Hands-on: Gears of War Ultimate Edition Bèta speelt nog exact als vroeger

Party like it's 2006.

De remasters blijven maar komen. Na Halo: The Master Chief Collection is het nu de beurt aan Marcus Fenix om terug in de spotlight te staan. Met Gears of War: Ultimate Edition wordt de originele Gears of War uit 2006 opgewaardeerd naar 1080p en voorzien van een nieuw likje verf. Een multiplayerbèta is deze week beschikbaar voor alle Xbox Live Gold-leden.

De bèta geeft ontwikkelaar The Coalition de mogelijkheid om verschillende multiplayermaps en gamemodi uit te testen. Iedere dag kun je iets anders spelen. Het eerste beschikbare gametype is Team Deathmatch: een modus die pas geïntroduceerd werd in Gears of War 3. Ieder team heeft een beperkt aantal levens en wanneer die op zijn, eindigt de ronde. Het eerste team dat twee rondes wint, behaalt ook de uiteindelijke overwinning.

screenold
Gridlock in 2006...

Zoals in elke Gears-game speel je in teams van vier. Aan de ene kant heb je de soldaten van de Coalition of Ordered Governments, kortweg COG. Aan de andere kant staan de monsterlijke Locust. Je start met je Lancer machinegeweer met ingebouwde kettingzaag, je Gnasher shotgun en een rookgranaat. Sterkere wapens vind je op de grond, zoals de Longshot sniper rifle en de Boomshot rocket launcher. Het team dat die wapens eerst in handen krijgt, sleept meestal ook de winst in de wacht.

Je krijgt de keuze tussen Social en Ranked matches. In Social wordt er niet naar je vaardigheidsniveau gekeken en verdien je geen ervaringspunten. Ranked is voor wanneer je serieuzer bent en graag wat vooruitgang ziet. Je raakt snel in een match, maar de kans bestaat dat je in een potje belandt dat al op z'n einde loopt. Zo gebeurt het meer dan eens dat je in een verliezend team terechtkomt.

De netcode van de originele game lijkt ook intact te zijn: de schade die je aan vijanden aanricht, lijkt nog altijd even inconsistent als in 2006. Een shotgunduel eindigt meestal in het voordeel van de persoon met de snelste verbinding of met het meeste geluk.

screennew
... en Gridlock in 2015.

Verder speelt de game exact zoals in 2006. Je kunt nog altijd rollen, dekking zoeken en de Aknop indrukken doet je nog altijd laag gebukt sprinten in een typische roadie run. Je kunt ook nog altijd actief herladen om sneller terug strijdklaar te zijn en voor een korte schadeboost. De Gnasher shotgun is nog altijd hét go-to wapen. Hoofden ontploffen nog altijd even bevredigend als in de originele game.

Op grafisch vlak ziet Gears of War: Ultimate Edition er toch een beetje anders uit dan het origineel. Naast de logische upgrade naar 1080p heeft de game ook een herwerkt belichtingssysteem. Gridlock ziet er als eerste speelbare map veel helderder uit dan vroeger. Om je te helpen spelers van de omgeving te onderscheiden, krijgen ze een blauw of rood randje, afhankelijk van het team waartoe ze behoren.

Wil je de multiplayer van Gears of War ook (her)beleven, vraag dan je bètacodes aan op Gearsofwar.com. De bèta loopt nog tot 23 juni.

Gears of War: Ultimate Edition komt uit op 25 augustus voor de Xbox One. Een pc-versie volgt later.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Kenneth De Muyt

Kenneth De Muyt

Redacteur  |  kennethDMT

Houdt van lange wandelingen op het strand, zonneschijn, explosies en mysterieuze tombes verkennen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Feature | FIFA 22 gameplay - Wat is er nieuw en anders in FIFA 22?

Alles over HyperMotion, visuals, teams en nog meer.

Feature | FIFA 22 Volta is niet zoals je het je herinnert

Alles over Volta gameplay, Arcade, Selections, Seasons en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread