Legendary Giaguaro Panther locatie

Locatie: Lemoyne, ten westen van Shady Belle (nadat je Master Hunter challenge rank 9 hebt voltooid).

De Legendary Giaguaro Panther is ongelooflijk snel en pikt moeiteloos je geur op. gebruik dus Cover Scent voordat je in de moerassen van Lemoyne de panter activeert.

SS_RDR2_legend_131
SS_RDR2_legend_132

Er is vrijwel geen dekking daar, dus gebruik je sniper rifle voor een headshot. Nadat je het schot gelost hebt, wissel je zo snel mogelijk naar je repeater, shotgun of dubbele revolvers. Activeer daarbij Dead Eye. Pas op wanneer de legendarische panter springt, want hij kan je in één keer doden.

Legendary Cougar locatie

Locatie: Gaptooth Ridge, ten westen van Tumbleweed.

SS_RDR2_legend_123
SS_RDR2_legend_124
SS_RDR2_legend_125
SS_RDR2_legend_126
SS_RDR2_legend_127
SS_RDR2_legend_128

De Legendary Cougar is vergelijkbaar met de Legendary Giaguaro Panther en daardoor een lastig doelwit. Het dier kan veel hebben en in korte tijd grote afstanden afleggen. Gebruik dus Cover Scent voordat je aan de jacht begint. Neem ook een sniper rifle en shotgun mee.

SS_RDR2_legend_129
SS_RDR2_legend_130

Na de drie hints (uitwerpselen, bloed en karkas) ben je klaar voor het gevecht. De poema begeeft zich vooral op de heuvel in het zuiden van het gebied. Gebruik de Eagle Eye om zijn spoor te volgen en verstop je in de struiken. Geef de legendarische cougar eerst een headshot met je sniper rifle, om vervolgens direct naar je shotgun over te schakelen. Gebruik als het kan de Dead Eye voor meerdere schoten, voordat het beest zijn klauwen in je zet.

Legendary Pronghorn locatie

Locatie: Rio Del Lobo Rock, ten oosten van Fort Mercer.

SS_RDR2_legend_115
SS_RDR2_legend_116
SS_RDR2_legend_117
SS_RDR2_legend_118
SS_RDR2_legend_119
SS_RDR2_legend_120

De Legendary Pronghorn is een uit de kluiten gewassen witte geit, dus je hoeft er niet bang voor te zijn. Toch is het beest behoorlijk rap. Probeer daarom een sniper rifle te gebruiken. Je vindt hem in de stoffige graslanden ten oosten van het fort.

SS_RDR2_legend_121
SS_RDR2_legend_122

Volg eerst de drie aanwijzingen (vacht, mest en wederom vacht) en daarna zijn spoor. Door zijn witte vacht valt het legendarische dier goed op. Gebruik de sniper rifle in combinatie met de Dead Eye-modus. Twee headshots moeten voldoende zijn om de Legendary Pronghorn te doden.

Legendary Tatanka Bison locatie

Locatie: Hennigan's Stead, net zuidoosten van MacFarlane's Ranch.

SS_RDR2_legend_107
SS_RDR2_legend_108
SS_RDR2_legend_109
SS_RDR2_legend_110
SS_RDR2_legend_111
SS_RDR2_legend_112

Deze Legendary Animal is groot, maar niet echt agressief. De kans bestaat dat het begint te vluchten van zodra je het aanvalt. Zoek de eerste hint in de weiland van Hennigan's Stead. Zoek de drie clues (Bison Dung, Broken Sticks en Fur) en de bizon zal verschijnen.

SS_RDR2_legend_113
SS_RDR2_legend_114

Door de grootte end e dikte van zijn schedel, zijn twee tot drie headshots de beste manier om het dier te doden. Een Sniper Rifle, scoped Carbine of Bow zijn genoeg om dit sterke beest succesvol te doden. Het is te groot om te dragen, dus je moet het ter plekke skinnen.

Red Dead Redemption 2 Legendary Animals algemene tips

Los van de locaties en beste manieren om elk Legendary Animal te benaderen, zijn er nog algemene tips om de beste huiden in de game te bemachtigen:

 • Zorg er altijd voor dat je de juiste wapens van je paard hebt gepakt voordat je aan een jacht begint.
 • Legendary Animals zijn altijd groter dan de normale versies van hun soort. De meeste zijn ook wit gekleurd.
 • Zorg ervoor dat je health, stamina en Dead Eye volledig gevuld zijn. Het helpt ook om alle drie de cores te versterken, vooral bij het jagen op roofdieren zoals beren, wolven en poema's.
 • Je kunt een Legendary Animal pas vermoorden als je de aanwijzingen in zijn territorium hebt gevolgd. Volg de laatste aanwijzing en het beest verschijnt vanzelf.
 • Je krijgt twee tot drie aanwijzingen, maar zorg ervoor dat je tijdens het jagen op het dier zelf altijd hurkt.
 • Als je wordt gedood door een Legendary Animal, respawn je op dezelfde locatie. Het beest is echter gevlucht. Keer later terug om de jacht opnieuw te starten.
 • Wanneer je met iemand een vuurgevecht aangaat of op andere dieren begint te schieten voordat het legendarische dier geactiveerd wordt, is er kans dat je gedurende een korte periode gene aanwijzingen krijgt.
 • Niet elk Legendary Animal karkas kan worden meegenomen. Sommige moeten eerst gevilt worden.
 • Zorg dat je voldoende ruimte in je satchel hebt om al het vlees, dierlijk vet en andere items te bewaren.
 • Als je een pels achterlaat, wordt het automatisch overgebracht naar de dichtstbijzijnde Trapper, maar verlies je de mogelijkheid om het aan hem te verkopen.
 • Neem pelzen mee naar de Trapper om speciale outfits te ontgrendelen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread