Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Red Dead Redemption 2 pelts en hunting - Hoe je aan de perfecte dierenhuid komt

De jacht is geopend!

De jacht is een kunst op zich in Red Dead Redemption 2 en het krijgen van de perfecte pelt is in zekere zin het hoogtepunt van deze vrijetijdsbesteding. Dierenhuiden zijn een waardevolle bron. Je kunt ze tegen een leuk zakcentje verkopen of juist gebruiken voor zwierige outfits en kostuums.

Vooral met de zeer zeldzame Legendary Animals is het belangrijk om de pelt in perfecte conditie te houden. De kwaliteit hangt echter van twee factoren af:

 • De kwaliteit van het dier zelf. Elk levend dier heeft van meet af aan een bepaald kwaliteitsniveau. Hier lees je meer over lager op deze pagina.
 • De manier waarop je het dier doodt. Als je met een geweer een kleine muskusrat vol met lood pompt, blijft er weinig van over. Het is daarom belangrijk om het juiste wapen te gebruiken.
Als je in Red Dead Redemption 2 perfecte skins wilt, moet je hard werken tijdens het jagen.

Hoe bepaal je de kwaliteit van een dier?

Voordat je een ​​dier gaat doden, moet je eerst research doen. Lijn het uit met L2/LT en houd R1/RB ingedrukt. Op basis van het aantal sterren naast de naam van het dier, kun je zien hoe hoog de potentiële kwaliteit van de pelt is. Hoe meer sterren, hoe hoger de kwaliteit. Drie sterren is het maximum, dus alleen van dieren met die hoeveelheid sterren kun je een perfecte pelt krijgen.

Het nadeel van deze methode is natuurlijk dat je dieren moet benaderen, met het risico dat je ze wegjaagt. Gelukkig kun je dieren ook inspecteren met een verrekijker of geweer met een gemonteerde telescoop.


Terug naar: Red Dead Redemption 2: complete gids met tips en tricks

Dit is waarschijnlijk ook interessant: Red Dead Redemption 2: alle cheats


Het ideale wapen voor alle dieren

Heb je een dier met drie sterren ontdekt? Dan moet je het op de meest effectieve manier doden. Welk type vuurijzer gebruikt wordt, hangt vooral af van de grootte van je doelwit. De vuistregel is: hoe groter een dier, hoe krachtiger je geweer.

Deze wapens moet je gebruiken:

 • Zeer kleine dieren (zoals ratten): Bow met kleine pijlen.
 • Kleine dieren (zoals vele vogels en konijnen): Varmint Rifle.
 • Middelgrote dieren (zoals vossen): Bow met normale pijlen, Repeaters, Sniper Rifles.
 • Grote dieren (zoals beren): Rifles, Sniper Rifles.

Er zijn ook wapens die je nooit voor jagen moet gebruiken. Dat zijn vooral rifles en explosieve munitie. Zelfs Pistols en Revolvers zijn af te raden.

'Bescheiden' munitie en effectieve schoten zijn in Red Dead Redemption 2 belangrijk om perfecte pelts te krijgen.

Die verschillende soorten schoten en hoe je dieren zonder wapen kunt doden

Om de perfecte Pelt te krijgen, moet altijd proberen een dier met zo weinig mogelijk schoten te doden. Richt altijd op het hoofd of het hart. In principe zijn er twee soorten hits:

 • Deadly Shot
  Dat is een headshot of raak je het hart. Het dier is op slag dood.
 • Critical Shot
  Zodra je Level 5 van Dead Eye hebt vrijgespeeld, kun je de meest kwetsbare zones van dieren zien. Als je er één raakt, veroorzaakt dit een zware bloeding die ervoor zorgt dat het dier gewond raakt en niet verder kan lopen. Daarna kun je het dier met je mes doden.

Daarnaast is er een bijzonder elegante derde variant om je doel te bereiken: de lasso. Dit is echter behoorlijk pittig en daarbij niet mogelijk met alle dieren. Eigenlijk moet je het dier alleen vangen met je lasso en het dan doden met je mes. Op deze manier beschadig je de vacht slechts minimaal.

Wil je meer weten? Hier lees je over de Red Dead Redemption 2 release en gameplay. Heb je de game al in huis? Lees dan onze Red Dead Redemption 2 gids met tips. Ook hebben we alle Red Dead Redemption 2 cheats voor je!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Red Dead Redemption 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties